no skończył się pierwszy mecz. jakie wrażenia???? lewandowski?? tytoń??? jedna bramka za duzo !!!!!
Wersja do druku
no skończył się pierwszy mecz. jakie wrażenia???? lewandowski?? tytoń??? jedna bramka za duzo !!!!!
Hmm...no trochę zamieszania było...kartek oraz emocji...:p
Co prawda liczyłem na wygraną Orłów...ale wiedziałem, że nie są to piłkarze najwyższej klasy...więc remis i tak uważam za sukces...:smile:
Ps. A Tytoń to miał mocne wejście...:D
Mi podobał się tylko początek meczu do gola Lewandowskiego. Potem to już nie było nic ciekawego, naturalnie oprócz obrony Tytonia :-)
rosja czechy we wroclawiu sie zaczyna u mnie w mieście :) kibiców jakos mało widziałem . moze przed samym meczem przyjechali. Putin przyjechał :)
nie jest zle myslalem ze bedzie gorzej, przynajmniej walczyli do ostatniej minuty anie tak jak we wczesniejszych turniejach. Jeszcze jest sprawa zmian w ilosci 2 ktore mozna bylo zrobic w 70 czy 80 minucie.
...i wszystkie "zakłady" wzięły w łeb:D
Rosja i Polska wyjdą. Tak stawiałem jeszcze przed turniejem. Tylko kwestia miejsc...
~ wysłane poprzez Tapatalk
Powinniśmy wygrać z Grecją,szkoda,że się nie udało,patrząc na grę ruskich,już wygrywają 2:0 ciężko będzie za 4 dni.
Do pierwszej bramki ciekawie , potem było widać już zmęczenie.. (Polska: Grecja)
A ja powiem tak: I połowa - graliśmy jak nigdy, szybko , energicznie z fantazją bez kompleksów, II połowa - jak zawsze, asekuracyjnie, bojaźliwie i mało skutecznie, no cóż... trzeba mieć nadzieje.
Po widowisku jakie odstawili Rosjanie, sądzę że nie mamy żadnych szans w meczu z nimi :)
Powiem tak:
1) mecz Polska-Grecja - było wporządku do 20 min - a właściwie do 17 gol Lewandowskiego, potem już tylko gorzej
rozprężenie,zabawy z piłka,brak pomysłu na gre,niewykorzystane szanse się mszczą i tak sie stało i u nas
BRAWA dla Lewandowskiego i Tytonia, głupota Sczęsnego moim zdaniem mało że dostał kartke to jeszcze moglismy bramke stracic i nie zagra w meczu z Rosją
2) mecz Rosja-Czechy - zaskoczenie ??? dla mnie tak słaba gra Czechów a miazga Rosji,poprostu są niewiarygodni, ale czy sa na takiej kurw... czy Czesi są tacy słabi ocenimy po meczach dalszych
Szanse nasze w grupie:
z Rosją obstawiam naszą porażke na 100%, o ile rosjanie zagraja tak jak z Czechami
z kolei z Czechami jest jakiś problem - nie ma kto strzelać - Baros jakiś nie swój, gubia sie - wiec mamy szanse
Ocena sytuacji:
Skończy się jak zwykle 2 pierwsze mecze wtopa, 3 na otarcie łez i o pietruszke wygramy i z grupy nie wyjdziemy
Jeśli nie zmienimy nic w grze to niestety tak to widze
Naszym brakuje:
kondycji (mimo że mamy prawie najmłodszą reprezentacje na Euro),
nie wykorzystujemy szans na gole ( masa akcji z Grecją i tylko jedna bramka) brak ogrania,
głupie błędy - jak Szczęsnego
zabawa piłką kiwanie sie na siłe a nie podania i gra pozycyjna
nie ma tzw współpracy trójki niemieckiej póki co
Mam tylko nadzieje że dadzą rade i choc jeden mecz wygramy żeby już wtopy absolutnej nie było bo widac że chłopaki chcą bardzo
Gdyby nie ten "głupi faul Szczęsnego" to przegralibyśmy 1:2 a tak przynajmniej mamy remis.
~ wysłane poprzez Tapatalk
Mówią teraz, że "Tytoń" szkodzi Grecji. :eek:
Reprezentacja Rosji "czarnym koniem"?. Czemu nie. Patrząc na ich sukcesy, tylko raz udało się im wygrać jakiekolwiek mistrzostwa (jako ZSRR w 1960 r. pierwsze mistrzostwa Europy).
Zgadza się karny to nie gol,Piszczek,źle się zachował przy bramce na 1:1 mógł obronić ręką jak Suarez na mistrzostwach świata,gdyby nie ręka Urugwaj przegrałby Ghaną.
Szczęsny zrobił to co mógł. Wina nie jest jego tylko obrońców, którzy zamiast go wspomagać to latali nie wiadomo gdzie. To, że Tytoń obronił też nie oznacza, że wielki bohater. Jedyny, który coś robił to Lewandowski ( przynajmniej w 1 połowie ). Lepszy remis niż przegrana, chodź Polacy mieli duże szanse na wygraną. Rosja poszła jak burza z Czechami. Będzie ciężko. A trener Smuda.... zmiany chciał dopiero 2 min przed końcem...
Stare przysłowie pszczół mówi:"W Polsce na medycynie, polityce i piłce nożnej znają się wszyscy,więc jakem" znawca" widzę to tak: Nasi z Grecją grali tak naprawdę pierwsze 30 min. meczu a potem oba zespoły grały tak jakby z drugim zespołem wygrywały co najmniej 5:0 ( aby do końcowego gwizdka kopanina, szarpanina i zero kondycji u naszych zawodników ( jak zwykle). Rosja- Czechy, tutaj już jednak zupełnie inna jakość piłki Rosja była wyraźnie lepsza od Czech przede wszystkim skuteczna w porównaniu do naszych grali do końca a nie plątali się po boisku co nie zmienia faktu że generalnie szału nie robili(tacy najgorsi z najlepszych) faktem jest że mają dobrą skuteczność i kondycję .Polska vs. Rosja?Nasi muszą nabrać kondycji i skuteczności jednym słowem muszą jeszcze poćwiczyć.
piszesz o tym widowisku?????
http://www.youtube.com/watch?v=Ec2kk_Sujnk
Ja myśle że takie zachowanie Rosjan jest nie na miejscu i powinni ponieść kary za takie zachowania, a w dodatku jak dla mnie to próba zaczepek z polskimi kibicami aby pokazać jacy to my niegościnni jesteśmy przed całym światem.
Jednak Polscy kibice w razie czego pokaża RUSKIM gdzie ich miejsce jestem tego pewien na 100% :D
Ja tez jestem pewien, ze jak nie wygramy na boisku to po za nim na pewno :D
Podawali, że Rosyjska grupa ma dostać karę pieniężną za zachowanie swoich kibiców. Wg mnie powinni odbierać punkty. Kasę na kary mają i im to koło d... lata, ale ubytek w punktach już by zabolał.
i zakazy stadionowe... na 2 lata
punkty odjac to ich zaboli-kasy maja jak lodu a jak nie to ustawka z kibicami LEGII haha
Adasio ale co do Szczęsnego to jesteś w błędzie. Zagrał dokładnie tak jak powinien. inaczej była by brama bo Grek już go mijał.
sędzia tylko przesadził powinien dać żółtą kartkę przecież ten faul nie był taki brutalny...
Tak że brawo dla Szczęsnego!
Dobra niech WAM będzie że zagrał OK :D
Zobaczymy co jutro pokażą nasi piłkarze i nasi kibicie - oby obie opcje zwycięzyły ha ha ha :cool:
To nie chodzi o to czy faul był brutalny czy nie, lecz o fakt, że był to faul techniczny.
Co nie zmienia meritum, że należała się żółta kartka ze względu na to, że Grek w taki sposób wybił piłkę, że nie byłby w stanie z niej uzyskać czystej i 100% sytuacji strzeleckiej a tak został zakwalifikowany ten faul stąd czerwona kartka...
Sędzia był trepem, który zepsuł całe widowisko kartkami, tak się nie sędziuje na takich imprezach już nie mówiąc o tym, że był to mecz otwarcia gdzie grał gospodarz turnieju. Jednym słowem ŻAL
no to dziś wszystko będzie już jasne....
Aż się boję oglądać...
jak narazie 1do 1
na tvp1 hd jakies muchy lataja na ekranie . co chwile coś przelatuje :)
Piękny mecz...ruscy zdziwieni,myśleli że będzie gładko jak z Czechami..a tu dupa.Generalnie mecz na plus dla Polski...większość akcji podbramkowych dla nas...a ten gol będzie jednym z ładniejszych na mistrzostwach...ruska bramka przypadkowa,potknął sie gostek i dostał piłką w łeb.
Fakt, Bramka Kuby genialna. Czekamy na Czechy, Tam już remisu być nie może:P
Ja si bardzo Cięszę z wyniku .. Wiele osób skreślało Polskę .. a tu niespodzianka :) Oczywiście lepiej by była wygrana :) ale nie ma co narzekać !
W pierwszej połowie było trochę widać strach na boisku. Coś musiał Smuda powiedzieć, ze podziałało i w II połowie chłopaki zaczęli grać to co trzeba:)
Najważniejsze, że wywalczyli remis!
Nie wiem jak Wy, ale ja czuję niedosyt bo z taką gra jaką pokazali powinno być przynajmniej 2:1 dla nas i powoli zaczynam myśleć optymistycznie o następnym meczu lecz to jest Polska kadra i obyśmy się w sobotę nie płakali.
Wiecie jak lubie sie powtarzac... i tym razem tak bedzie, to dla tych co twierdzili, ze Rosja jest guru mistrzostw a Polacy nie grali nic.
GRA SIE ZAWSZE TAK JAK NA TO POZWALA PRZECIWNIK!
To jedyna niezmienna zasada w futbolu. Kto oglada pilke na codzien to wie, ze nawet Barcelona skutecznie wybita ze swojego rytmu zagra mecz jakby byla trzecioligowa hiszpanska druzyna :)
myślmy optymistycznie!
wystarczy że z Czechami zagramy na tym samym poziomie co z Ruskimi i przechodzimy!
Orły pokazali że potrafią jednak grać .
to będzie mecz o być albo nie być dla obydwu - męska walka - Czesi tanio skóry nie sprzedadzą ale nasi są od nich lepsi i obstawiam 2:0 dla Polski.
Chłopaki zabiegali wczoraj Rosjan,Arszawin zgięty w pół i oddychający rękawami bezcenne,mecz z Czechami obstawiam 2:0 dla Polaków oczywiście.Szkoda,że gramy tylko jednym napastnikiem Lewandowski wczoraj w pojedynkę nic nie mógł zrobić.
Nawet jeśli nie wyjdziemy z grupy to i tak mamy się z czego cieszyć :D
Polki są najpiękniejsze :cool::icon_biggrin: http://nocoty.pl/gid,14573613,kat,,t...l?ticaid=5ea20
Ja bym, a Ty Tuczi ?
Łukasz,tu masz więcej zdjęć, chyba to ta sama:
http://www.intymna.pl/c31,2011,0,0,0...n=TradeDoubler