Prosze o sprawdzenie ,jak ładnie przyspiesza wasze 2.8 z odpietą wtyczką przepływomierza. Tylko na benzynie i tylko dotyczy silnika m52b28. Sprawdzcie i dajcie znać! U mnie jest ogień.
Wersja do druku
Prosze o sprawdzenie ,jak ładnie przyspiesza wasze 2.8 z odpietą wtyczką przepływomierza. Tylko na benzynie i tylko dotyczy silnika m52b28. Sprawdzcie i dajcie znać! U mnie jest ogień.
Jaki jest sens tego pytania??
Nie chodzi o sens. Chodzi o sprawdzenie i tyle.
a to ciekawe. jutro luknę czy w mojej efekt przypływu mocy się pojawi :smile:
Jezeli jest "ogien"to dobrze,lepiej nie bedzie ;)
Z odpiętą przepływką dużo gorzej idzie.
kris13 sprawdzałes czy tak tylko napisałeś? Sprawdz prosze. Wyłącz silnik i zapłon ,odepnij wtyczke ,zapal i przejedz sie ale na benzynie jeżeli posiadasz lpg oczywiscie. Pozdrawiam
Sprawdzałem jakiś czas temu.
jak masz trupa a nie przepływke to będzie lepiej a jak masz sprawna to będzie tak samo albo i lepiej także skończ te bzdety wypisywac i jedx kupic nowy przepływomierz najlepiej jakiś dobry a nie podróbkę z alledrogo za 150zł
I tu bys sie pomylił! Mam ori 5wk9 600. Moje auto ma 197 tyś z ksiażką serwisową i potwierdzonym przebiegiem przez BMW. Cały w oryginalnym lakierze tak ze uderzony z przodu nie był. Na przeplywce idzie lepiej niz bez tylko sama góra tj 4000-5000 jest troche lepsza bez przepływki. (tak mi sie wydaje) Chodziło mi o to ,ze bez przepływomierza teoretycznie nie powinien chodzic tylko kaszlec brak mocy itd a tu jest odwrotnie Chodzi i to całkiem normalnie.Podmienilismy kilka ori przepływek tak z czystej ciekawosci i na nich było tak samo jak na mojej. Chciałem żeby inni sprawdzili czy ich 2.8 tez tak chodzą bez przepływki. Z tego co wiem 4litrówka nie jedzie bez przepływki. Pozdrawiam
Wyciągnij jeszcze koło zapasowe, wszystkie klucze z bagażnika może tylną kanapę i ogólnie coś co trochę waży to też będzie lepiej przyspieszało... Dla mnie masz uszkodzoną przepływkę !
glupoty piszesz kolego.. bez przeplywki auto chodzi w trybie awaryjnym - bedzie chodzilo bedzie mialo moc ale bedzie jej mialo zapewne mniej bedzie palilo wiecej i wydaje mi sie ze sondy mozesz tez odpiac bo jedno z drugim wspolgra takze jak odpinasz przeplywke to osndy tez bo po co Ci one...: ) awaryjna dawka paliwa ktora pozoli CI jezdzic i DOJECHAC do mechanika i zmienic przeplywke:) tak mi sie wydaje:) i uwierz mi Ci inzynierowi ktorzy to wymyslili to naprawde madre glowy ktorym zaplacili dobra ase i niczego BEZ sensu tam nie wkladaja...;)
No własnie,masz racje. Taka jest teoria i na tej własnie sie cały czas opieracie i atakujecie. Temat przeplywki nie jest mi obcy. Ogarniałem go w nie jednym aucie i nie jednej marce. Zawsze tak było jak piszecie. Brak mocy i problem z przyspieszaniem a do tego ogromne ilosci paliwa. Wiem co znaczy jechac w trybie awaryjnym ,głupi nie jestem. Wy tylko nie dacie sobie powiedziec ,ze 2.8 idzie bez przepływki.Tez mnie to zaskoczyło i chciałem zeby chłopaki co maja te silniki sprawdzili jak to jest u nich.Ja nie pisze tu po to ,zeby sie wypłakac bo mi auto nie jedzie,czy co ja mam zepsute bo wiem ,ze wszystko u mnie jest igła. Dwa tygodnie temu był pod inpa i wszystko super.Pomiary dynamiczny elegancki. Życzę wszystkim zeby mieli autka w takim stanie jak moje.Prosiłem o opinie użytkowników m52b28 a tu mi sie zaraz dostała polska mentalnosc i to przedewszystkim od tych co mają 3.0 4.0. Czy Wy zawsze opieracie sie tylko na tym co wyczytacie w necie? Pozdrawiam MIRO
JointoVicz jakis ty jest dziwny człowiek. Jak ty wszystko jako atak odbierasz. Po pierwsze nie użyłem takiego słowa jak debil ani nie miałem na mysli nic złego. Prosiłem o opinie chłopaków z 2.8 i nie rozumiem dlaczego ty najwiecej sie tu odzywasz. Odnosze wrazenie ze jestes tylko teoretyk z wiedzą z sieci. Szkoda ze mamy tak daleko do siebie ,bo nie zdziwił bym sie jak by moja 2.8 wypłaciła twoje 3.0 i okazało by sie ze to Ty masz MAF do wymiany.
Jezdze bmw od 18 lat i powiem ci ze zeby na nich zjadłem.
Pozdrawiam
no ok masz racje nie udzielam sie:) znam sie tylko na 3.0 a wlasciwie to sie nie znam bo tylko czytam:) wiecej nie robioe OT:) chlopaki odlaczajcie przeplywki :) ze mna koniec dyskusji:)
Miro dziwne pytanie zadałeś,jeśli u ciebie jest ogień po odpięciu wtyczki to w innych 2.8 pewnie też :) więc po co sprawdzać i łapać niepotrzebnie błąd przepływomierza.
Może nie M52TU ale, nie tak dawno temu kupiłem M54 B22 (silnik podobny do M52TU) z nieszczelnym dolotem zatem byłem zmuszony na początku odpiąć przepływkę. Jeździłem tak kilka-naście dni zanim nie dotarło kilka gratów. Po ogarnięciu dolotu i podpięciu przepływki wtedy dopiero auto odżyło:) Bez niej był bardzo ospały szczególnie od dołu, jednak muszę zdementować aby spalanie było jakieś większe, wręcz przeciwnie. Z tego co wiem to auto w takim przypadku korzysta z gotowych map, więc tak jak ktoś wcześniej napomniał sondy również bierne.
Masz racje! M54B22 praktycznie wogóle nie jedzie z odpietym MAFem. Mój kolega ma e39 z 2001 roku z tym silnikiem i jak miał uszkodzony a potem go wogóle odpioł zanim kupił nowy to auto miało biede samo sie uciągnac. I o to mi własnie chodzi Dlaczego M52B28 jedzie i to nie zle? Ot całe pytanie. Chcialem wiedziec czy inne 2.8 tez tak maja bo teoretycznie nie powinien okazywac odznak radosci ,no ale są mity które w niektórych przypadkach mozna obalic.
nie piszemy głupot nie rób ze mnie bawoła jeździłem kilka razy dla próby z odpięta przepływka i wiem jakie sa efekty to Ty wysnuewasz bzdurne teorie, że silnik, który nie wqiel ile ma tlenu jeździ lepiej od tego co wie tak najkrótszym najprostszym sposobem łopatologicznym
M60B40 i nie pisz mi bzdur, że M52B28 reaguje na jej odpięcie inaczej bo to podobne technologicznie silniki kiedyś podobnie jak Ty chciałem sprawdzić moc po zmianie przpeływki na nową ( choć stara i tak okazała się dobra ) i jechałem 2 razy bez niej i potem z nia i róznica jest na korzyść sprawnej przepływki ale na pewno Ty wiesz to lepiej, że ja ne jechałem i nie wiem co czułem :)
Widzę ,że dalej nie rozumiecie sensu pytania. Jak narazie to sprawiacie wrażenie forumowych filozofów. Widocznie M52B28 zachowuje sie inaczej ,ale skąd to mozesz wiedziec jeżeli jechałeś M60B40.To twoja teoria: "Bo mi sie wydaje" "bo to podobne silniki. Gówno prawda a nie podobne.
Może i masz rację Kolego,że Twój silnik reaguje inaczej niż M60 bo faktycznie M60 bez przepływki nie jedzie...ja mam silnik o jaki Ci chodzi ale nawet mi przez myśl nie przechodzi odpinać przepływkę...autko śmiga idealnie po co więc mam robic jakies doświadczenia,żeby zaspokoić Twoją ciekawość a potem kasować niepotrzebne błędy?
Nareszcie :) Czasem jak się czyta Twoje posty to jest wrażenie, że znasz się na.... no właśnie... na czym...
Niektórzy chętnie poczytają i czegoś się dowiedzą a nie będą ciąglę... wypisywać to co Ty. Czasem trzeba się ugryźć w język, chociażby środki zażyte nie pozwalały.
aha czyli chcesz mi powiedziec ze rzeplywka w 2.8 silniku to rzecz zbedna bo bez niej auto idzie lepiej?:) no chyba nie s r a . . s : )
moze inaczej zaczne od przygody z przeplywkami w moim zyciu...
omega b 2.5 - NIE CHODZILA Z POPSUTA PRZEPLYWKA W OGOLE
bmw e32 3.0 r6 m30b30 - 2 przeplywki wymienilem(gaz) ale potem bez gazu smigalo autko dobrze i chodizlo ROWNO I MIALO MOC z DZIALAJA PRZEPLYWKA.
bmw e36 m50b20 (chyba?) 2.0 150k - chodzilo tylko z odpieta przeplywka - byla sypnieta i po odlaczeniu w ogole cos jechala - po wymianie sond i przeplywki auto zaczelo chodzic rowno i odzyskalo moc ktorej UWAGA NIE BYLO:)
bmw e46 323(170) km - cos auto sapalo pierdzialo i kaszlalo(foch to byl jakis bo na 2 dzien sie ogarnelo wszystko i do dzisiaj spokoj;o) odlaczylem przeplywke i CHODZILO JESZCZE GORZEJ:)
bmw e39 523(170km ten sam silnik co wyzej) - oralismy ja z kumplem bo po zkaupie nie chciala chodzic - przeplywka pomogla:)
generalnie w autach bmw czy moich czy znajomych GLOWNYMI POWODAMI ZLEJ/NIEROWNEJ PRACY SILNIKA SA/BYLY GLOWNIE - PRZEPLYWOMIERZE, sondy, czujniki temp i olej w swiecach i swiece:) nic powazniejszego naprawde nikomu sie nie stalo a kazde jedno auto dostaje od wlasciwiela: ) problemy GLOWNIE WYSTEPOWALY po zakupie auta z odpieta przeplywka zeby auto "chodzilo" do sprzedania:)
TRYB AWARYJNY czy tam jak to sie zwie to jakas tam z gory ustalona dawka powietrza i paliwa zeby auto chodzilo ale kiedy juz mamy sprawne PRZEPLYWKI sondy i te wszystkie pierodly i auto WIE ile ma powietrza o jakiej temperaturze itd BEDZIE LEPIEJ:) madrzejsze glowy OD NAS to wymyslily;)
PS. czy silnik od 2.0 przez 2.5(170) 2.5(192) do 2.8(193) rozni sie jakos STRZANIE POZA VANOSEM ?(laik chyba z zewnatrz go nie pozna - sam nie wiem czy bym rozroznil) ma to jakis wplyw na to ze w 2.8 pomoze odpiecie przeplywki?...: ) to tak KOSMICZNIE inny silnik niz te z ktorymi mialem do czynienia i w ktorzych przeplywka MIALA ZNACZENIE W KULTURZE PRACY MOCY I SPALANIU? ;o
PRZEPLYWOMIERZ A W AUCIE POWINIEIN BYC SPRAWNY I AUTO BEDZIE Z NIM CHODZILO LEPIEJ:) DZIEKUJE DOWIDZENIA JA SIE NIE ZNAM. odpinajcie przeplywki i odczuwajcie roznice na obrotach 4-5 tys ktore w aucie z takim silnikiem czuc przez 1sekunde bo ile sie orientuje(i nie znam) od 4k w rzedowkach jest ogien najwiekszy:) i WATPIE ze to AZ TAKI PRZYROST MOCY ZEBY BYL ODCZUWALNY. dziekuzwakuje
Pamiętajcie, że sterowanie w M52 i M62 jest nieco inne. W V8 jest Bosch, w M52 i w górę jest Siemens, a ten należy do specyficznych(boscha bez czujnika wału nie odpalisz, Siemensa owszem).
Stoi na warsztacie 728 przed liftem, postaram się sprawdzić jak się zachowuje "z" i bez przepływki
moze glupim pytaniem na glupie pytanie kolego - odepniesz przeplywke to mocy PRZYBEDZIE? DLACZEGO? skoro sie znasz to slucham czemuz tak sie dzieje?:> czemu wsadzili tam te drogie ustrojstwo ograniczajace moc?:> mogli zorbic jedna mape i auto powinno smigac.. po co ten sklad powietrza temp itd? no bez sensu.. oszukali mnie..
Dzięki wielkie za wsparcie i wytłumaczenie koledze o sens tego forum.
Dzieki za profesjonalne podejscie do sprawy.Czekam na Twoją opinię. Ktos w końcu zrozumiał moje pytanie.
Moje autko smiga naprawde idealnie wrecz wzorowo z przepływomierzem. Naprawde naprawde kocham BMW i jeżdze nimi kupę lat. Miałem ich nascie sztuk i nie jedna mnie poszkoliła. Zęby na nich zjadłem ,ale każda doprowadziłem do można powiedziec ideału. Kumple to sie wręcz śmiali ,ze uzdrawiam niemiecka motoryzacje.Starałem sie zawsze kupować auta w stanie jak najbardziej idedalnym no ale sami wiecie jak to jest. Do auta sie nie wejdzie. Zawsze coś może wyjść w praniu jak to mówią. Cztery lata temu tez miałem 728 ale tam nie przyszło mi do głowy odpiąć MAFa. W tej po prostu z głupoty wymontowałem obudowe filtra zeby dokładnie odkurzyc ja wewnatrz bo zmieniałem filtr i zapomniałem zapiąc wtyczke. Jezdziłem tak ze dwa dni i jak otwarłem maske to az byłem zaskoczony ze to auto jezdziło bez przepływki. Zaciekawiło mnie to do tego stopnia ,ze wstawiłem na próbe inna przepływke od kolegi który miał ją na sprzedaż i było tak samo.Nastepnie wymontowalismy z innej 728 która chodzi idealnie i to samo. Było to auto kolegi,kolegi ale on nie chciał jej zapalić bez przepływki bo błedy itd. Nie nalegałem bo go rozumie ze nie chce to nie. Dlatego zadałem to pytanie na forum no ale sie zaraz zaczeli odzywac fachowcy. Powtarzam po raz kolejny ,ze chodziło mmi o to czy inne M52B28 tez jada bez przeplywki.Wydawało mi sie ze przy 4000rpm miał wieksza moc ale to moze byc złudne poniewaz dół jest słabszy ale ogólnie auto jedzie i to nie zle. Dzieki za zrozumienie. Pozdrawiam