jak wymienic baterie w pilocie tak co by nic nie rozwalic ,drugi klucz mi nie dziala i chce sprawdzic o co kaman ,bo jak chce otwozyc z guzika drugim to nie dziala ale ja wloze klucz do zamka otwoze ale alarm sie wlancza .o co kaman??
Wersja do druku
jak wymienic baterie w pilocie tak co by nic nie rozwalic ,drugi klucz mi nie dziala i chce sprawdzic o co kaman ,bo jak chce otwozyc z guzika drugim to nie dziala ale ja wloze klucz do zamka otwoze ale alarm sie wlancza .o co kaman??
Poszukaj we wcześniejszych postach - ten temat był szeroko dyskutowany :)
skoro wiesz gdzie jest ten temat daj mi linka ,bo ja nie umiem znalezc za duzo tego
nie no, bez przesady... Mesjaszu - nikt nie będzie szukał dla Ciebie wątków i przeklejał linków - ponieważ Tobie nie chce się poświęcić na to 10 minut.
Zakładam że z Google umiesz korzystać - funkcja "Szukaj" na forum działa na identycznej zasadzie ;)
Podpowiedziałem Ci z dobrego serca, gdyż pamiętam, że taki temat był poruszany i nic więcej. Ja osobiście wymieniam bateryjki w kluczykach w ASO - trwa to 10 min. i kosztuje też z 10 zł. :)
PS.
Dlaczego uznałeś, że Twój czas jest więcej wart niż mój? ;(
panowie po pierwsze jest wzmianka na forum o kluczyku i baterii ,nie bede cytowal ale bylo napisane ze kluczyk moze sie ladowac sam w stacyjce podczas jazdy i jescze ktos napisal ze baterie nalezy wymieniac :] tylko jak rozebrac zeby nie uszkodzic odpowiedzi na forum nie znalazlem sorry i dlatego pytam :cool:
wymieniasz szybko !!!! masz na to 58sec. po tym czasie pilot się rozkoduje . z tyłu kluczyka masz płaską klapkę z miejscem na śrubokręt - ściągasz ją i tam masz napisane jaka bateria jest w środku -> następnie wywalasz śrubkę małym krzyżakiem i szybko machasz palcami z baterią .
a co do ładowania kluczyka ze stacyjki - owszem tak jest ale jako opcja i jak pada ci bateria w pilocie to raczej jej nie masz :)
dzieki Neuf ale cos nie moge dac se rady z tym kluczem zostawie to serwisowi ,kupie sobie odrazu instrukcje obslugi bede mniej pytal :what:
ja już mam papierową instrukcję obsługi i hmm nic się nie dowiedziałem z niej .... a z kluczykiem powalcz i się nie poddawaj :) jak zepsujesz to się na przyszłość nauczysz a programowanie klucza pewnie około 200 zł a wymiana baterii u mnie w serwisie to 5zł z baterią :) zapytaj z ciekawości w swoim serwisie czy nie ma tam czegoś takiego jak jakiś przegląd wiosenny :) u mnie wprowadzili to i koszt to 120zł a podłączają pod kompa myją i sprawdzają wszystko łącznie z zawieszką :) a za kilka piwek dla pana majstra to i 2 kluczyk doprogramują i jeszcze coś tam zrobią co wymyślisz :) przynajmniej u mnie :)
ja pytalem juz o serwis koszt to 300f i wymieniaja filtry plyny olej ,musze sie umowic ,a ile taki serwis w aso w polsce kosztuje moze bedzie taniej ,wybieram sie na poczatku lipca :cool:
Nie wiem jak to jest ale jak ja sie pytalem w w wawie w aso, to mi powiedzieli ze programowanie nic nie kosztuje a drugi kluczyk z programowaniem 500zl, wszedzie inaczej!
w Zielonej Górze tez wołąja w Aso jakos 500 za kluczyk
500-600 zł to jest za nowy kluczyk, a nie wymianę bateryjki.
Witam. Chciał bym wrócić do tematu.
Jaka to bateria jest w takim pilocie od e38 rocznik 96.
ja na moim kluczyku nie mogę się doczytać a chyba przyszedł już czas na wymianę..
;(
95' 2x CR1220
jeszcze takie pytankoCytat:
Zamieszczone przez Neuf
czy do jednego pilota potrzeba 2bateryjki? :D
Rozebrałem klapkę z kluczyka i mym oczom ukazał się ten napis - więc podejrzewam ,że tak :) Zasady wymiany chyba znasz :>
Dzięki za pomoc ;D
Browarek chlupniemy :)
oki ;D
Ja bym an wymianę baterii jechał do ASO. osztuje grosze, a jak się- odpukać- coś rozkoduje, to już ich problem. Ja zapłace tylko 10zł za wymiane baterii:)
no ale ode mnie troche jest do ASO a i mało czasu mam i nie po drodze :D
a w 30 sekund chyba sie uwine no nie?
Trening czyni mistrza :) Działaj i się nie poddawaj - weź dobry stoper tylko
Cztalem coś też kiedyś że można sobie pomóc magnezem żeby sie nie rozkodował ale kurde coś nie mogę tego znaleźć, może ktos wie na czym to polega?
O magnesie nigdy nic nie słyszałem - a na wymianę masz minutę ale jak masz 2 lewe ręce to jest szansa ,ze nie dasz rady :) byle na spokojnie
A jest ktoś na forum co potrafi zakodować tak pilota zeby mozna nim było domykać szyby ? :cool:
PS - w jednym nie mam tej opcji niestety
Panowie spokojnie. Te 30 sek na wymianę baterii to jest naprawdę sporo czasu. Rozkręcasz kluczyk na spokojnie, a czas leci dopiero jak wyjmiesz baterię. Czyli masz 30 sek na wyjęcie samej baterii, wzięcie do ręki drugiej i włożenie jej na miejsce. Także spokojnie i bez stresu ;)
Tak, sam to robiłem, wyjęcie i włożenie baterii zajmuje max 5s. :D Tylko u mnie jest jedna bateria taka duża 3V ma jakieś 17mm średnicy ;)
a jak sie nazywa ta jedna bateria? :)Cytat:
Zamieszczone przez max mt
CR2016 3V ;)
aaa to juz inna:D
No ja też mam jedną CR2016. Myślę że najlepiej będzie jak sobie najpierw rozkrecisz kluczyk, sprawdzisz jaką masz dokładnie bateryjkę, kupisz odpowiednią i na spokojnie wymienisz :)
ja mam te 2 bateryjki CR1220 :cool:
moja ma 2 sztuki cr1220 tez je wymienie
Dziś ukazało mi sie "REMOTE KEY BATTERY" czy coś w tym stylu mam 1995 i 1 szt 3V CR2016 kupiłem za 4zł Philipsa a wymiana samej baterii trwała max 5 sekund ! Nie ma co się bać i jeździć do ASSO to łatwiejsze niż wymiana w nie jednej zabawce dziecięcej. :hihi: