kurdę, jestem w szoku, chyba jedyne forum na którym nie ma o tym dyskusji :D
Wersja do druku
kurdę, jestem w szoku, chyba jedyne forum na którym nie ma o tym dyskusji :D
Zaraz się dowiesz dlaczego :-)
no jestem ciekaw, czyżby o tym też nie można było pisać w dziale OT?
a co wy forumowicze myślicie na ten temat?
Ja myślę, że urzędasy pod pozorem walki o prawa twórców (z którymi, ze względu na nieskuteczność egzekwowania prawa sobie nie radzą) wymyślili sposób jakby na nas wszystkich stworzyć kaganiec, którego użyją kiedy im to będzie pasować. Globalna cenzura prewencyjna zaczyna nabierać kształtów :faint:
Wiem, jako twórca, jak słabo są chronione moje prawa , ale to nie jest żadne rozwiązanie.
polecam filmik http://www.youtube.com/watch?feature...&v=h1fJYlQ9iJY
No jeśli to wejdzie w życie będziemy mieć "wesoło". Okaże się, że sprawdzą się nierealne wizje z takich filmów jak choćby "Raport mniejszości".
No ale przecież trzeba stworzyć miejsce pracy dla nowych znajomych :)
jeśli wejdzie to będziemy mieli swego rodzaju trzecią wojnę światową, między rządami a hakerami
A moim zdaniem te ataki hakerskie to robota tych samych ludzi ktorzy wprowadzaja ACTA.
Po takich atakach bedzie jeszcze wieksza presja, powod i uzasadnienie nalozenia ludziom "kaganca".
Ehhh ...
Co do tego to tak do końca nie jestem przekonany bo gdyby było tak rzeczywiście to rząd głośno by o tym mówił żeby właśnie taki kaganiec założyć a tym czasem dementują pogłoski o tym, że niby to atak hakerów.
też mi się tak wydaje, zresztą np w Polsce tylko poblokowali strony rządowe, nic nie zrobili, nikogo tak na prawdę nie zaatakowali. Gdyby to miała być podpucha to pewnie wywineli by coś co dotknęło by zwykłych obywateli
Skoro dawid zacząłes to mówmy dalej. Znacie panów z anonymus ? Tylko i wyłacznie przez tych panów "faceb**k" wprowadził nowy regulamin gdzie była wyraźnie zawarte informacje o tym ,że z powodu pogróżek zostaje wzmożona ochroda danych bla bla bla. I teraz pytanie jak myślicie czy panowie z anonymus zostawią to w takiej postaci ?" Co się stanie z rapidshare ? z imageshack ? jezeli acta wejdzie w życie to te serwisy znikną. I na koniec chciałem powiedzieć ,że prezydend USA powiedział ,że "ACTA nie będzie dobrym rozwiązaniem bo ograniczy wolność słowa i dzialanie" a poza tym ACTA będzie prowokującym działaniem w stronę hakerów. pozdro
A jesli nawet to nie anonymus, to dobrze sie sie tak stalo...ale oczywiscie nic sie nie stalo wedle oswiadczen prasowych.
Tu nie chodzi tylko juz teraz o acta. W usa poblokowano wiele stron rzadowych i przemyslu multimedialnego. W niemczech jest juz to normalny przemysl adwokacki scigania szarych i bezbronnych ludzi i kasowania ich na miliony euro. Megaupload zamknieto. To wlasnie jest powod miedzy innymi dlaczego wypowiedziano cyberwar i anonymus to wlasnie robi. Wiele serwisow legalnych bylo offline w protescie.
Ostatnio czytalem o przypadku policjanta, ktory mial wlasnie takie narzedzia (trojany itd.) i uzywal ich prywatnie.
Policja juz grzebie na kompach a ludzie sami sobie instaluja tzw. oprogramowanie bezpieczenstwa rekomendowane przez urzedy.
Tylko jakie korzyści ma przynieść taki program jak ACTA ?
To walka o grube pieniądze i tzw. ' Mass Control ' .... obawiam się ,że NWO startuje .
A tutaj macie konfiskaty pojazdów właścicieli Megauploud :
http://www.adrenalinemotorsport.pl/a...eli-megaupload
Próba wprowadzenia kontroli ostatniego bastionu wolności przelała czarę goryczy w społeczeństwie.
Zaczyna się wojna pomiędzy obywatelami a rządem, ludzie wychodzą na ulice:
http://www.facebook.com/pages/Marsz-...56627321116822
Pojawiają sie już głosy że Anonimowi mają jakieś materialy na sporą grupę urzędników państwowych, przez co być może podpisanie tego aktu może być rzekomo przesunięte w czasie. Ciekawe...
Też czekam bardzo chętnie zobaczę jak to wszystko będzie np. W lublinie wyglądać. Mówię tu o marszy przeciw ACTA. A anonimowi juz nie raz pokazali co potrafią.
Sraja sie wszyscy z ta ACTA... Czy wy wszyscy myslicie, ze teraz nikt nas nie kontroluje? Ze wywiady nie potrafia namierzyc teraz kazdego kto zostawil jakikolwiek chociazby slad w sieci? Wystarczy napisac jedno zdanie na byle jakim forum i juz beda wiedzieli gdzie mieszkasz i kiedy to pisales... Caly ten zamet wywolali zlodzieje, ktorym zabralo sie latwy zysk z dzialalnosci takich stron jak Megaupload. Mam teraz plakac, ze tym zlodziejom konfiskuje sie samochody i zabiera luksusowe rezydencje? Zlodzieje wmawiaja wszystkim, ze teraz bedzie koniec wolnosci slowa w internecie... Ze bedzie kontrola sluzb specjalnych nad zwyklym czlowiekiem. A teraz nie ma takiej kontroli? Nawet wyjsc do sklepu po bulki nie mozna bez pewnosci, ze ktos na kamerce miejskiej nie sledzi twojego kazdego kroku. Myslicie, ze jak placzisz karta kredytowa w sklepie to jestes anonimowy? O jakiej wolnosci slowa my mowimy? Nawet tutaj na tym forum takowej nie ma... Wystarczy napisac cos niezgodnego z widzimisie jakiegos moderatora i juz wasze zdanie jest zgrabnie wykreslane... Zlodzieje-hakarzy z takich stron jak Megaupload wycieraja sobie gebe takimi frazesami jak "wolnosc"... Tu chodzi o wielka kase... Jak tym cwaniakom co nie podoba sie ACTA tak bardzop zalezy na wolnosci slowa i prawach obywatela to zapraszam ich do Chin... Tam beda mogli sie wykazac determinacja w obronie mas. Koniec... Skonczylem...
Matraks! Aleś się podniecił Spokojnie ....Bębenki w uszach mi popękały od czytania Twego postu.. ale masz rację.
Odnoszę wrażenie, że nie masz zielonego pojęcia jakie zmiany w internetowym życiu ma zamiar wprowadzić ACTA.
Masz w pewnych miejscach swojej wypowiedzi pełną rację, a w innych niestety mieszasz sprawy. Jak sam zauważyłeś już są narzędzia do walki ze złodziejami z Megaupload. Nie potrzeba do tego ACTA.
Masz rację, że świat orwelowski staje się coraz bardziej realny i myślę osobiście, że nie ma najmniejszego powodu byśmy się godzili jak barany na przyspieszanie tego zjawiska.
A co do zacytowanego zdania. Musisz rozróżnić cenzurę, inwigilację, wolność słowa od zadań Moderatorów dbających o to byśmy Wszyscy razem trzymali fason i poziom. Wolność słowa nie oznacza braku reakcji na chamstwo, wulgaryzmy, pianobicie i wszelkie inne objawy prostactwa.
A tu masz przykład. Przeczytaj i oceń sam.
to że teraz służby nas "podglądają" to jest oczywiste i wszyscy o tym wiedzą. Ale nie wyobrażam sobie cenzury w internecie bo wprowadzenie ACTA właśnie to będzie oznaczało
Nikt cenzury wprowadzac w Polsce nie bedzie. Nie robmy z Polski Chin lub Iranu. Osobiscie uwazam, ze jesli ktos ma czyste sumienie i nie wykorzystuje internetu do niezgodnych z prawem dzialalnosci to nie ma sie czego bac... Katastroficzne wizje zostawmy wlasnie Orwellowi. Kazdy mysli, ze to wlasnie poprzez internet jestesmy najbardziej inwigilowani i przesladowani... Nic bardziej mylnego. Zyjemy wlasnie w takim "orwellowskim swiecie". Kupujemy domy, zakladamy konta w bankach, jezdzimy samochodami, placimy podatki i ubezpieczenia, chodzimy juz od 6. roku zycia do szkoly a edukacje konczymy na 25. roku zycia. Korzystamy ze szkol, stworzonych przez ten caly system, ktory tak bardzo jest krytykowany przez takie organizacje jak Anonimowi. Jestesmy ciagle poddawani kontroli i cenzurze. Jestesmy czescia tej cywizlizacji wiec jednoczesnie i tego systemu... A jesli sie ta cenzura i kontrola nie podoba wystarczy zrobic kilka prostych rzeczy. Sprzedac dom, zlikwidowac wszystkie konta i karty bankowe, pozbyc sie telefonu komorkowego, zamknac wszystkie dzialalnosci gospodarcze, pozbyc sie nawigacji GPS i na samym koncu wyprowadzic sie np. na Antarktyde... Tam bedziemy w pelni wolni i niecenzurowani.
Z ogólnie dostępnych, info na temat ACTA (także info z tych niemieckich stacji ) obawiam się aby nie było pododobnie jak z policją skarbową czy strażą miejską ,następny kij na kowalskiego ,zła interpretacja przepisu przez urzędasa rujnuje życie i dorobek wielu ludzi, nadgorliwy strażnik miejski zamiast porządku pilnuje fotoradaru i bloczka z mandatami .Państwo Policyjne ,to dzidziuś do tego co się zaczyna dziać
Placisz uczciwie podatki? Wiec nie musisz sie bac policji skarbowej...
Jezdzisz wedlug przepisow i nie pijasz piwka na lawce pod blokiem? Nie musisz sie bac strazy miejskiej...
Nie jestes piratem handlujacym nielegalnym oprogramowanie czy pirackimi utworami? Nie musisz sie bac ACTA...
A wlasnie takie organizacje jak Anonimowi i Megaupload robia zamieszanie z ACTA zeby bronic swoich lewych interesow... A my jestesmy w to wciaganie pod pozorem walki o obrone wolnosci w internecie
Masz racje ale tu nie w tym rzecz (Wojtek wczesniej kilkukrotnie wskazywal na to)- ACTA daje mozliwosc "zlinczowania podejrzanego" bez wyroku sadu!
Wiec idac tropem ktory podales- jadac super idealnie i zgodnie z przepisami (radarek nawet nie funknie a piwkiem na lawce sie brzydzisz) zatrzymuja cie do rutynowej kontroli i jak sie komus twoja buzka nie spodoba to wg wlasnego "widzimisie" moga ci zrobic "jesien sredniowiecza"...
A tutaj pare informacji ktore wyjasniaja dlaczego hakerzy upodobali sobie sczegolnie polskie strony rzadowe:
http://ewidentnyoszust.nowyekran.pl/...zila-acta-w-ue
Oto wlasnie priorytety polskiej przydencji w UE, niewiem czy sie smiac czy moze plakac ...
Powiem więcej !!!
Więc idąc tropem który podałeś- jadąc super idealnie i zgodnie z przepisami (radarek nawet nie funknie a piwkiem na ławce się brzydzisz) zatrzymują cie do rutynowej kontroli i zabierają prawo jazdy i konfiskują auto, bo sąsiad do nich zadzwonił i powiedział, że właśnie flaszkę obaliłeś a brykę mu zwędziłeś.
przeczytałem całe to ACTA i zwróciłem uwagę na kilka rzeczy o których tu mówimy. To jest niezłe:
„żadne postanowienie niniejszego rozdziału nie może być interpretowane w taki sposób, aby nakładało na stronę wymóg pociągnięcia swoich urzędników do odpowiedzialności za działania podjęte w związku z wypełnianiem ich urzędowych obowiązków „
ponadto proponuję przeczytać, co bardziej leniwym, te oto fragmenty:
Sekcja 2 Artykuł 11, 12. Sekcja 5 art. 27 pkt 5.
Jeśli to podpiszą, to znajdą bat na każdego... I niestety matraks ale jakbyś wtedy nie żył i czego byś nie robił to i na Ciebie znajdzie się kilka haczyków - możesz wierzyć lub nie...
Dziś rano podali, że podpiszą niezależnie od głosu społeczeństwa.
Zgadzam sie, ze na kazdego mozna znalezc jakis haczyk jesli sie chce... Ale taka jest kolej rzeczy. Czy sie tego chce czy nie kontrola nad zwyklym czlowiekiem bedzie coraz wieksza... Taka jest cena rozwoju cywilizacji. Wizje Orwella sie juz powoli sprawdzaja. Zachecam obejrzec film "Equilibrium" jesli ktos nie ogladal. Wydaje mi sie, ze to taki wspolczesny Orwell kreslacy wizje niedalekiej przyszlosci, w ktorej pojedyncza jednostka jest calkowicie podporzadkowana systemowi...
Oto wolność ukochana, demokracja nic nie znacząca i wódz światły na czele, co to nikogo nie słucha i twardą ręką rządzi!
Ciekawe co będzie następne... Może ograniczenie spożycia tlenu? POj***ne to wszystko jak lato z radiem!!!
A jak Hołdysa skandującego poparcie dla ACTA zobaczyłem to z dywanu spadłem! Kiedy ten król królów muzyki rockowej wydał ostatnią płytę że aż tak go boli i płacze że go okradają???
Będzie jawna inwigilacja wszelkich wiadomości, wpisów, zdjęć nawet własnych (no bo np. napis wrangler na dupie może urazić producenta).
...trza panie tego interneta za okno wypierniczyć, co by się dzielnicowy nie przyczepił.
Se odśpiewam,
O RADOŚCI,ISKRO BOGÓW,
KWIECIE ELIZEJSKICH PÓL.
ŚWIĘTA,NA TWYM ŚWIETYM PROGU,
STAJE NASZ NATCHNIONY CHÓR.
JASNOŚĆ TWOJA WSZYSTKO ZAĆMI,
ZŁĄCZY,CO ROZDZIELIŁ LOS.
WSZYSCY LUDZIE BĘDĄ BRAĆMI,
TAM,GDZIE TWÓJ PRZEMÓWI GŁOS.
KTO PRZYJACIEL,TEN NIECH ZARAZ,
STANIE TUTAJ POŚRÓD NAS.
I KTO WIELKĄ MIŁOŚĆ ZNALAZŁ,
TEN NIECH Z NAMI DZIELI CZAS.
o jezuuu... Ale nie mam zgody autora tejże pieśni! No to w czwartek mi łeb spadnie!!!!
[Komentarz został usunięty przez ACTA]
No to może i my zaciemnimy nasze Forum ??
tylko go niw wyłączajcie w ramach protestu na 24h, bo co ja będę czytał :D ale jakieś tam zaznaczenie że się na to nie zgadzamy można umieścić na stronie, no chyba że większość się zgadza
Bardzo proszę ;)
http://7er.pl/showthread.php/21313-C...ciwnikami-ACTA