mAM ZAMIAR ZMIENIĆ LAMPY Z TYŁU , JAK MYŚLICIE ...JAKIE BEDA NAJŁADNIEJSZE?
EASY
Wersja do druku
mAM ZAMIAR ZMIENIĆ LAMPY Z TYŁU , JAK MYŚLICIE ...JAKIE BEDA NAJŁADNIEJSZE?
EASY
No to już zależy od gustu... :) I od tego co chce się osiągnąć. Jakiego koloru masz auto? Jeśli srebrne lub białe - i chcesz uzyskać 'monochromatyczny' look - to te pierwsze będą spoko. Jeśli nie - chyba LED-owe. A jeśli chcesz tylko delikatnie odświeżyć wygląd - środkowe.
kolor to ciemny granat
też myśłe o diodach a na rzód pójda chromline z ringami i do tegop chromowane kierunki
Easy
moje zdanie jest takie o wies lookach zapomnij i wybierz pomiedzy srodkowymi a ledami na tyl. ja wzial bym ledy ale to jest moje zdanie
hmm masz sporo racji
Easy
Ja znow zdecydowal bym sie na takie jak na srodku - lecz - z wygladem orginalnej lampy - tylko z dodatkiem bialego kierunkowskazu.
E32 to klasyk - i lampy tego typu wogole do niego nie pasuja - nie mowiac juz o tych przednich lampach z ringami - profanacja (moim zdaniem).
Mi najbardziej podobaja sie lampy przednie w orginale - przerobione na hella black - i z dolozonym HIDem. Przednie kierunki - raczej nie CLEAR - to po prostu nie pasuje do tego auta.
Ale to znow tylko moje zdanie.
Sebek
Zrób tak żebyś rano idąc do auta nie mówił " kur... coś tu nie pasuje ...."
Pierwsze odpadają napewno. Z diodami może fajnie wygladać. A przód tak jak mówi Sebek black hella i dymione kierunki ;)
Hmm, trochę nie rozumiem czemu zawsze wszyscy tak psy wieszają na tych białych lampach tylnych... :roll:
Moim zdaniem wszystko zależy od tego, czy jest to przemyślany element większej całości, pasujący do ogólnej wizji danego samochodu.
Czy np. uważacie że ten SEC tak fatalnie wygląda? Bo dla mnie jest kozacki szczerze mówiąc.
http://img171.imageshack.us/img171/2...420avy7.th.jpghttp://img171.imageshack.us/img171/4...l420rj1.th.jpg
A to że paru wsioków sobie przywiesiło podobne lampy bez ładu i składu to nic nie znaczy. Tak jest z każdym elementem tuningowym.
Wracając do tematu - w przypadku omawianego BMW - też nie rekomenduję białych kloszy ze względu na granatowy lakier :)
hmm mnie najbardziej podobaja sie te w srodku choc jak mam byc szczery to najladniejsze sa oryginalne.. :)
wg mnie E32 najladniejsza jest wtedy kiedy wyglada tak jak wyjechala z fabryki plus jakies alumki ewentualnie podkreslic wydech ale to tylko moje skromne zdanie ..
Ja piernicze ludzie jak mozecie wogóle myslec zeby zj...c (trzeba uzyc mocnych słów!) jedne z najpiekniejszych lamp jakie wypuscilo bmw.. czyli tyl E32?! jesli juz musisz koniecznie to bialy kierunek to max! masz ciemne auto wsadzisz a'la lexus look i wyjdzie kupa :/ zreszta jakie bys auto niemial lexus look i BMW? prosze ja Ciebie!. dioada i E32? ajajajajj jak musisz cos z przodu swirowac to wsadz HID-y i efekt murowany a zaswieca o niebo lepiej od depo!
pzdr
Dobrze mówi dać mu chleba :DCytat:
Zamieszczone przez MiBhell
Dobrze mówisz Mibhell, HIDy na przód i to wszystko... ;)
hehe ja mam z jednej strony z porzdu depo clear ( z drugiej sarna zbila wiec jest orginal) i zalozony ksenon i zwykle biale dymione kierunki, tylne lampy bez zmian. sam ksenon robi robote, mam fajne i sprawdzone zestawy po 400zl w boleslawcu z gwarancja na miejscu ;]
koledzy ja tez sie zastanawialem nad tymi srodkowymi lampami z bialym kierunkiem ale nie moglem sie przekonac bo sa tak jaby na krysztalkach i beda za swiezo wygladaly na e32!!!przod mam xenonik upchnietny w lampy black hella i dymiony kierunek i jest bajka:)
ja bym nigdy nie wsadził takich lamp :razz: z tyłu sie zastanawiam nad tym zeby pomalować kier na czerwono.a zadne tam lapmy clear :faint:
ale to tylko moje skromne zdanie.clear to do e38 a e32 to za stary wózek i te lampy nie pasuja za nic na świecie
Wiesz Easy, ja mialem podobny dylemat, cos chcialem zmienic, ale zalozylem cleary i zwymiotowalem... tam na tyl po prostu nie pasuje nic oprocz oryginalnych lamp. Mozesz ewentualnie poszukac na Ebay'u tych z bialym kierunkiem, ale to droga zabawa, bo jest ich malo na rynku, ceny przekraczaja czesto 200 Euro za uzywki, bo nowych ni ma... :( Jak juz musisz cos zmienic, to pomysl nad pomalowaniem kierunkow - na czerwono lub je przyciemnij na czarno... Co do przodu, moim zdaniem tylko black hella z zestawem HID :)
a tu wrzucam widok e-32 z diodowym tyłem.... ( ciągle mnie męczą)
Niewiem jak wam ale mi bardzo się podobają :D
No i co, takie złe te LED-y?? Bo dla mnie bardzo ciekawa propozycja.
Jakos mi sie nie widza... :( Kierunki sa clear...
do kierunkow dac tylko inna zaroweczke philips silver i wsio ok bedzie ;]
Tam juz silver jest ;) BTW to kola by sobie wsadzil inne :D :D
No powiem szczerze że mi też się podobają :D
powarznie sa spoko, naprawde pasuja do tego auta,
mi sie podoba :D
a tam, diodowe wynalazki to do kosiarek - nie klasyków dobrego gatunku.
Jak chcesz dłubać przy lamach to tylko BH z przodu + dobry xenon, a na tył czerwony kierunek i będzie tini..
http://img116.imageshack.us/img116/1715/dz3gk9.jpg
http://images23.fotosik.pl/230/5f9532479312aae1m.jpg
Calkowicie zgadzam sie z przedmowca :D A tak BTW jakiego koloru jest Twoja Kafarek? Delphin? Zdaje sie, ze mamy blizniaczki... :)
Moja jest koloru Delphin ;)
Fotka z przodem jest auta kolegi z klubu (high-tech), ponieważ autor tematu ma szeroki ryjek w 7-er...
Ja mam wąski ;)
http://images25.fotosik.pl/229/7366384a8ad81f1em.jpg
Moja tez jest Delphin w shadowline. Ja mam juz szeroki :) Zmienillem sobie :P Nie mam jeszcze BH ale to z czasem... Mam za to xenon. Tylne kierunki tez juz przemalowalem na czerwone... Jeszcze cos pokombinuje z obnizeniem zawiechy, troche z elektryka i bedzie malinowo :D
Bey urazy Kafarek ale im dluzej patrze na ten czerwony kierunek tym mi sie on mniej podoba :) jest tak jak pisalem wyzje.. najlpsze swiatla nie do psucia bo tylko to z nimi mozna zrobic co do BH to owszem jestem na tak szczególnie w ciemnym aucie nio i xenon :D
Po prostu nie do każdego koloru pasuje idealnie. W Delphinie jeszcze ujdzie.. Na Diamand SM pasuje idealnie...Cytat:
http://img104.imageshack.us/img104/9872/dz7fn9.jpg
koła? hmmmm a te które mam są złe?Cytat:
Easy
wybacz Easy, ale te kolka to nie moja bajka... dolaczam sie do wszystkich piszacych na ten temat, ze jesli kola to tylko ori... :)
Zadzialles troche w mysl zasady uderzw stół a... pisalem o kolach kolesia ktory wsadzil lampy diodowe bo zaczyna "tuning" od lamp a wedle standardow zaczyna sie od kół :DCytat:
Zamieszczone przez Easy
Skoro podejmujesz watek kół to osobiscie Twoje mi nie pasuja ale o gustach nie dyskutujemy! Co do tego ze tylko ORI tez sie nie zgodze bo ja nie mam ori a mysle ze leza i pasuja ok ;)
bo kazdy ma ori a wiadomo ze chwali sie co ma :DCytat:
Hmmm, a mi się zdawało że cały ten wątek jest o gustach! :what:Cytat:
wcale nie kazdy.... :) po prostu ori sa w stanie trafic w gust wiekszosci milosnikow modelu... a inne kola budza wiecej kontrowersji... zamknijmy ten watek, bo bedzie tyle zdan ilu dyskutujacych, a o gustach sie nie dyskutuje :D
To inaczej :D ja o gustach nie dyskutuje w sensie wyrazam swoje zdanie i nie dyskutuje ;)Cytat:
Zamieszczone przez michal_5000
nie rozumie?Cytat:
bo kazdy ma ori
to byl zart, ale chodzilo mi o to ze kazdy pisze ze tylko ori, a ja uwazam ze jest duzo ladnych felg ładniejszych od ori, ale wiadomo ze łatwo jest przesadzic lub przekombinowac i zalozyc cos zupelnie niepasującego, choc wiadomo ze kazdy ma swoj gust i jezeli chce przykladowo takie kolo tz ze sie dlaniego podoba i niech tak bedzie,
no i dziś zamówiłem te diodowe...cena 629 zł za komplet :)) jutro przyjdą:)
Easy
ehh :D