Witam jestem ciekaw waszych opini na temat tej bmw z aukcji.
http://moto.allegro.pl/bmw-e38-730i-...162577712.html
Czy jest godna uwagi?
Pozdrawiam
Wersja do druku
Witam jestem ciekaw waszych opini na temat tej bmw z aukcji.
http://moto.allegro.pl/bmw-e38-730i-...162577712.html
Czy jest godna uwagi?
Pozdrawiam
znawca nie jestem ale:
BMW E38 w 5-drzwiowej wersji nadwoziowej LIMUZYNA -------------------------hmmmmmm
w najbogatszej wersji wyposażenia --------------------------------------------hmmmmmm
Bezwypadkowy ---------------------------------------------------------------hmmmmmm
SAMOCHÓD W IDEALNYM STANIE TECHNICZNYM I WIZUALNYM------------------hmmmmmm
na tapicerce nie ma dziur, przetarć ani plam------------------------------------a czarne fotele, pas, czarne zakamarki tapicerki wokół drzwi? wygląda jakby w środku węgiel woził, a potem niedokładnie umył
Samochód posiada oryginalny przebieg-------------hmmmm nie doczytałem aby podawał gdzieś przebieg, na zdjęciu coś mi tam świta 3 jako pierwsza cyfra w przebiegu, a fotele mówią że maja 3x tyle
dodatkowo nie wszędzie wyplakował wnetrze i jakąś lampkę nocna zamontował w środku koło słupka
kierownica i lewarek wyplakowany więc nie widac w jamik stanie jest
w ogóle to wnętrze wygląda jakby było utopione przegniłe wysuszone i wyprane
lewe tylne nadkole jest matowe więc pewnie malowane
to co jest pod prawa tylna lampa to domyślam się że rdza
tylne lewe drzwi lekko pofalowane i dają ładne artefakty
J-B masz racje ale za taką kasę to czego się spodziewać, myślę że i tak trzeba obejrzeć osobiście. Najważniejsze żeby technicznie było sprawne bo wnętrze się umuje, lakier doprowadzi do ładu. Zakładając że Pawsen włoży drugie tyle co autko kosztuje. takie moje zdanie
jaki sens jest cieszyć się nowym nabytkiem, jeśli na start trzeba włożyć drugie tyle? tak czy inaczej cena zachęcająca, chociaż można znaleźć lepiej utrzymane egzemplarze,
z tego co widzę to pas bezpieczeństwa zasłania szef na fotelu który chyba jest rozpruty więc znów kasa na szycie ew wymianę fotela
Nie zapominajcie o opłatach...Powyżej 2.0 są większe koszta zarejestrowania pojazdu.
Najlepiej się najpierw zorientować.
A to pod tylną prawą lampą to pewnie po naprawie blacharskiej po tym zdarzeniu w którym zniknął kawałek zderzaka:)
Prawy i lewy próg też do naprawy.A i fajna dziura w" idealnej "konsoli środkowej
No wiadomo ze autko trzeba by dopieścić ale chodzi mi czy na ten stan w jakim się znajduje jest w ogóle sens się interesować?
Jeżeli chodzi o tapicerkę(skórę) to nie było by problemu bo znajoma ma firme zajmującą się obszywaniem foteli itp i myślę że dogadał bym sie co do kosztów.. Bardziej zastanawia mnie stan tech i ten nie fortunny zderzak z tyłu.. Ile by mogło kosztować doprowadzenie tego tyłu do konkretnego stanu?
I jeszcze jak by się ktoś orientował ile trzeba zapłacić za rejestracje tego auta?
nie kupuj tego auta.
@dobrus
A jakieś konkretne powody? Dlaczego uważasz, że nie warto?
Tzn Ja się na nie, nie upieram tylko jestem ciekaw waszych opini.
Najpierw pytanie ile kolega chce przeznaczyć na E38...bo jeśli dysponuje kasą przybliżoną do ceny tej BMW z linku to,jeśli nie jest daleko,powinien pojechać i obejrzeć samochód.A jeśli dysponuje większą kwotą...hmm dużo większą...to powinien dać sobie spokój.Pozdrawiam.
no kawałek do niej mam. Ja jestem z Krakowa a ona stoi na dolnym śląsku.. A do przeznaczenia mam a raczej niebawem bd miał pare tyś więcej..
powody? auto jest zaniedbane i wyglada na mega zmęczone. nawet sie handlarzynie nie chcialo go podpicować do handlu.. prawy próg to masakra jakaś - malowany sprejem/pognieciony, prawy też jakis taki pomięty do tego mocno kopci coś to m60, tylny zderzak śmietnik, klapa zle spasowana, pod lampą tylny pas uszkodzony, na blotniku jakis lakier źle polozony, nieoryginalne alufelgi, opony w niewlasciwym rozmiarze, listewka na lewym przednim blotniku odgięta (nawet sie sprzedawcy podkleic nie chcialo), drzwi pogniecione, dziury w tunelu, fotel kierowcy wygląda po prostu obleśnie podobnie jak pas.... strzelam że lekko 10kola wlozysz w ten samochod na start. powtarzam - LEKKO ! a ciekawe w jakim stanie silnik, skrzynia, zawias ... :)
@dobrus
Dzięki za konkretną odpowiedź. Teraz już wszystko jasne i puszczam to auto w nie pamięć :)
Ja nawet nie patrzę na auta z najniższej półki jak to mówią "jaka cena taki stan" raz trafiłem na bubla ale nie bmw pokusiła mnie cena i zapewniania osoby sprzedającej także lepiej dać więcej i wiedzieć co się ma niż później pluć sobie w brodę że strucla się kupiło
Dajcie spokój koleś nawet nie wie co wystawia. " Samochód posiada lakier w przepięknym czarnym, metalicznym kolorze." Ja tam widzę zieloną, ale może ślepy jestem. "AUTO W IDEALNYM STANIE TECHNICZNYM I WIZUALNYM ! "No jaj sobie nie róbcie ze mnie
Ech ja kupiłem piękną zadbaną bezwypadkową...Do renowacji...
Ale ta jest typowa na handel,żeby komuś kit wcisnąć..
Fotel kierowcy wygląda jakby wcześniej był czarny, a obecnie przemalowany... Hmmm
koleś jest bezczelny ze wystawia to za taką kasę przeciez z oplatami to bedzie 10.000 PLN. Patrząc na to jakie trupy ludzie wystawiają za 10tyś to swoja musialbym chyba za 20 sprzedać, a to znowu nierealne. Pewnie kupil to od jakiegoś turasa w DE za 1000 ojro i teraz szuka naiwnego ktoremu to wcisnie za 2x tyle ;) szczerze to zastanowilbym się czy kupić to auto za 2 koła, doliczajac do tego 3 na rejestracje to więcej jak 5tyś to nie jest warte
Zgadzam się. Paździerz niesamowity! Ale ktoś kupi, polata i nie dołoży złotówki. Znam takich co to przez 2 lata nie dołożą i jeszcze sprzedadzą takiego parchlaka... A potem rynek zepsuty bo e38 "przecież można za 7 tysi kupić, nie?". I np. ja mam 728i w stanie naprawdę świetnym i z oryginalnym przebiegiem poniżej 200tkm, bez żadnego wkładu bo wszystko na bieżąco robione ale już nie wezmę tyle ile bym chciał. Naściągają gówna śmierdzącego a polak się cieszy:)
zgadzam sie z toba 'JACEK R ':D
Nie kupuj taniej E38. Nie warto. Przedstaw może swoje wymagania bo jeśli wystarczy Ci wielki dupowóz i nie będą przeszkadzały klekoty z zawieszenia, to że autem nosi na koleinach czy że na OBC ciągle wyskakują błędy to może faktycznie takie za 8-10tys Cię zadowoli. Ale jeśli chcesz mieć wygiglane auto to bez 25tys bym w ogóle nie podchodził do tematu.
No to widzę że ta konkretna to złom :p Ja i tak na auto kasiorke będę miał dopiero jakoś w przyszłym miesiącu i wtedy zacznę poszukiwania konkretne.
Ale dziekuje wszystkim za odpowiedzi :) a i właśnie pytam o tą bo obserwując allegro zauważyłem ze nie może się już od miesiąca sprzedać chyba..
I ciekaw byłem co wy o tym myślicie.
Nikt przy zdrowych zmysłach nie sprzeda samochodu w przynajmniej bardzo dobrym stanie za takie pieniądze ( chyba, że to idiota ). To też czasem dziwi mnie, że ktoś patrzy na takie auto takiej klasy za cenę dobrze utrzymanego Matiza i jeszcze liczy na to, że auto będzie w dobrym stanie. Rozumiem, że nie każdy się zna na samochodach, ale nie zwalnia to z logicznego myślenia.
P.S Nie mówię tu akurat o Tobie Pawsen także nie czuj się urażony.
Wiem wiem :) spokojnie :)
dolicz koszta rejestracji!!!! ubezpieczenie akcyzę 18 % wartości rynkowej auta tłumaczenia. wyjdzie drubo ponad 10 koła za taka kasę to już można kupić coś w lepszym stanie zarejestrowane w Polsce
od siebie mogę polecic tą: http://otomoto.pl/bmw-730-3-0-diesel...C22291609.html
troche inny budżet ale jeździlem, macałem naprawde zajebista. Chyba najlepsza e38 jaka w zyciu widzialem jesli chodzi o stan. Na żywo wyglada jakby miala 2 lata. duzo lepiej niz na fotkach:) Sam mialem ją brać niestety silnik 3.0d i skrzynia GM mnie rozczarowały. W porownaniu z moją 3.0 benzyną to słabo to jedzie, skrzynia jakaś taka kluchowata, mimo ze na papierze osiagi podobne i 120NM więcej w dieslu to przy jezdzie po miescie 730d jest wyraźnie mniej dynamiczne, może w trasie na wyzszych biegach gdy silnik jest bardziej obciazony i turbina mocniej podaje to różnica jest mniejsza ;) No i brakuje jednak pomruku jakiejś Vki podczas jazdy. ale jesli na osiagach ci nie zalezy to z czystym sumieniem mogę polecić.
JACEK R ma rację tam powinna byc skrzynia ZF ,ale można to sprawdzić w serwisie:)
Auto z linka ,golas totalny i kolor poracha jak dla mnie ,ale jesli technicznie jest ok ,to moze warto sie potargowac i kupić ,ale do tej ceny jeszcze trzeba doliczyć mniej więcej 3 tys żeby ja zarejestrować.
Ta z linka to jest zdecydowanie inny budzet i jak dla mnie na ta chwile nie realny ;p a pozatym szukam raczej jakieś Vki :)