Witam czy kokpit od bmw e38 750 iL podejdzie do zwykłej wersji bmw e38?z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam wszystkich
Wersja do druku
Witam czy kokpit od bmw e38 750 iL podejdzie do zwykłej wersji bmw e38?z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam wszystkich
Deska rozdzielcza jest taka sama. Różnice są w jej wykonaniu oraz w zależności czy były kurtyny powietrzne czy nie
Jakie są różnice w wykonaniu deski w longu...?
Cursorowi zapewne chodziło o to, że decha ma być z 750 (czyli w skaju), a nie o to że long ma inne wykonanie ;)
decha już kupiona od longa 750 oczywiście jest ze skóry a nie w skaju, dodam że rocznik 94 mojej buni nie posiada kurtyn
na desce nie ma skóry tylko skaj jest :)))) pewnie dlatego prawie wszystkie na allegro sa gdzies przetarte
no a tunel obszyty nitką to też skaj?
Tunel nie tylko gora w tym ciemniejszym kolorze. Pewnie latwiej było cos takiego modelowac w skomplikowane uklady niż zwykla skore.
tak w e38 skóra to tylko na siedzeniach i w boczkach przy airbagu . niektóre 750 miały jeszcze skórę na rączkach przy podsufitce .
Bzdura. Mam takie raczki w skorze jak również tunel, calosc boczkow lacznie że schowkami itd... Skaj jest tylko to co ma ciemniejszy taki brazowy kolor. Reszta wszystko skora.
Skaj jest na nad linią drewna. Czyli góra deski, oraz góra boczków czy słupka środkowego. Tunel środkowy, dół boczków czy rączki na suficie w 750 są w prawdziwej skórze
wiem jedno w e38 i tylko 750 na 100% kokpit i wiele innych elementów jest z prawdziwej skóry
Nieprawda. To byla opcja dostepna w innych modelach przede wszystkim indyvidual. Często widywana w 740. W 750 po prostu dawali to w standardzie.
Góra deski i boczków (ponad drewnem) zawsze była w skaju. I seryjnie chyba tylko w 750. Dół (poniżej linii drewna) był dostępny nawet w 725 TDS za dopłatą. I tam jest prawdziwa skóra.
Panowie, ja mam taką deskę i zakładam, że to skóra. Skóra to?
http://i1246.photobucket.com/albums/...P1020789-1.jpg
http://i1246.photobucket.com/albums/...k/P1020785.jpg
Nie!!! No przeciez to wystarczy dotknac od razu czuc że to gabeczka powleczona plastikiem. I Bogu dzięki bo prawdziwa w tym miejscu bardzo slabo by wygladala na laczeniach i zagieciach kolo zegarow ;)
http://allegro.pl/bmw-e38-deska-rozd...195218593.html ja kupiłem taką i co to jest skaj?
A czy jak podróbki felg opisane na Allegro jako orginalne automatycznie stają się orginałami? NIE.
I tak samo jest z tą deską. A to że sporo ludzi nie odróżnia skóry od skaju... no cóż
jaka firma by się zajmowała podróbką-zamiennikiem kokpitu do bmw e38?
Miałem na myśli, to że sprzedawca pisze "obszyta skórą", nie oznacza że jest to skóra. Bo nigdy nie była. BMW dawało tam skaj. I to wcale nie super jakości skaj.
może się ktoś jeszcze wypowie czy faktycznie kokpity w 750 są w skórze czy nie,tylko nie widzę żadnej różnicy w wyglądzie materiału między skórzanym tunelem a kokpitem niby w skaju
może się ktoś jeszcze wypowie czy faktycznie kokpity w 750 są w skórze czy nie,tylko nie widzę żadnej różnicy w wyglądzie materiału między skórzanym tunelem a kokpitem niby w skaju a wersje indywidual widziałem pare sztuk i było wszystko w skórze oprócz kokpitu
Jezus maryja... Cisnienie mi skacze jak to czytam. NIE MA ZADNYCH INNYCH WERSJI!!! GORA TO SKAJ A DOL TO SKORA i nie ma zadnych innych opcji. Pomacaj sobie przy kratkach nawiewu i przy kolanie. Przeciez to na oko widac... Skora na gorze deski nie dalaby się tak elegancko ulozyc, poza tym te miejsca sa bardziej narazone na slonce, wilgoc i roznice temperatur wiec to nie byla kwestia przyoszczedzenia.
Witam z bólem serca to piszę ale po montażu stwierdziłem że faktycznie deska-kokpit w e38 750 to nie skóra,oczywiscie prezentuje się o wiele lepiej ale jednak nie skóra,zwracam honor
[QUOTE=cursor;296386]I to jest tym bardziej dziwne, bo użyli średniej jakości skaju, poza tym skóra lepiej znosi warunki o których wspominasz.
Mi sie nie wydaje ze skóra zniesię lepiej te warunki - Ja jeszcze nie widziałem bardzo wypłowiałej deski rozdzielczej natomiast kanapa (oparcie) tuż przy oknie praktycznie w każdej jest dużo "twardsza" i wyschnięta od słońca...
Oczywiście ktoś powie, że kwestia pielęgnacji ale jeżeli ktoś nie dbał o fotele to o deske też by nie dbał a jednak różnice w zużyciu widać...
JEDNEGO NIE MOŻNA UKRYĆ SAMOCHÓD Z DESKA ZE SKÓRY W "NIE SKÓRZE" WYGLĄDA O NIEBO LEPIEJ:)
Przynajmniej ja jestem zadowolony z zabiegu:)