-
Discevery "Fani czterech kółek" BMW e38 w konkursie
-
Co ma na celu taki konkurs? Po co to zgłaszać ?
-
-
Mike Brewer to cwaniak ;) kupi od Ciebie auto za grosze Edd wyremontuje,sprzedadzą z dużym zyskiem i podzielą się kasą,pewnie na tym polega ten konkurs ;)
-
Nie wiem w jakiej konwencji ma byc ten program w PL??
bo oryginał jest taki że mniejszy kupuje za psie pieniądze a wiekszy naprawia i cuda robi a potem auto idzie na SPRZEDAŻ czyli reasumujac zgłoszenie wiązac się może ze sprzedażą auta
jak będzie w PL nie wiemy - przynajmniej ja nie wiem
co do napraw - hmmm jak ktoś ma sporo do zrobienia to jest sens inaczej wg mnie będa miały szanse auta starsze lub bardzo w kiepskim stanie - te pokazane na zdjęciach wymagaja kosmetyki i drobnych napraw
-
Cytat:
Zamieszczone przez
ADASIO
Nie wiem w jakiej konwencji ma byc ten program w PL??
bo oryginał jest taki że mniejszy kupuje za psie pieniądze a wiekszy naprawia i cuda robi a potem auto idzie na SPRZEDAŻ czyli reasumujac zgłoszenie wiązac się może ze sprzedażą auta
Tyle, że czasami prawie nic nie zarabiają, a auta, które dają na sprzedaż i tak nie są idealne ( czasem kiedy widzę, jak Edd coś wymienia i skręca wszystko na stare pordzewiałe śruby to krew mnie zalewa, z resztą nazwisko mówi samo za siebie: China ). Też jestem ciekaw co jest wygraną w konkursie.
-
Mnie tam te auta nie wyglądają na zepsute... Myślałem, że ujrzę widok: bunia w szopie, szmaty przewieszone przez lusterko, kurz na wszystkim, brak kół itp.
A tu Polacy sprytny naród chce, żeby im ponaprawiać auta :-)
Przypomina mi się program pimp my ride, który raz zrobili w PL i kolesie odpimpowali jakiegoś kartona i zrobili z niego błyskotekę.
Ciekawe czy Edd umie cofać... oj, przepraszam,... korygować licznik. Inaczej nikt tu tego auta nie kupi za większe pieniądze niż oni kupili.
-
Ale ludzie są debilni dodając tam vectry b i golfy... e38 też ciężko spotkać tak zburaczone jak na tych fotkach :D Myślę że się przyjmą.
Cytat:
Zamieszczone przez
krzysiek7er
Tyle, że czasami prawie nic nie zarabiają
...jakieś 10 000 funtów za odcinek od Discovery.
EDIT:
Regulamin: http://fani4kolek.mocodkrywania.pl/regulamin.pdf
Wybiorą 5 najciekawszych aut i naprawią je do kwoty 5000zł + 11,1% tej kwoty w gotówce na pokrycie kosztów podatku. Ich odpowiedzialność względem właściciela auta ogranicza się do kwoty 5tys. zł. Na własny koszt należy dostarczyć auto w wyznaczone przez nich miejsce przy czym konkurs odbywa się na terenie RP.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Michal750
...jakieś 10 000 funtów za odcinek od Discovery.
Mi chodziło o zarobek na przy sprzedaży samochodu. To, że zarabiają od Discovery to ja wiem.
Może ja dam swoje e39. Wczoraj wymieniałem pompę wody i termostat, dziś rozebrałem drzwi tylne bo szyba nie działa ( mocowanie cięgna się ułamało i paprok posklejał to taśmą ). Jeszcze parę dupereli się znajdzie więc mogli by porobić.
-
http://fani4kolek.mocodkrywania.pl/a.../more/id/18346 fajny, ale go nie wybiorą. Ludzie nie rozumieją że ich nie obchodzą stare komuchy, autka rodzinne, kompakty ani stan idealny... :/
-
w tym konkursie bardziej chodzi o promocję, niż realny zysk. naprawy to raczej się ograniczą do odnowy lakieru i wymiany jakiś pierdółek.... no ale zgłosiłem swoje 540 :p
nie mam pojęcia jakie będą kryteria wyboru, bo przecież formuła programu będzie inna niż ta z angielskich wersji.
pzdr!
-
Heh..no masakra...co tam ludzie ogłaszają...:p
Ale ten egzemplarz dość ciekawy...:D
http://fani4kolek.mocodkrywania.pl/a...t/more/id/4590
-
Cytat:
Zamieszczone przez
moloko5
Idealny do lekkiej kosmetyki :D
-
Cytat:
Zamieszczone przez
moloko5
Ale ten egzemplarz dość ciekawy...
no f*ck'n way...
Znaleźliście jakichś realnych kandydatów??
PS.Dziwne że w discovery cisza na ten temat...
EDIT: kolejny kwiatek
http://fani4kolek.mocodkrywania.pl/a...t/more/id/4650
Cytat:
Witam. Chciałbym aby naprawiono mojego kagnoora ponieważ: *rdzewieją mu progi *nawalają wtryskiwacze paliwa *alarm załącza się bez powodu i wyłącza bez powodu (trochę uciążliwe dla sąsiadów) *immobilizer jak wyżej.... *prawy przegub plumka ;) *ma około 300000 tys przebiegu (chociaż na liczniku 160000) *podczas powrotu z wakacji w Hiszpanii zepsuł się we Francji silnik i musiałem spać dwie noce pod centrum handlowym. *ma dla mnie (samochód)dług wdzięczności z tego powodu.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Michal750
Znaleźliście jakichś realnych kandydatów??
Jak dla mnie jako jedno z aut powinni wybrać jakiegoś PRL-go klasyka typu Fiat 126p/125 lub FSO Polonez. Większość zgłoszeń z tego co zauważyłem to całkiem niezłe i całkiem młode fury mające właścicieli dusigroszy, którym szkoda naprawiać jak się coś dzieje i teraz mają okazję za darmo naprawić.
-
smiszny jest ten program, auto kupuje za 300 funtów i sprzedaje za 2 tys, to tak gdybys kupil przykladowo e38 za 8tys zl i sprzedal za 45tys, realne????? tylko w kinie
-
Albo mustanga '69 za 10 a sprzedal za 100... Realne? Jak najbardziej. Pamietaj te tam kupuja zwykle klasyki a takie auta inaczej kosztuja niż takie jezdzidla na codzien jak 7. Zwlaszcza w UK gdzie auta sa bardzo tanie a hobby drogie.
-
Swoją drogą ciekawe jakie auto wybiorą. E38 jak dla mnie nie ma najmniejszych szans.
-
a innym razem kupi auto za 2 tysiace wsadzi 1500 i sprzeda za 3600....
-
Pomysł świetny, ale szanse żeby wybrali "moje", "Wasze" auto jest znikome trzeba było mieć jakiegoś mało spotykanego "klasyka" z lat 90
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
brunoz
Może pomyloneza?
Nie pomyloneza tylko Peloponeza :D
-
Dajcie spokój z tymi radzieckimi rumplami przecież to śmiech :D UAZ - ok, ale polonez? :D
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Michal750
Dajcie spokój z tymi radzieckimi rumplami przecież to śmiech :D UAZ - ok, ale polonez? :D
Dla Ciebie to śmiech, dla innych kawałek historii polskiej motoryzacji. Może był technicznie nie do końca rozwinięty, ładny też nie był ( chociaż "Borewicz" mi się osobiście podoba ). Fiat 125p - dlaczego nie. W mojej i nie tylko mojej rodzinie było to pierwsze auto. Niektórzy mają do tych samochodów sentyment. Nabijasz się z Fiata czy Poloneza bo to dla Ciebie radzieckie rupiecie ( Polonez był następcą Fiata 125p, który był produkowany na włoskiej licencji ) a sam mówisz UAZ-a, który jest właśnie radziecki??? Program jest w Polsce, dlatego wg mnie było bardzo fajnie jak by zrobili jedno polskie auto. Wole zobaczyć jak robią Poloneza niż przykładowego Golfa III czy Fiata Stilo.
-
Nikt nie wezmie golfa III ani stilo - spokojnie ;) A UAZ to radziecki nie-rupieć bo w przeciwieństwie do polonezów coś potrafi. To już lepiej malucha - przynajmniej jest oryginalny :)
-
my już w pracy myśleliśmy, żeby im dać Stara 266....
takiego jeszcze tam nie było, więc zwróciłby uwagę jury :rolleyes:
pzdr!
-
Ja też własnie myśle żeby swoje e32 w wersji highline zgłosić, ale nie wiem czy warto wogóle, bo za kwotę 5000zł za dużo to nie zrobią, same lakierowanie spokojnie by tyle wyszło. Albo będzie jeszcze gorzej niż przed ich naprawą :D
-
Nawet Poloneza ktoś zgłosił, jest pięknie