podejrzewałbym najprędzej chińczyków ale ze KIA no poprostu skandal.
http://www.mototok.pl/Kia-oficjalnie...-K9-g1594-9828
Wersja do druku
podejrzewałbym najprędzej chińczyków ale ze KIA no poprostu skandal.
http://www.mototok.pl/Kia-oficjalnie...-K9-g1594-9828
Jak dla mnie bardziej przypomina F10 niż F01.
F01 z podpaską zamiast grilla
Kurde ale jaja,a zaczęło się w szkole,od ściągania na klasówce:D
Nie to perfidne f01 autor tego plagiatu powinien popelnic samobujstwo. Teraz widac jak latwo mozna zrobic cos bardzo paskudnego z czegos pieknego...
Ten tytul jest jeszcze lepszy :D
moto.wp.pl/kat,123,title,Kia-K9-luksusowa-limuzyna-z-Korei,wid,14288719,wiadomosc.html?ticaid=1e010&_ti crsn=3
Czy oni sa w ogole normalni? Ta KIA moze byc konkurencja conajwyzej dla prospektu BMW czy Mercedesa :D
z daleka chyba bym pomylił
z boku wygląda praktycznie ideantycznie!
Światła od boku też, gril zbliżony do nerek, masakra!
Oglądałem jakieś 3 tygodnie temu coś na tvn turbo i o tym aucie wspominali że się kia dogadało z bmw i stąd to podobieństwo.
Bez nerwacji ,auto przeznaczone na rynek wschodni i być może amerykański ,w europie raczej będzie ciężkie do spotkania :)
Skoro z ceedem potrafi pójść sporo do przodu(rio to była straszna tandeta w środku, ceedowi bliżej do europy) to dlaczego w najwyższym modelu nie mieliby zastosować materiałów na poziomie E65, które i tak są tandetne? Poczekajmy aż model wyjdzie na rynek i będzie można przekonać się na żywo jak to tam wygląda.
Miałem okazję jeździć jakiś czas KIĄ Rio i jak już pisałem jakość materiałów w Ceed'zie jest wyraźnie lepsza niż w Rio
Dobrze widziałem, że miał założone OZ-RACING 35 Anniversary??? :)
EDIT
Na innym filmiku zobaczyłem te felgi, nie są to OZ ale felgi robią podobne wrażenie w ruchu.
Jak dla mnie to spoko.Alternatywa dla kogoś kto lubi dobrze wygladające samochody,chciałby mieć taki a nie ma np 500tys na BMW....nie zapominajmy,że są ludzie,którzy kupuja samochody bo sie im podobaja a to czy bedzie to BMW czy KIA bedzie miało tylko znaczenie przy zasobności kasowej.
mialem okazje jezdzic ostatnio ***dajem IX55 i X5(czyzby przypadek w oznaczeniu?;)) Wyposazenie zdecydowanie slabsze ma hondaj, brakowalo mi kilku gadzetow, niestety zawieszenia nie jestem w stanie porownac, bo jazda suv'em dla mnie to dramat, placz i lament. De facto, silnik IX55, 3.0 diesel wg mnie pracuje duzo kulturalniej niz 3.0d w X5, no i cena, pewnie z 2x tyle. Nie wiem ile kosztuje Volvo XC70, ale jesli chodzi o gadzety w temacie bezpieczenstwa - uwazam ze volvo jest powyzej BMW.
Niektórzy jadą po koreańskich samochodach. Ok. Jeszcze parę lat temu jak kolega wyżej podał Rio czy Carnival to były faktycznie auta tandetnie wykonane. Ale teraz w czasach gdzie Kia i Hyundai wchodzą mocno na rynek europy i ameryki poprawili się diametralnie. Bardzo poprawili jakość wykonania, materiały i poszerzyli trochę gamę silnikową. Weźmy przykład nowego Hyundaia I40. Kiedyś w życiu nikt by go koło Passata nie postawił a teraz dla niektórych to VW powinien się uczyć od Hyundaia jak robić klasę średnią. Nowe Kia owszem jest podobna do BMW ( też czytałem o pakcie BMW-KIA ), ale zagrozić mu nie zagrozi przynajmniej jeszcze nie teraz. Może za parę lat zbudują coś konkurencyjnego, ale zostaje jeszcze historia i tradycja marki, do której wielu klientów się przyzwyczaiło i raczej nie przesiądą się do KII.
mi sie podoba:) jak pierwszy raz zobaczylem Optime to myslalem ze to BMW 3. Nie chce tutaj plotek siać, ale wydaje mi sie ze Kie projektuje teraz byly projektant BMW.
W Optimie rowniez male nawiazanie do BMW mianowcie, deska skierowana w strone kierwcy:)
nie zgodze sie z Toba. Mam duza stycznosc z Hondajami(tzn na mysli mam modele powyzej 2005). I akurat swietnym przykladem jest Santa Fe, 2.2 CRDI, 2007 rok - pali sie w nim non stop - skora czarna, sporo wypalen po szlugach a w aucie nie czuc papierosow, wiec nie wiem skad ten Twoj argument. Hyundai od jakiegos czasu zaczyna naprawde gonic czolowke(w produkcji rocznej w skali swiata jest 4 czy 5 producentem).
Nowe Kia i Hundaia projektuje ten sam czlowiek ktory do zeszlego sezonu robil projekty aut dla BMW Chris Bangl ,Nowy hundai ma tyl prawie identyczny jak seria 3 , zwrocilem na to uwage a dyrektor hundai ktory byl obecny na otwarciu salonu powiedzial ze sa dumni iz w tym sezonie Chris Bangl ktory do niedawna byl glownym projektantem BMW tworzy wizje ich aut . Kia i hundai to jeden konern wiec w takiej sytucaji nie powinnno byc wiecej pytan :-) Dalczego Kia wyglada jak wyglada
A nowy hundai X55 i X33 ito naprawde ladne auta wnetrze ladnie wykonane z dobrej jakosci materialow nie jezdzilem tylko mialem szanse przymierzac sie do srodka i na spokojnie ocenic styl i ergonomie, mocne sa nawiazania do ostatnich modeli Bmw wiec czulem sie swojsko (fotografuje duzo roznych Bemek :-) ) , Choc tego looku ,klimatu i stylu wykonania jaki ma zadbane E32 i E38 to niestety nie ma poprostu ladne nowe jezdzidlo :-)
IX55 to X5, a IX35 to X3 ;) Generalnie IX55 piekne auto, z ciekawym silnikiem 3.0 v6 CRDI, prowadzi sie bardzo dobrze, bezkluczykowy dostep itd, w zasadzie mnostwo bajerow. Oczywiscie X5 w full opcji ma ich na pewno wiecej, ale kosztuje tez sporo wiecej, jak na razie IX55 jeszcze w Polsce duzo nie jezdzi, ale kto wie.