witam z racji braku działu ogólnego ..mam drobne pytanie ...w związku z tym że kończy mi sie OC mysle o zmianie ubezpieczyciela...co poza PZU proponujecie?
Easy
Wersja do druku
witam z racji braku działu ogólnego ..mam drobne pytanie ...w związku z tym że kończy mi sie OC mysle o zmianie ubezpieczyciela...co poza PZU proponujecie?
Easy
moze zapytaj w hdi samopomoc?!
ja AC wykupiłem w Interrisk. bardzo dobra propozycja jak dla mnie była.
ja kupiłem hestię.
ja mam caly pakiet w PTU
Dla mnie PTU mialo najlepsza oferte.
Ja natomiast nie polecam Linka 4 ......
powiem ze ja też slyszałem ze link 4 posiada ciekawą opcję dokupienia autocasco na same szyby ...przy wykupie u nich oc...to dosyć ciekawa propozycja...
Easy
Ja mam wykupione OC w firmie Uniqa (dawny FILAR)
Przedział od 2000 cm3 w górę max zniżek 700 zł na rok
ja mam w linku, mają dobrą ofertę. Co do szyby24 to świetna sprawa dla tych co kupują tylko OC i do tego szyby24, dopłata do OC jakieś 100PLN i wymieniają wszystkie szyby za free jesli zajdzie taka potrzeba... są tam ograniczenia(1500PLN za jedno zdarzenie...), ale i tak dobrze to wychodzi, dopłata jest tylko do przedniej szyby 25% ceny szyby albo 50% chyba, juz nie pamiętam. :D
Jak dla mnie to OC ma kosztować jak najtaniej, bo mi nie jest do niczego potrzebne, byle by było. Na E34 525 z 89 roku W HDI wyszło mi coś 560zł. A na AC lepiej nie oszczędzać i wybrać niekoniecznie najtańszą ale najlepszą firmę z dobrą statystyką wypłacalności. Ale że AC nie mam to nie mogę nic polecić :)
ja mam linka i do tej pory jestem zadowolony - zobaczymy co będzie (odpukać) jak coś się stanie...
w compensie place za
e36 306zl za rok
e38 521zl za rok
same OC
w linku mam to samo :D uni już czuwają... (błąd zamierzony :] )
Ja w Linku zapłaciłem 760pln za rok przy 60% zniżce, więc myślę że warto... ;)
Ale mój kumpel brał przez Multibank i mówi, że tam wyszło by mi jeszcze taniej...
Jedyny warunek to założyć sobie u nich konto... ;)
ja w linku za cały pakiet AC+OC za moją płacę około 2tys
ale najbardziej mnie rozwaliło jak w Libert Direct krzyknęli mi 6 tys :D przy 60% zniżki :D
nie wiem jak oni to wyliczyli :what:
AXA da Ci podobną ofertę ;)Cytat:
Zamieszczone przez Saillupus
Widać te firmy przyjmują sobie akurat taki dziwny model aktuarialny... :roll:
Mi w Link4 za OC w Dacii 1300 z 73r. krzykneli bez zniżek 2tys zł :) Poza tym jak zadzwoniłem żeby się tylko zapytać o cenę to kobieta próbowała wyciągnąć ode mnie adres i nazwisko panieńskie mamy, a o ile mi wiadomo do obliczenia składki nie jest to potrzebne. No chyba że w Link4 wysokość OC zależy od liter w nazwisku... Tak więc ja sie do nich zraziłem. A co do AC to słyszałem że Alianz jest dobry. Tzn może nie jest tani, ale w razie jakiejś szkody nie ma problemów z wypłaceniem czy z zaniżaniem wypłat. Oczywiście wyjątki się zdażają, jak to w ubezpieczalni :) ale taką opinie słyszałem od znajomego który siedzi w ubezpieczeniach.
w Alianzie mam ubezpieczony jacht
i faktycznie nie ma problemów z wyciągnięciem odszkodowania
nawet facet sam wynajdywał jakieś rysy żeby zwiększyć kwote :D
ale za auto to krzyknęli mi około 3tys więc wybrałem linka
Jey, firmy ubezpieczeniowe takie jak Link 4, Axa, Liberty Direct itd...zawsze potrzebują twoich danych, ponieważ każdą składkę ustala się u nich indywidualnie dla danej osoby i nie posiadają oni tak jak np:PZU tabel ze składkami dla danej pojemności...Pani w Linku wklepuje twoje dane i komputer dopiero wylicza jej składkę jaką masz zapłacić i pod uwagę brane jest wbrew pozorom sporo rzeczy... ;) Poza tym co z tego, że będą mieli moje dane...?Wiele firm je posiada czy sobie tego życzę czy nie...
No wiem, wiem, ale nie uwierze że jest jej do obliczenia składki potrzebny mój adres albo nazwisko panieńskie mamy. Rozumiem że imię i nazwisko, wiek, jak długo mam prawko, miasto, ale proszenie mnie o ulicę i numer domu to już jest wyciąganie danych. Poza tym zawsze to jedna firma więcej zaśmiecająca mi skrzynkę makulaturą. A cholera wie komu oni by te dane sprzedali. A jak sie jej ostro postawiłem że ni hu hu mojego adresu nie dostanie to nagle sie okazało że można oblizyć bez tego składkę :) No ale że na ponad 30 letnie auto wyliczyli mi 2000zł to w tym momencie skończyła sie nasza rozmowa.
Dzisiaj ubezpieczałem E32. Wybrałem Link4 przez lenistwo i brak mobilności, po prostu poprzednik miał tam OC, a ja tylko przedłużyłem. Mam max zniżek i zapłacę za rok 640zł, w tym już jest AC na szyby. Tak więc nie jest źle. Sprawa do załatwienia w trakcie 10 minutowej rozmowy telefonicznej.
i własnie tak zrobie Macku LINK 4...rulezzz
Easy
No widzisz, jesteś 8 lat starszy ode mnie i płacisz z tego tytułu 120pln mniej, mimo że przecież nie jestem małolatem i prawko mam 12 lat.... ;) Czyli Link 4 podchodzi jednak do każdego inaczej... ;)Cytat:
Zamieszczone przez Bukol
Tam są jeszcze jakieś zniżki za, n.p. posiadanie dzieci itp. Pewnie na te 120zł składa się kilka czynników: wiek, dziecko itp. Faktycznie w linkowni nie dowiesz się ile zapłacisz dopóki Ciebie nie przesłuchają "na okoliczność".Cytat:
Zamieszczone przez Słowik
Dzisiaj ubezpiczylem swoja 740 w link4 i jestem mile zaskoczony.Powiedzieli mi 507(OC+NW+Szyby24)Chyba mnie przekonali do siebie. :D
Ja mam OC na moją e32 3.0 w Axa - decydowała mi cena, a oni byli najtańsi.
Przy chyba (nie jestem pewien - misiałbym sprawdzić na polisie w domu) 28% zniżki płacę 820 pln w 4 ratach - w jednej byłoby 764pln.
Do zniżki dostałem bonifikatę za dzieci i jeszcze cosik stargowałem.
Dla porównania - Link4 przy tych samych warunkach proponował mi 1204pln, a PZU ponad 1300.
Jeśli chcesz, to axa daje jeszcze promocję, że jak jesteś wprowadzony przez "znajomego", czyli przy rozmowie naliczeniowej podajesz nr polisy tamtego, to Ty masz na stałe dodatkowe 5% zniżki do polisy, a druga osoba dostaje jednorazowo bon na 50pln.
Więc korzystają obydwaj, ale oczywiście najpierw lepiej soprawdzi9ć wszystkich, bo w OC chodzi przecież o cene składki, a nie o firmę, bo jak co to przecież będziesz bił się z ubezpieczycielem sprawcy wypadku, a nie swoim :>