Witam Was,
Jaki zasięg mają piloty, z jakiej odległości otworzę/zamknę auto przy założeniu, że bateria jest nowa?
Wersja do druku
Witam Was,
Jaki zasięg mają piloty, z jakiej odległości otworzę/zamknę auto przy założeniu, że bateria jest nowa?
Ja ze wspomaganiem głowy otwierałem z 50 m :)
30-40m u mnie tak zamyka i otwiera bez problemu - bez jakiegos machania pilotem :)
Słyszałem że gdy przyłoży się kluczyk do brody (o ile się ją ma) to zasięg się zwiększa 2x ale nie wiem ile w tym prawdy bo nigdy tego nie testowałem.
podobno fale mózgowe wzmacniają sygnał... kiedyś w astrze się sprawdzało ale teraz uznałem że to głupota.
w każdym razie u mnie bez "wspomagania" dobre 40m
Przykładanie pilota do głowy jakimś cudem działa :) przynajmniej w peugocie i suzuki
Mi działa z 50 cm do 1m, nowe bateryjki co zrobić żeby łapało lepiej? Ma na to jakiś wpływ że mam te klejone atermiczne szyby?
A ja mam inną ciekawostkę. Zwiększanie zasięgu pilota poprzez telefon.
Wystarczy że jedna osoba przyłoży telefon do auta a dokładnie do szyby tylnej bmw. Druga dzwoni na telefon przy szybie. Należy odebrać rozmowę. Osoba z pilotem naciska na przycisk. Auto się otwiera lub zamyka w zależności od potrzeb.
Ja to sprawdziłem na na niewielkim dystansie ale podobno działa na większy. Kolega odszedł do miejsca gdzie pilot już przestawał działać. Odszedł jeszcze jakieś 10 metrów. Wykonał telefon i auto się otworzyło.
Jego znajomy wyczytał to na forum z telefonami gsm. Sprawdził to na bmw i alfie. Ten co mi to pokazał testował to na 300 metrach i twierdzi że działa.
U mnie tez dziala z 5 m. Da sie cos poprawic w tej kwestii? Dodam, ze mam nowe baterie
A gdzie jest odbiornik sygnału z pilota?
Tylna szyba.
szczerze to niewiem
Z dotykaniem kluczyka do głowy to jest jak z anteną - stajesz się nadajnikiem. Tak samo możesz dotknąć do szyi - też zadziała - sprawdzone.
Najlepsze efekty są po włożeniu kluczyka (niestety) do ust!
A swoja droga, to z tym telefonem wymóżdżyłem sobie to tak, że kluczyk wysyła sygnał radiowy właśnie przez telefon. Przecież każdy telefon wysyła sygnał radiowy, więc dodanie mu tego z pilota nie robi mu różnicy (1 działa jako odbiornik i zarazem nadajnik już po łączach GSM i przesyła do 2, który jest odbiornika i za razem nadajnikiem - przekaźnikiem fal radiowych). Niech wypowiedzą się fachowcy od CB, GSM itp.
Czy ktoś już sprawdził temat z telefonem?
Wojtku sądzę ze masz na myśli nos albo ucho . ten pan to chyba wkłada tam gdzie nawet bym nie pomyslał ze można
http://www.youtube.com/watch?v=P9sQZLtsfp8
czy poza wciskaniem kluczyka w różna części ciała ma ktoś pomysł jak zwiększyć zasięg z którego można otwierać auto ? :)
Można zmienić pilot. Zależy ile masz baterii w kluczyku. Czy jedną czy dwie. Jak dwie to zmiana pilota na 1 załatwi sprawę.
mam pilota na 2 baterie (bateria 1220) sztuka kosztowała około 19 zł (bez komentarza) - wtedy myślałem, że wymiana baterii pomoże ;)
Nie da się nic zrobić z takim pilotem, przecież coś musiało wpłynąć na pogorszenie daiałania...
Można przelutować elementy w nim na nowo ale to robota dla elektronika. Zalecam wymianę na inny pilot.
a tak poważnie!!Co za różnica czy pilot działa z 30,40 czy też 50m??Poco coś takiego ulepszać??Niech ma zasięg 100m.i co z tego,dopiero po oddaleniu się od swego samochodu załóżmy te 50-70m.bedziecie go zamykać??Sorki,ale nie rozumie!!
różnica jest taka, że jak kończę prace o 22, to nie zawsze pamiętam gdzie konkretnie stoi auto (zakład zatrudnia około 1000 osób, 300 przychodzi na jedną zmianę, ma parkingu stoi około 120 aut) jak przyjeżdżam do pracy parking jest prawie pusty, jak wychodzę jest wypchany po brzegi i:
1. klikasz pilota i zapalają ci się światła i nie musisz szukać
2. odszedłeś od auta, ale nie pamiętasz czy zamknąłeś - nie musisz się wracać
jak dla mnie pilot ma mi umilać życie, więc niech działa poprawnie :)
oczywiście masz w 100% racje!!Tylko czytając inne posty w których wypowiadają się osoby,które nie mają podłączonych kierunków do opcji zamykania/otwierania,bo to lipnie wygląda,czy też nie lubią dyskoteki w samochodzie:D + przyciemnione szyby,to powiedz mi jak ktoś może zauważyć swój samochód na takim parkingu z takiej odległości:smile:
ma ktos ringi podlaczone pod srodek oswietlenia:D tak na powaznie to irytuje czasem ale trzeba sie cieszyc ze ZAWSZE robi sie pyk i autko otwarte:D bez zabawy z kluczykiem:P i w zime to nie wazne czy z 2 czy z 200 metrow:D grnt ze jedenym przyciskiem otwiera nam autko!:D
próbowałem z telefonem i klapa nic się nie dzieje :(( telefon na głosniku albo normalnie przez słuchawkę . kompletna cisza auta nie otwiera
A jednak to tylko mit!
Kiedyś w Top Gear oglądałem jak chomik testował patent z przykładaniem pilota do czachy, Clarkson go wyśmiał, ale zadziałało.
Prędzej do krtani, która jest naturalnym pudłem rezonansowym dla fal dźwiękowych.
~wysłane poprzez Tapatalk