Czy w E38 jest jakieś tajemne miejsce, gdzie może być przechowywana złodziejka? Pytam bo w E36 było takie miejsce, a tu nie mogę znaleźć. Szukałem w schowkach i tam gdzie klucze i niema :(
Pozdrawiam,
Michał
Wersja do druku
Czy w E38 jest jakieś tajemne miejsce, gdzie może być przechowywana złodziejka? Pytam bo w E36 było takie miejsce, a tu nie mogę znaleźć. Szukałem w schowkach i tam gdzie klucze i niema :(
Pozdrawiam,
Michał
zależy jakie e38 posiadasz,jakie masz wyposażenie,bo wychodziły modele ze schowkami na broń;)!!
Hehe, dobre:D Ale niestety poważnie nie mogę znaleźć więc albo zaginęła poprzedniemu właścicielowi, albo coś przeoczyłem. W E36 była koło klucza do kół po lewej stronie w bagażniku (kombi), ale to może była ta wersja z bazooką:D
Witam kolego u mnie złodziejka idealnie pasuje w schowku na klucze w bagażniku, nie wiem czy masz inny że nie ma??
Eh no własnie w schowku na klucze nie ma, zatem gorsza opcja złodziejki nie ma:( Spróbuje dopasować inna, zdaje się, że jest ich ok 35:D?
Sory,ale teraz doczytałem,że chodzi o miejsce,a nie o złodziejkę:smile:no chyba że masz 4-różne;)!!
Co to jest ta złodziejka? przepraszam za off :P
Spróbuję dopasować od innej bmki i zamówię w aso. Ale mam klocki do wymiany i nawet nie mam jak koła zdjąć. Szpilki jak nówki powinny być takie same.
Chodziło o Anty kradzieżówkę, różnie się na to mówi:)
Jedź do ASO, przyjdą z walizką tego i Ci dopasują. Jak będzie ok to kupujesz i już masz.
Tak jak w/w dobry magik wyczaruje!!O wiele taniej niż w ASO:smile:sam kiedyś korzystałem z takiej usługi,ale do e36.ale to bez różnicy!!
W ASO złodziejka kosztuje 28zł
Kiedyś w IRL w ASO mechanik przyniósł prawdopodobnie wszystkie końcówki, ale nie wydaje mi się, że jest ich aż 35 sztuk.
W schowku na klucze jest idealne miejsce dla niej
w sumie bez różnicy 35,40,60 lub 80 szt.ważne jest to ile to kosztuje:D P.S tak czy inaczej myślę że magick od gum jest tańszy:smile:
Jeździsz flagową limuzyna BMW a szukasz magików zamiast pojechać do ASO i dać 28zł :faint:
No z kapciem to też problem, lawetę wołać potem?! Musze to jak najszybciej rozwiązać, puki co kręcę się po Koszalinie. Do ASO mam kawałeczek;/ Gdynia lub Szczecin ponad 150km w jedną stronę.
A myślicie, że po VINie ASO będzie wiedziało jaka anty kradzieżówka była założona?
jonasz zawsze możesz cyknąć sobie zdjęcie szpilki tak na wszelki wypadek. Pokażesz jak coś w ASO, jak nie mają na stanie to pewnie mają w systemie wzory i może jakoś się dobierze.
Skontaktuje się z ASO i dopytam.
złodziejki są mega podobne do siebie wiec po zdjeciu raczej nie da rady dobrac.
Aduś81 nie wiem co taki magik mial by zrobic taniej niz za 28zł bo chyba nie odkrecic zabezpieczenia i dac 4 nowe
Tak jak w/w podałem swój przykład,gdzie załatwiałem coś takiego i mówiono mi że jest taniej!!Faktycznie nie wiem co i jak jest w ASO bo osobiście nie pytałem.Ale jak faktycznie w ASO koszt wynosi 28zł.to szkoda zachody!!Ale tak jak kolega pisze że ma ileś tam do ASO......??A miałby mieć kapcia,to zamiast lawety warto próbować z innego źródła .
wywal tą złodziejkę bo problemow mozna sobie narobić,często się obrabiają, kup 4 śruby i wymień.
Ta złodziejka to ta nakrętka na koło do której trzeba mieć osobny klucz?
Ok ja mam :P i nie uwazam że to zły pomysl. Woże w samochodzie w skrzynce z narzedziami w bagazniku. Jestem spokojny o swoj felunek szczególnie że na to lato kupiłem 19' i nie zabardzo chcialbym sie ich pozbyc :P
Jest ładne alu i szkoda zniszczyć. W e36 nic się nie działo ze 'złodziejką' Używana tylko do wymiany felg lato/zima.
Słyszałem o metodzie ze spawaniem i nabijaniem, ale to zostawiam na ostateczność.
To może ja się wypowiem, miałem z tym problem w zeszłym tygodniu. Złodziejka w ASO kosztuje ok 36zł. Musisz mieć jej nr, który jest na samej złodziejce oraz na końcówce śruby.
Mojemu znajomemu udało się odkręcić złodziejkę żabką, jak masz jakąś solidną to chyba warto spróbować. Jak tak nie da rady, to doświadczony wulkanizator powinien mieć swoje sposoby na odkręcenie.
W ASO Wrocław chciałem żeby mi dopasowali, ale po 1 mogą nie mieć wszystkich na stanie, a po 2 już zaczynali liczyć roboczogodziny :) Tak więc lepiej samemu odkręcić jedną śrubę i udać się do nich po przejściówkę :)
Ja w zeszłe lato zapłaciłem dokładnie 28,11zł wyszedł pan z walizeczka i grzecznie dobierał odpowiednią aż dobrał. (AUTO FUS)
W ASO wyglada to tak że oni najczesciej zamawiaja taką złodziejke a na stanie maja komplet do dobierania wiec dla Ciebie faktycznie najleprzym rozwiązaniem bedzie odkrecenie jednej i zamowienie pod nią złodziejki bo na stanie na sprzedaż mogą odrazu nie miec
EDIT:
Zapomniałem że miałem 10% rabatu
Eh u mnie o walizce nie było mowy, widać zależy od serwisu i od człowieka..
EDIT:
Dokładna kwota z zeszłego tygodnia to 34,07zł.
To mówicie, że na szpilce jest też numer?
Tak, od wewnętrznej strony.
Jeśli nie znajdziesz magika na wulkanizacji, to metoda z dospawana nakrętką działa w 100% ;)
Wielokrotnie testowane (również na ukręconej śrubie) prosta i bardzo szybka metoda.