Witam , czy są komuś znane te auta
1. http://otomoto.pl/bmw-750-long-klima...C22712917.html
2. http://allegro.pl/bmw-750i-e32-v12-8...120451674.html
czy warto 700 km jazdy na oględziny ?
Pozdrawiam
Wersja do druku
Witam , czy są komuś znane te auta
1. http://otomoto.pl/bmw-750-long-klima...C22712917.html
2. http://allegro.pl/bmw-750i-e32-v12-8...120451674.html
czy warto 700 km jazdy na oględziny ?
Pozdrawiam
Zainteresowałbym się pierwszą, jest long, poliftowy silnik i dużo lepsze wyposażenie.
Druga to chyba jedna z biedniejszych 750i jakie widziałem.
jak się nie mylę to ta pierwsza była omawiana na forum, dość długo ją sprzedaje.
Ta pierwsza należy do jakiegoś forumowicza ...nie pamiętam nicku . Wcześniej stała na 20'' BBS . Sprzedaje się już jakieś 2 lata ? :) Niby stan super był ,ale coś się nie może sprzedać .
A ta druga to bieda ;)
Auto kolegi Myszor10
Po drugie nie jest już jej właścicielem od 1,5roku (http://7er.pl/showthread.php/5811-e3...ghlight=myszor ostatni post)
Wydaje się być ładna,ta druga jakoś do mnie nie przemawia....
Druga pomino słabego wyposażenia bardziej mi podchodzi, wydaje się być bardziej zadbana.
Od Dolara (obecny właściciel tej 750-tki z pierwszego linku) kupiłem swoją 750i.. Ogólnie po czasie nie mam dobrego zdania o sprzedającym, gdyż wyszło wiele kwiatków w trakcie użytkowania. Nic na co byłbym nieprzygotowany, ale z opisu i słów sprzedającego wynikało coś innego. Dokładnie bym sprawdził auto.. (teraz taki mądry jestem bo troszkę znam już swoją 750i :P) i to w najdrobniejszych detalach. A gdybym ja był na kupnie drugiej, to odpuściłbym od razu z uwagi na moje doświadczenia z tym sprzedającym. Chłopaki z Pruszcza może handlarzami nie są, ale siedzą głęboko w temacie BMW. Swapy, przedkładki itp.. Raczej górna półka sprzętów, topowe silniki i dobry smak.
Co do samego auta z pierwszego linku:
- long (plus)
- auto było całe lakierowane parę lat temu (minus)
- średnio wyposażone ponad serię (rolety, kanapa w prądzie) (plus)
- przedlift (minus)
- braki pod maską (minus)
- auto stoi dłuższy czas niejeżdżone (minus)
- sprzedaje się z 2 lata (minus)
To tak na szybko..
Drugą w ogóle bym sobie głowy nie zawracał.
Pozostaje szukać dalej :/ dziękuję za wypowiedzi :)
Kafarek, to napisz jeszcze dlaczego byś się drugą nie interesował... Znasz ją, ma uszkodzony silnik lub tym podobne?
Może jest w dobrym stanie technicznym i ktoś kto np. skóry nie potrzebuje mógłby ją nabyć...
Nie znam auta z drugiego linku, a swoja opinię opieram o osobiste preferencje. Tego nie trzeba oczywiście brać pod uwagę. To tylko moja opinia.
- początek produkcji (minus)
- brak skór (minus)
- przebieg (z dupy wzięty - minus)
- shadowline (plus)
na szybko patrzę po fofach..
Rozmawiałem przez telefon z właścicielem tej drugiej ... niczego się nie dowiedziałem oprócz tego że stan idealny , gdy zacząłem drążyć temat... okazała się pikseljoza , prawdopodobnie drzwi do lakierowania , sądzę że na miejscu wyszło by więcej kwiatków . Brakiem skór się nie zrażam dla mnie to nie argument za odrzuceniem czy zakupem auta , jest ważny stan techniczny , blacharsko lakierniczy , ogólnie ładna historia auta - a skóry zawsze można dokupić ;)
Ja swoją opinie opieram też tylko po fotach, wydaje się zadbana, jak komuś nie przeszkadza brak wypasu. To już trzecia aukcja z nią w przeciągu 2 lat, na każdej prezuntuje się nienajgorzej. Obecne ogłoszenie ma najgorsze fotki. Dwa lata temu ktoś kupił ją bez oglądania przez KUP TERAZ chyba za 8 tyś. tak wyglądała zachęcająco :)
Vinte nie przejmuj się drzwiami do lakierowania, to pryszcz akurat... Jak jesteś zainteresowany to warto obejrzeć, albo ktoś za Ciebie...
A jakie to ma znaczenie czy jest z 87 czy z 91? Moja jest 87 lub 88 (nawet nie wiem) i wcale jakoś mnie to nie przeraża. W tych samochodach nie patrzy się na rok.Co z tego że kupisz 93' po Fl jak czasem można kupić przed FL w dużo lepszym stanie. W takich autach jak E32,E30 rok auta nie jest wyznacznikiem. Te minusy które wymieniłeś to tak na prawdę nie minusy.Doposażyć zawsze można a przebieg to w 90% E32 jest nie ori.
Co do malowania całego auta...wolę mieć całe pomalowane w jednym kolorze niż np żeby się któreś drzwi różniły od reszty.Nie daj Boże ognisk korozji itp. W 20letnim aucie to tak na prawdę ma znaczenie? Co innego jak bym miał E60 całą malowaną to wtedy bym się martwił
HL może warto się nią zainteresować.
http://motoallegro.pl/e32-750il-high...123540367.html
W zespole napędowym jest różnica.. Silnik z korkiem w głowicy jest starszą konstrukcją, niewiele ale jednak różniącą się od wersji z korkiem z przodu. Poza tym inna skrzynia, inna elektronika osprzętu.
Tutaj kieruję się osobistymi preferencjami co też zaznaczyłem w swojej wypowiedzi.
Kupując obecnie najmocniejszą wersję E32, zdecydowana większość kupujących kieruje się historią auta, jego stanem - ale pod kątem renowacji i perspektywy dłuższego użytkowania. Nie ufam ludziom i nie wierzę w historyjki o malowaniu auta bo:
- wypadało
- nie podobał mi się kolor
- trzeba było odświeżyć
- każdy element był zarysowany
- był lekko puknięty
- itp...
Ktoś kto maluje całe E32 tak jak powinno to być zrobione (grube siano za dobre malowanie), robi to DLA SIEBIE. Widziałem sporą ilość aut malowanych po całości, gdzie po 2 latach purchle wyłaziły i szpachla pękała. Dobrze pomalowane E32 jest najczęściej w BDB stanie technicznym i jest ich w PL bardzo mało.. I nie są na sprzedaż :] A jak już są, to na pewno nie w cenie tych z linków :>
Dlatego jak widzę w ogłoszeniu E32 750i, to wolę by było niemalowane, w oryginalnym lakierze. Widać jak na dłoni co się z autem działo i co je czeka w przyszłości..
Ale to oczywiście moje zdanie..
Jeśli będzie poważnie zainteresowany to mogę podjechać i zobaczyć jak wygląda na dzień dzisiejszy ( mam ok 10 km ). Kupiona przeze mnie i powoli doprowadzana do normalnego stanu. Największą bolączką był silnik - duże zużycie oleju, więc szedł do wymiany na poliftowy, później pojawił się wyciek z pompy wspomagania - zrobiona, uszczelniona, pracowało bdb, następnie wyciek z lewego tylnego nivo - czego już nie zdążyłem zrobić nie wiem czy na dzień dzisiejszy jest zrobione. Blacha db+, było kilka punktów - dół drzwi, nie pamiętam już których, z przodu odpryski od kamieni na pasie - ale to chyba standart, kawałek przed którymś tylnym kołem, ogólnie bez tragedii, u mnie miała iść do malowania, czekały już drzwi z podwójnymi szybami więc zbytnio tym się nie martwiłem. Ładny środek, nie podarty, skóra pewnie już do odświeżenia, cała elektryka sprawna - poza tylną roletą ( też już czekała :D ), skrzynia ok. Jak pisze sprzedający, auto do dopieszczenia i wsadzenia kilku tysiaków i śmiało można się cieszyć HL'em. Szczerze to sam się motam jak zobaczyłem tego linka ;) Kupił je znajomy, całe otoczenie to fani marki ( L7 ) więc wątpię że było katowane itp. Moim zdaniem warto, jeśli ktoś szuka igły to na pewno nie to. Ale bardzo dobra baza do renowacji. Przy wyciąganiu motoru oglądałem wszystko pod maską - ładnie, prosto, dużego dzwona na pewno nie było ale nie napisze ''nic nie malowane, nie lakierowane'' bo sam nie wiem, myślę że przy tym roczniku nie możliwe. Reasumując, u mnie auto do wyjazdów weekendowych, stale dopieszczane, niestety jak zwykle sytuacja zmusiła do sprzedaży ( z b. dużym żalem ). Jeśli są pytania służę pomocą ;)
Rozmawiałem z właścicielem , więc tak....
do zrobienia na wczoraj :
nivo
przekładnia kierownicza
zawieszenie przednie , ze słów sprzedającego wynika że jest tam tragedia i trza robic całe
pare elementów do prac blacharsko lakierniczych
to tak na szybko .
Pozdrawiam
PS. Po jaką cholerę ludzie kupują takie auta ? jak więdzą juz w dniu zakupu ile na ten przykład kosztuję komplet wahaczy ori , żal ...
Jednak są taki osoby.heh a wierzyć mi nie musisz że po prostu miałem takie "widzi mi się" ;) kilka osób widziało moje auto przed malowaniem i mogą coś na ten temat powiedzieć
Co do tych zmian przed i po FL to zapomniałem że silnik był ciut inny (z racji tego iż m30 się nie zmieniało przed i po FL)
Patrzyłeś swoją czujnikiem i masz gwarancję że to ori lakier?
Za zdjęć tak na pierwszy rzut oka ten HL wygląda fajnie
To że nie ufam ludziom, nie znaczy że wrzucam wszystkich do jednego wora.. wyjątkiem są oczywiście osoby takie jak Ty ;) Mimo że auta na oczy nie widziałem.. znam temat :) ale wiem też, że auta nie malowales by je sprzedać.
Co do mojego auta.. uwierz mi że bym go drugi raz nie kupił. :) Mimo że czujnik pokazuje ok, to część prawdopodobnie byla malowana. Nie mam na to dowodu ani śladu w papierach, ale po dokładnych oględzinach wybebeszonego środka mam wiele pytań do niemieckiego właściciela ;)
Hehe, zostaje u mnie na chwilę obecną ;) Mam jeszcze parę rzeczy do ogarnięcia.
Moja zostaje jeszcze u mnie. Nowa skrzynia, nowe buty.. być może na zimę, lub po wakacjach.. a może wcale :] zobaczymy co los przyniesie ;)
Nie zasmiecajmy wątku ;)
Wysłane z mojego HTC Desire HD A9191 za pomocą Tapatalk
Ta pierwsza 750 il z Pruszcza jest ciekawa jeśli kolega będzie zainteresowany mogę zerknąć w jakim jest rzeczywiście stanie.Jakieś 2 lata temu miałem okazje jeżdzić tym autem na tamten czas było to auto ,które jeżdziło weekendowo i w pakowane było dużo kasy na ori częściach.Daj znać czy się na coś zdecydowałeś...Pozdro
Tą z Pruszcza sobie odpuszczam , czy ktoś z Wrocka mogł by obejrzeć tą drugą ... gwarantuję wdzięczność w przypadku zakupu ;)
off top
mogę kupić to e38 http://otomoto.pl/bmw-740-740i-bordo...C22446881.html w dobrych pieniądzach ;) sporo do zrobienia ale na bazę chyba by się nadało