735 remont skrzyni w Jankach wyceniony na ~4800 zl
Wczoraj oddałem auto do gościa z Janek pod Warszawą,dzisiaj rozbierze skrzynie i powie jaki dokładny koszt,natomiast wczoraj wycenił to następująco i stwierdził żę taniej raczej nie będzie:
montaż demontaż: 450 zl
naprawa 1250 zl
konwerter 1300 zl
uszczelnienia 800 zl
olej GULF 700 zl
filtr 150 zl
plus jeszcze tarczki oczywiscie.
Chciałbym was prosić o opinie na temat tej wyceny,lub może tego gościa,moze ktoś z was tam robił skrzynie
Gość twierdzi że moge np. przywieść mu swój olej za 300 i załozyć np. badziewny konwerter za 700 itp ale wtedy nie daje żadnej gwarancji na naprawę.
Powiedzcie proszę co o tym sądzicie
Oryginał - filtr+uszczelka to 100zł
olej ESSO LT to 400zł 20litrów więc już urywasz 350zł
Re: 735 remont skrzyni w Jankach wyceniony na ~4800 zl
Cytat:
Zamieszczone przez beemkasiudemka
Wczoraj oddałem auto do gościa z Janek pod Warszawą,dzisiaj rozbierze skrzynie i powie jaki dokładny koszt,natomiast wczoraj wycenił to następująco i stwierdził żę taniej raczej nie będzie:
zgadza sie ale czytaj ze zrozumieniem,wiele innych tematow poruszalem i odpowiadalem ale nie jestem w stanie wszystkiego czytac...nikomu wody z muzgu nie mam zamiaru robic to ze kolega oddal auto tam gdzie ja oddalem i nie bylem zadowolony to nie moja ze tam je juz oddal !! ja wyrazilem swoja opinie,inny kolega takze ... ty masz pretensje ze za pozno..stary daj na luz bo to nie ja tam auto wstawilem a potem sie pytalem o opinie...a jesli o nia pytal czemu ty nic o tym nie napisales? przeciez tam robiles i byles ,jestes zadowolony..
dajmy spokoj temu watkowi bo nie ma to najmniejszego sensu..
Cytat:
nie chce Cie rozliczac
i dobrze bo nie ty jestes od rozliczania..
.ja nie jestem tu na etacie i niestety tak jak napisalem nie jestem w stanie odpowiadac na wszystkie tematy...akurat ten przeoczylem pare dni temu go przeczytalem wczoraj sobie skojarzylem goscia i tyle..napisalem to jak bylo..
a ty dopiero po tylu dniach piszesz o tym ze robiles tam auto i jest ok...stary no tyle czasu minelo :x