Witam
Panowie mam pytanie czy da się wymienić w wahaczu dwuramiennym tuleje
Wersja do druku
Witam
Panowie mam pytanie czy da się wymienić w wahaczu dwuramiennym tuleje
Podobno są dostępne
Wymienić się Da :cool: ale tylko Używkę spotkałem - chyba, że ktoś mnie poprawi - to czekam na link lub nr OE albo od czego pasuje ta tulejka ?
Mi kiedyś gości oferował w sklepie motoryzacyjnym.
znalazłem te tuleje na allegro http://moto.allegro.pl/tuleja-wahacz...352077597.html
Pamiętam to zdjęcie, ale wówczas były jako "Używane" i trochę tańsze heheheheh :D - widocznie gostek zrobił zabieg "odświeżający" tak jak w supermarketach i już są Nowe. Ciekawe co powie jak się Go zapyta -jakiej One niby są Firmy jeśli w Asso BMW nie występują bez wahacza.
Witam!
Koledzy Pan mówi że te tuleje są nowe. W Inter Cars są dostępne. Produkuje je firma TED GUM.
mam duzy rabat w IC jutro się dowiem o cenę
jeśli TED-ek produkuje to dlaczego takie one drogie ? Jutro też to sprawdzę.
no i dupa zapomnaiłem :( poprawie sie i zadzwonie w sobote
ostatnio sobie patrzylem na zawieszenie w naszym aucie i jakby chcialwymienic cale na w miare dobrych czesciach to 15k :D
wymienialem te tuleje,kupilem na alledrogo, i pwoiem tak, troszke za duze, trzeba bylo podszlifowac i porzadne prase uzyc. z ich wytrzymaloscia, jeszcze nie wiem, bo zakladalem na drugi komplet wachaczy, ale watpie zeby byly mocniejsze. Poki co kupilem drugie wachacze uzywane, i jest znaczna poprawa, mimo ze uzywane:)
A ja dorzucę swoje 5 groszy. Tuleje poliuretanowe:
http://rpmotorsport.totu.pl/p7722487...szenia-tylnego
komplet za 376 zł.... Tylko nie wiem jakby się to sprawowało
Super propozycja ,ale cena z kosmosu :)
Daj do regeneracji. Oryginał 50złotówek za punkt
Kolego mowa tu o E38 a nie E32.
Dokładnie jak koledzy opisują. Jest to wina producenta jedna tuleja z otworem Fi 12 pasuje idealnie drugą należy przetoczyć bo ma średnicę 52.7mm a powinna 51mm. To jest powód tego że nie pasuje. Wytrzymałość? Mamy opinie kolegi bitek-bitek, jeśli ktoś jeszcze zainwestował w te tuleje niech wyrazi swoje zdanie.
Dobry pomysł to wymiana wahaczy na inne używane, ale trzeba pamiętać że wahacze z NIVO i bez NIVO się różnią, i jeśli ktoś ma NIVO znalezienie odpowiednich wahaczy jest ciężką sprawą.
Trzeba trochę się pomęczyć.
Acha...zatem BMW znowu wykazało się beszczelnością w stosunku do klienta...do e32 krzyżaka nie kupisz tylko trzeba cały wał a w E38...pomijając juz gówniane zbiorniki dochodzą jeszcze wahacze zamiast samych tulei...szkoda,że nie oferują całych skrzyń biegów zamiast filtrów albo całych silników zamiast paska klinowego albo pompy wody...
nie dramatyzujmy inni maja gorzej:) :)
czym różnią się wahacze od wersji z nivo/bez nivo?. Wahacze od wersji z nivo mają dodatkowy element do przykręcenia końcówki stabilizatora...ale są jeszcze jakieś różnice?
Ja też wiem tylko o tej różnicy. Wiec myślę że więcej nie ma.
jest jeszcze różnica opcja pod xenon
Panowie znalazłem rozwiązanie w kwestii tulejek do tych wahaczy 2 ramiennych - pasują od Mercedesa S-Klasy jest tam mały Figielek do przerobienia, ale ja mam zamontowane i wszystko jest jak należy
Takie tulejki można kupić od 20zł Tanizna -do 50zł i to już Lemfordera
- a te z IC co są Ted-gum to jedna z nich nie pasuje i tak trzeba przerabiać, więc lepiej te od Mesia założyć i po problemie
Jak ktoś będzie zainteresowany to rozwinę temat. Pozdrawiam :D
czy temat się uaktualnił? Nie chcę poliuretanów, a lemfordera widzę tylko jeden typ na alle, a jak wiemy są dwie różne tuleje.