Witam!
Potrzebuje porady. Mam e38 z '97, dośc ubogą wersje. Czy warto pakować sie w montaż navi? Bo taki pomysł chodzi mi po głowie od jakiegoś czasu. Podpowiedzcie coś.
Pozdrawiam.
Wersja do druku
Witam!
Potrzebuje porady. Mam e38 z '97, dośc ubogą wersje. Czy warto pakować sie w montaż navi? Bo taki pomysł chodzi mi po głowie od jakiegoś czasu. Podpowiedzcie coś.
Pozdrawiam.
Proste, ze warto.
Też mam '97 tylko że miałem od razu z navi (mk2 i ekran 4:3). Całkiem nieźle działa a jakbyś zamontował cały komplet to miałbyś jeszcze telewizorek :)
Także oczywiste że warto :)
Widziałem na allegro nawigacje 4:3 z okablowniem. Orientujecie sie czy montaż jest problemowy?
Sam nie montowałem także niewiem. Ale poczekaj może odezwie się ktoś kto to sam zakładał bo jest tu pare takich osób. Na pewno jest to do zrobienia.
montaz nie jest problemowy lecz pracochlonny i powinienes miec wszystkie sruby, uchwyty, okablowanie i osprzet innaczej rozbierzesz auto i tu klapa bo czegos brakuje, ja nie mialem navi i wsadzilem cale navi z 16:9
Pozdr.
mam pytanie czy jak mam 38 z 1996r bez tego monitora tzn radio normalne takie ze tam gdzie ekran mam schowek na monety itd jak kupie taki monitor to bedzie to dzialalo czy sa jakies problemy z podpieciem itd bo slyszalem rozne wersje
pozdrawiam
Musisz ciągnąć cała instalację od wersji z navi. Inaczej nic Ci nie zadziałaCytat:
Zamieszczone przez ADASIO
Witam
mam pytanie gdyz widziałem w innych siódemkach e38 przy navigacjach4:3 mają kolorowe programy telewizyjne , czy to jest zależne od poziomu sygnału ale byłem we wrocławiu i poznaniu i nic tylko czarnobiały ??
Wszystkie te ekrany są kolorowe. A jakoś i kolor obrazu zależą od ustawień i jakości odbieranego sygnału.
witam
jesli chcesz nawi w wersji ubogiej to pozostaje ci rozwiazanie budzetowe czyli zmieniarka cd monitor 4;3 i czytnik najlepiej mk3 do tego musiasz wymienic srodkowa ramke centralna jesli uda ci sie zdobyc okablowanie to exstra chociasz kostki blachy w serwisie chyba ze uda sie kupic
opcja wypas monitor 16;9 do tego ramka centralna do tego mk4 dvd do tego tv tuner do tego dsp zmieniarka na mp3 kamerka cofania telefon z wyjmowana sluchawka wgrany soft do 3d polskie menu i poje wymiana wszystkich glosnikow plus dodatkowa tylna polka z woferami do dsp zew odtwarzacz dvd z czytnikiem usb czytajacy divix koszta hmmm spore czas montarzu okolo tygodnia
czy warto zmieniac radio na navi oczywiscie wygloda bardziej bogato i luxusowo
Czy przy zmianie zwykłego radia na monitorek bede tez musiał ciągnąć te wszystkie kabelki?? głownie chodzi mi o to zeby wyświetlały mi sie na monitorze dane auta spalanie itp..a także chcaiłbym słuchac radia jak i płyt z zmieniarki cd...jak co to prosiłbym jak opisik jak to zrobić ;) pozdrawiam
Czytamy ze zrozumieniem wszystko opisane wyżej ---> post EVANA ......
Każda ingerencja w zmiane radio ---------> TV powoduje spowoduje zmiane wiązki etc .....
Po ludzku ... jak masz w pustym pokoju radio gra ..... Jak postawisz w tym samym miejscu telewizor raczej programów satelitarnych nie będzie odbierał sam z siebie .... ;D ;D
nie będzie ??????????????????
Witam, nie chciałem zakładać nowego tematu więc zapytam tutaj. Chciałbym zamontować u siebie navi, w tej chwili mam zwykłe radio. Chciałbym sie dowiedzieć czy montując navi 4:3 musze ingerować w instalację tzn. wiem ze trzeba pociagnać cala wiązke ale czy trzeba cos lutować łączyć z instalacją pod kokpitem itp. I jeszcze jedno czy jak wymontuję z innej e38 cały zestaw następnie zamontuje u siebie powiedzmy że wszytsko bedzie śmiogało to czy pod ta sama wiązkę moge potem dokupić monitor 16:9 i bedzie działać ? czy może muszę mieć wiązke od e38 która miała monitor 16:9 ?
Rafi było o tym na forum sześćmilionówosiemsetysiecy razy .poszukaj .
Masz racje dużo było na temat montażu navi. Ale albo ja źle szukam albo nikt nie pisał o koniecznośći ingerowania w elektyke no i nie znalazłem informacji o całej wiązce czy jest taka sama.
instrukcje montażu możne sie komuś przyda
http://www.e38.org/e38_nav_retrofit.pdf
http://www.e38.org/onboardmonitor.pdf
Panowie, gdyby nie miał navi czy ekranu itp. to nie pakowałbym się w dokładanie oryginalnych rzeczy jak czytnik i ekran tylko poszedł w kierunku zamiennika. Coś na wzór dynavin itp. Konkretny kombajn.
ponoć są problemy z montażem tego dynavi d99 w e38 bo jest za duże i coś ludzie kratkę nawiewu przerabiają ale kombajn fajny
kupiłem navi 4:3 z wiązka. ale bez modułów.. jest w drodze (mam nadzieje ze dojdzie) pytanie moje brzmi: które moduły są mi potrzebne żeby działał ekran i radio?? trochę czytałem trochę szukałem. i z tego co sie dowiedziałem to potrzebuje modułu Tv i modułu radia prosił bym kogoś o potwierdzenie.
czaras pw.
Czy z angola warto wkładać i czy będą jakieś problemy z instalacją.
Z angola tylko monitor troszkę się różni
Ok. Czyli uchwyty ramki będą pasowały i cała wiązka kabli ?
a ciekawe jak to by podeszło
http://www.aliexpress.com/item/7-HD-...455827862.html
Ktoś takie cudo chyba już miał
oooo zapytaj usera LEWY - o ile jeszcze żyje i zagląda tu
sam się nad takim zestawem zastanawiam ciekawe jak z pasowaniem tego do auta
Wie ktos, czy da sie podlaczyc chociaz sam ekran, zeby zobaczyc czy dziala? Kupilem dwa lata temu komplet i nie podlaczalem escze.
Moze jest ktos z Warszawy albo okolic, kto podjalby sie montazu 4:3?
Mam takie samo pytanie jak kolega wyzej jak sprawdzic czy to w ogole dziala?? Aha mam wiazke i dwa czytniki mk1 i mk2 i zaden nie pasuje?! Nie ma kosttki...
Witam mam pytanie jak podłączyć nowa wiazke do zasilania? Z tyłu za radiem nie mam niestety żadnej pasujące wtyczki
Co miałeś oryginalnie? Zwykłe radio czy małą nawigację?
Niestety tylko radio
Zasilanie idzie z bezpieczników nad akumulatorem. Musisz dołożyć bezpiecznik i jak chcesz w oryginalne to biała kostka cztero pionowa bodajże.
Ok dziękuję za pomoc