Czy ma to sens za³o¿yæ oryginalne g³o¶niki BOSE w drzwi bez modyfikowania boczka tzn. tak ¿e otwór w nim pozostanie 13cm a gra³ bêdzie g³o¶nik 16cm?? Mogê te¿ kupiæ BOSE 13cm od Hummera za 100z³/kpl które lepiej wybraæ?
Wersja do druku
Czy ma to sens za³o¿yæ oryginalne g³o¶niki BOSE w drzwi bez modyfikowania boczka tzn. tak ¿e otwór w nim pozostanie 13cm a gra³ bêdzie g³o¶nik 16cm?? Mogê te¿ kupiæ BOSE 13cm od Hummera za 100z³/kpl które lepiej wybraæ?
Siemka. Lepiej bedzie gral glosnik 16. Ale czy podejdzie - nie wiem . System bose ma sens jak uzbroisz sie w wzmacniacz do glosnikow i subwoofer. Ja tez myslalem o czyms takim - ale od mazdy rx-8 lub audi a6(kompletny system )
16cm wejdzie bez problemu,mam u siebie.albo kupisz na alle adapter lub zrobisz sam.
No ok ale to ¿e otwór jest 13cm to nie przeszkadza?
Mam pó³kê DSP i wzmacniacz JBLa osobno :)
W bose d¼wiêk generuje korektor, a nie g³o¶niki, st±d ta "jako¶æ" d¼wiêku
Korektor nie generuje d¼wiêku , raczej procesor d¼wiêku to robi :) poza tym w systemie BOSE masz radio ( które ma korektor i procesor d¼wiêku) + wzmacniacz + g³o¶niki . Wiec tak czy siak opcja z wzmacniaczem wydaje siê dobra.
¯aden problem dostac radio ¿e wzmacniaczem BOSE - Takie zestawy sa na allegro po 600zl (razem z subwooferem do bagaznika). Tylko jak to ulozyc aby zagralo ladnie w budzie e38...
Radio zostawiasz oryginalne BMW , do niego pod³±czasz wzmacniacz i g³o¶niki , jednie z subem mo¿e byæ problem . z Tego co widzia³em w necie to montuj± suby w pod³okietniku ( a raczej w miejscu po nim ).
Ogólnie mo¿liwo¶ci jest sporo , ale aby to gra³o dobrze to trzeba daæ lepsze kable do g³o¶ników . Je¿eli chodzi o rozmiar g³o¶ników to nie mam pojêcia czy 16 siê zmieszcz± bez wiêkszych przeróbek ale w E32 jest miejsce :)
Kolego ja mam dystanse z alledrogo do e38 na glosniki 16'' wsadzone mam hertz'e 16" i boczek ory :)
Rzuc jakiegos linka jak to wyglada bo nawet nie wiem co w sercha wpisach :D
te adaptery to co¶ takiego
http://allegro.pl/dystanse-mdf-bmw-e...402313800.html
hej kolego ja mysle tez wsadzac 16 do mojej e38 i mysla³em zrobic cos w podobie do tego kolezki z bmw-sport tu masz linka http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=45819 on w³asnie sam przerabia³ drzwi i na ori maskownicy wszystko jest z³ozone wiec p³yta mdf wyrzynarka i do dzie³a...pozdro