Znalazłem na forum posta w ktorym ktos twierdzi ze 740i w manualu m 6,6 do 100 czy jest to wynik mozliwy do osiagniecia . ma ktos dane 0-200 i v-max bo nie moge nigdzie znalesc . z gory dzieki z odpowiedz :)
Pozdrawiam
Wersja do druku
Znalazłem na forum posta w ktorym ktos twierdzi ze 740i w manualu m 6,6 do 100 czy jest to wynik mozliwy do osiagniecia . ma ktos dane 0-200 i v-max bo nie moge nigdzie znalesc . z gory dzieki z odpowiedz :)
Pozdrawiam
Witam,
tak - to jest wynik mozliwy do osiagniecia - tak podaje BMW (dane nowego auta).
Przy silniku 4,4 M62 Automat BMW podaje 7,0 sekundy.
Co do VMax to 250 km/h - tylko na tyle pozwala blokada.
Sebek
Dziekuje za szybka odpowiedz bo bylem bardzo ciekawy .
Silnik M60/2 to nie jest 4,4l i raczej nie ma opcji zeby sie tak rozpedzal. Mialem E34 z silnikiem M60/2 i mial zmierzone 6,7 z automatem. Dodam tylko, ze scigalem sie wielokrotnie z manualami i nigdy nie byly szybsze spod swiatel.
Wg instrukcji obslugi 740i M60 manual ma 6,8 do setki wiec okolo 0,2-0,3s szybciej jak automat co przy wyscigach spod swiatel jest zauwazalne poniewaz manual te 0,3s nadrabia wlasnie na starcie ;)
Vmax bez blokady to okolo 270km/h :D
Żeby manual wygrał z automatem wyścig z pod świateł musi mieć dobrego kierowcę, który potrafi się dobrze obchodzić ze sprzęgłem i szybko zmienia biegi... ;)
W przeciwnym wypadku stoi na straconej pozycji, mimo że teoretycznie manual legitymuje się lepszymi osiągami...Niestety praktyka pokazuje, że jest inaczej... ;)
moim zdaniem zmieniam biegi szybciej niż DSG w vw :) A tak na poważnie szkoda ze startu szybko 7-ka ruszac w manualu , poniewaz zaraz 2-ka bedzie do wymiany w skrzyni.
ile kosztuje zdjecie blokady predkosci ? mysle juz nad chip-tuningiem do 7-ki mowią ze powinno to dac ok 8-10 % a przy takiej mocy to wcale malo nie jest .
Zeby manual przegral a automatem to za kiera musi siedziec MEGA-SIEROTA :DCytat:
Zamieszczone przez Słowik
polecam obejrzec filmiki ze spotu na lotnisku m.in. man 4.0 kontra automat 4,4 :]
@Borys: Skrzynie manualne w BMW sa nie do zajechania wiec jakiekolwiek defekt manuala to prawdziwy ewenement- takze o 2ke nie masz sie co martwic ;)
Jesli chodzi o moc to podobno bez zmian w konstrukcji silnika mozna wycisnac okolo 330koni...
Chociaz jak bym mial do wyboru to nie wiem czy nie wolal automata :) 750 mialem w automacie i jezdzilo mi sie ok :) najlepiej 750 6 biegow manual z silnikiem od 850 :D
Borys tak sie rozpisujesz w każdym temacie..... tak za badzo ..... :D
Ja mam 735i w automacie i przyspieszenie gdzieś jest około 7,8 sek do 100 km/h a vmax to 250 km/h gdzie obrotomierz jest na 5800 obrotów i auto dalej sie rozpędza. czy rozpedzając się na tiptroniku można uzyskać przyspieszenie jak w manualu - przeciez też sie ręcznie zmienia biegi??
Wydaje mi się że tu nie chodzi tylko o samą ręczną zmiane biegu albo automatyczną tylko o wysprzęglanie biegów. Jak zmieniasz bieg w manualnu to sprzęgło jest pod pedałem i działa jednak szybciej niż w automatycznej skrzyni. Poza tym cała skrzynia manualna oparta chyba tylko na mechanice szybciej zmienia bieg niż automat w którym jeszcze jest od groma elektroniki, a ręczna zmiana biegów w automacie to i tak działanie elektroniki. Oczywiście kiepski kierowca to i w manualu będzie zmieniał biegi wolniej niż automat.
Odkopie kotleta, ale co tam.
Panowie przedewszystkim autoamt ma nizsza sprawnosc w przenoszeniu mocy, poniewaz posiada konwerter hydrokinetyczny, prze ktory troche gumowato przekazywany jest momet i tu juz jest strata, a co do ruszania spod swiateł to manual wygrywa ze względu na to ze moze startowac z np 3-4tys obr, a automat od obrotow biegu jałowego!
Przede wszystkim automat pozera moc silnika zeby wogole pracowac tzn. cala czesc mechaniczna skrzyni napedzana jest przez silnik (sprzeglo, pompa oleju musi mielic prawie 15L oleju, w zal od modelu skrzyni uklad chlodzenia skrzyni tez nie podnosi mocy) a do tego potrzeba energii :) , nie mowiac juz o dodatkowych 50kg bedacych ciagle na pokladzie ;) to wszystko wynikuje wiekszym obciazeniem dla silnika no i spalaniem paliwa... jak i gorszymi warotsciami dynamiki auta.
Do manuala jej daleko.....zastanawia się za długo jakieś tam uślizgi etc ...generalnie lipa.... 7 z automatem czy steptronikiem to nie rajdówka a raczej słonica (bynajmniej moja)>>>>>>>>>>>>>> ale i tak ją kocham
Dokładnie podzielam zdanie kolegi.Także posiadam M60 4.0 w manualu.Cytat:
Zamieszczone przez BOSS
p.s gdzieś kiedyś czytałem że w Opolu chip'ują te silniki na 322KM
Moja e38 730 automat do 220 kucyków ma 12s do setki chyba coś nie tak jest z nią
Raczej wszystko OK ;D Żartuję - powinna mieć 9,7sek
Cytat:
Zamieszczone przez Słowik
nie masz racji :D o czym sie jakis czas temu przekonales ;D
twoje 730 v8 e32automat, kontra moje 730 v8 e38manual, w dwie osoby (zagazowane) ;D
bo sylwek wiadomo, 740 wystrzelil pierwszy :D
No to co może być jej moja 730 zagazowana też jest. Wiecie jaka siara jak do 100 polonez 1,6GSI siedział koło mnie na starcie :(