M57 B30 g³o¶na i nierowna praca silnika.
Witam
Mam problem
Wczoraj zamontowa³em Webasto i wszystko dzia³a³o idealnie. Je¼dzi³em oko³o godziny czasu i wszystko by³o ok. Zgasi³em samochód pod sklepem i po kilku minutach odpali³em. Wyskoczy³ mi b³±d (a nawet nie jeden ale jest jeden g³ówny). Nie mogê dok³adnie go odczytaæ bo jeszcze nie mam naprawionego wy¶wietlacza pod zegarami ale jest napisane "einEprilEAnlage" (litery drukowane s± teoretyczne bo nie mogê ich odczytaæ).
Ogólnie jak siê ten b³±d za³±czy³ to silnik zacz±³ dzia³aæ nierówno i g³o¶niej a z rur wydechowych zacz±³ lecieæ dym.
Nie wiem czego to jest wina ... próbuje siê dodzwoniæ do mechanika ale oczywi¶cie ma wy³±czony telefon a nie bêdê jechaæ 4 kilometrów jak nie wiem co mu dolega i czy to jest co¶ powa¿nego ¿eby nie uszkodziæ silnika.
Jak odpalam samochód to przez chwile pracuje normalnie ... wy¶wietla siê b³±d i zaczyna pracowaæ nierówno ... potem chwile siê normuje ale jak dodam gazu i spadn± obroty to znów chodzi nierówno. Trochê wygl±da mi to jak by nie dzia³a³a jaka¶ ¶wieca lub cewka ?? Jak by po prostu nie pali³ na jednym cylindrze ?? Ale ja siê na dieslach kompletnie nie znam i nie mogê sobie sam z tym poradziæ.
Dlatego proszê was o pomoc ba nawet nie wiem co mam teraz z nim zrobiæ ;/