Od samego początku nie działa spryskiwacz po stronie kierowcy-od strony pasażera leci bardzo ładnie. Co może być powodem?? Jest jedna pompka na 2 spryski czy na każdą stronę po jednej? Zima powoli odpuszcza i chciał bym się za to zabrać.
Wersja do druku
Od samego początku nie działa spryskiwacz po stronie kierowcy-od strony pasażera leci bardzo ładnie. Co może być powodem?? Jest jedna pompka na 2 spryski czy na każdą stronę po jednej? Zima powoli odpuszcza i chciał bym się za to zabrać.
Pompka jest jedna.
Zdejmij zderzak, obejrzyj wszystko, ewentualnie przedmuchaj sprężonym powietrzem.
Przy zdejmowaniu zderzaka wężyk odpina się po stronie pasażera -- tam jest szybkozłączka.
Podejrzewam zabrudzenie. Przedmuchać nie zawadzi.
Zderzak zdejmuje się łatwo, tylko TORX 50 jest potrzebny.
Nowy sprysk w ASO jest tylko trochę droższy od używki kupowanego na aukcji
ok , dzięki. Jak tylko pogoda dopisze to zacznę prace.
zupelnie inaczej, polecam katalog czesci w necie.
Przeglądałem real-oem i chyba jest też 1 pompka, http://realoem.com/bmw/showparts.do?...68&hg=61&fg=45, http://realoem.com/bmw/showparts.do?...65&hg=61&fg=45
A otworz klapke delikatnie i looknij czy sie nie wylamal uchwyt ;D
http://7er.pl/entry.php/12-Usterka-s...cza-reflektora
ok pompka jest jedna.
jesli wysuwają sie dwa a psika jeden to albo masz uszkodzony sprysk lub masz uszkodzoną pompke(rzadko)
zrob sobie tak moze pomoże:
potrzebujesz dwie osoby, wlacz spryskiwanie lamp i jak ten dzialajacy sprysk zacznie psikac zlap go i zatkaj dysze(wyloty) palcami(nie pozwol mu sie schowac), w tym momencie kiedy zatkasz to niech druga osoba powtorzy spryskiwanie lamp. powinno pomoc. niekiedy zawory cisnieniowe poprostu sie blokują. W e65 e66 zarow cisnieniowy jest w spryskiwaczu tak wiec jesli to nie pomorze to spryskiwacz do wymiany.
ed. jesli masz kamere z przod to tez musisz zatkac wylot
drugi spryskiwacz w ogóle się nie wysuwa .. A czy przypadkiem jak były by zatkane dysze bądź jeden z przewodów to właśnie objawem będzie nie wysuwanie dyszy?
to moze przewód zalamany, zdemontuj zderzak i zamien miejscami. wszystko bedzie jasne.(spryskiwaczy wg. mnie nie ma sensu naprawiac tylko wymiana wchodzi w gre zeby nie robic za chwile tego samego)
:) jakub jesli sciagniesz krawat to przy +5^C do 25 minut roboty. :)
Ogólnie jak mam ściągać zderzak to chory jestem.. Ale jak mus to mus ;)
odświeżam :)
Jakub poradziłeś sobie z tym spryskiwaczem?? ostatnio zauważyłem ze u mnie przestał działać spryskiwacz po stronie pasażera tzn wysuwa się ale nie działa, od strony kierowcy jest oki.
Nie robiłem tego... Nie jest to coś co mi jakoś szczególnie przeszkadza... Może jak by zderzaka nie trzeba było zrzucać to bym tam zajrzał ;). Jeśli się u Ciebie wysuwa to znaczy że pompka podaje tam płyn tylko może dysza jest zatkana?
Daj znać co było, bo u mnie też występuje ten problem i powoli przymierzam się do wymiany spryskiwacza. Czekam tylko na urlop bo krucho z czasem. Z góry DZIĘKUJE!
metoda lukiego nie pomogła, pewnie trzeba ściągać zderzak i wymienić spryskiwacz. Tylko dziwne bo on się otwiera czyli pompka daje ciśnienie. Narazie odpuszczam temat bo dopiero ogarnąłem dynamic drive i nie mam czasu zeby siedziec w garazu i sciągać zderzak, może we wrześniu to zrobię bo będę miał parę dni wolnego
Dealer, zrobiłeś ten spryskiwacz?? U mnie widzę że teraz się wysuwa tak jak u Ciebie ale nie leci płyn... Jeden ok, tryska aż miło , od strony kierowcy wychodzi sprysk ale nie leci nic a nic ... Może ktoś ma jakies rozwiązanie?? Idzie go jakoś przeczyścić, rozebrać nie zrzucając zderzaka? bo jak nie to zostaje jak jest ;)
Bez zdejmowania zderzaka to najwyzej zaslepke mozesz zdemontowac.
W e65 jest tak że otwierasz zaślepkę, pociągasz ręcznie spryskiwacz, wychodzi nam ładnie na zewnątrz. Po tej operacji mamy już dysze na wierzchu , tylko nie wiem czy je idzie zdjąć czy jak... Tak jak Greg pisał miejsce mocowania sprysków jest połamane ( zamarznięta klapka zimą i sprysk pod wpływem siły łamie mocowanie) ale ktoś to wcześniej już robił i trzyma ok..wszystko ładnie wychodzi ale 1 nie chce trysnąć ;)
Jak ja to czytałem że ten post mi gdzieś umknął ;)?. Autko wypucowane więc już nie będę grzebał ale po świętach spróbuję ;)
Wiem to Jakub.W kazdym aucie, ktore ma wysuwany spryskiwacz mozna go recznie wyciagnac, zdjac klapke i dysze są na wierzchu.Tylko zeby sciagnac caly spryskiwacz wiąze sie to najczesciej z demontazem zderzaka.W E65 inaczej sie go nie zdemontuje.
Do ściągnięcia go całkowicie tak ale metoda lukiego jest praktycznie bezinwazyjna i może się uda- o coś takiego mi chodziło ;)