Witam mam takie pytanie jak wyłączyć czytnik nawigacji chyba mk2 w e38, ponieważ nawet po zgaszeniu auta na czytniku ciągle się świeci kontrolka ON i on mi zjada prąd proszę o odpowiedź.
Wersja do druku
Witam mam takie pytanie jak wyłączyć czytnik nawigacji chyba mk2 w e38, ponieważ nawet po zgaszeniu auta na czytniku ciągle się świeci kontrolka ON i on mi zjada prąd proszę o odpowiedź.
mam dwa pomysly: jesli plyta jest w czytniku to wyjac. moze zostawiasz otwarta te klape duza w tapicerce co zakrywa czytnik? u mnie czytnik sie nie wygaszal dopoki sie jej nie zamknelo i tez przez dwa dni szukalem przyczyny gapiac sie na czytnik czy sie wygasi. chyba jest tam jakis styk. normalnie nawigacja usypiala sie u mnie po minucie, moze kilku minutach, od zamkniecia auta. dopoki navi sie nie wygasi to slychac na zewnatrz delikatny szelest ze pracuje.
Jeżeli taka diodka zjada ci prąd to znaczy że przyszedł czas wymienić akumulator ;)
a co ma aukmulator do diody w navi?
poprostu wyciagnij bezpiecznik i po problemie
to nie e65 ze ja wylaczysz navi to reszta w MOST zgasnie
a navi powinno sie uspic nawet jak klapa jest otwarta
jemu chyba chodzi o to by znalezc przyczyne i usunac usterke, a nie wypinac bezpieczniki
no to stary jak navi sie nie usypia to ma zwalona navi i tyle
moze sprobowac jeszcze softa wgrac nowego albo innego
tyle w temacie
no jak nie sprobujesz to niebedziesz wiedzial,proste
jaki masz model MK3 czy MK4?
wgraj softa i probuj, nic do stracenia niemasz
wywal ta staroc na smietnik i wsadz mk3 to Ci tylko moge doradzic
tak zmieniasz i po sprawie
musisz znalesc odpowiedni do twojej navi i wgrac
poszukaj bo to jest proste jak je...
duzo o tym w sieci jest, tak ze wysil sie troche
Dzięki za pomoc już sobie poradziłem navi się normalnie usypia, ale jeszcze muszę powalczyć z softem bo w menu nie mam opcji nawigacja. Jeżeli ktoś ma jakąś sprawdzoną strone z jakiej mogę ściągnąć softa najlepiej z instrukcją to proszę o linka, przypominam że posiadam MK2 i narazie nie zamierzam zmieniać.