http://otomoto.pl/bmw-750-highline-C22456328.html
Oglądał ktoś może ten wóz?
Cena wydaje się okazyjna jak za Highlinera, nie tak dawno byl HL ktory wygladal duzo gorzej (przynajmniej na foto ;p) za 8,5k.
Wersja do druku
http://otomoto.pl/bmw-750-highline-C22456328.html
Oglądał ktoś może ten wóz?
Cena wydaje się okazyjna jak za Highlinera, nie tak dawno byl HL ktory wygladal duzo gorzej (przynajmniej na foto ;p) za 8,5k.
witaj ja ogladalem poprzedniego srebrnego highlinera..to byla taka ruina ze za 2 tys nie chcialem go brac a taka cene sprzedajacy zaproponowal ...a ten co podajesz wyglada nie lepiej...i nie pocieszysz sie tym za dlugo..taka moja opinia
Wygląda nie źle, cena przystępna. Trzeba pomacać i powąchać inaczej pewności nie będzie :)
Gdyby kogoś interesował VIN...
Numer podwozia WBAGC81040DC52023
Kod typu GC81
Typ 750IL (EUR)
Typoszereg E E32 (2)
Seria 7
Rodzaj konstrukcji LIM
Układ kierowniczy LL
Drzwi 4
Silnik M70
Pojemność skokowa 5.00
Moc 220
Napęd HECK
Skrzynia biegów AUT
Kolor SONDERLACKIERUNG (490)
Tapicerka SIAMGRAU II BUFFALO (0308)
Data prod. 1989-05-08
S213A HILL DESCENT CONTROL (HDC) Automatyczna ukł. przeciwpoślizgowy
S222 ELEKTRONISCHE-DAEMPFER-CONTROL EDC
S240A LEATHER STEERING WHEEL Kierownica skórzana z pod.pow.
S288A LT/ALY WHEELS Obr. BMW, st. le. spr. krz. 29
S302A ALARM SYSTEM Instalacja alarmowa
S303A INNENRAUMSCHUTZ/NEIGUNGSALARMG Ochrona wnętrza z czujn. alarm. nachyl.
S365A HECKSCHEIBE, VERBUNDGLAS Tylna szyba ze szkła bezpiecznego
S401A SLIDING/VENT ROOF, ELECTRIC Dach przesuwno-uchylny elektryczny
S416A SUNBLINDS Roleta przeciwsłoneczna tylna /boczna
S423A FLOOR MATS, VELOUR Dywaniki podłogowe Velours
S430A INT/EXT RR VW MIRROR W AUT ANTI-DAZZLE Lust. wew./zew. z automatyką przyciemn.
S445A HIGH-LINE - FONDAUSSTATTUNG Pakiet stolików
S488A LUMBAR SUPPORT DRIVER/FRONT PASSENGER Podparcie lędźwi kierowcy i pasażera
S489A LUMBAR SUPPORT FOR FRONT PASSENGER Podparcie lędźwi pasażera elektr.
S494A SEAT HEATING F DRIVER/FRONT PASSENGER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera
S496A SEAT HEATING FOR REAR SEATS Podgrzewanie fotela tylne
S673 BECKER MEXIKO ELEKTR.CD M.FREQ
S691A CD HOLDER Mocowanie CD
Vin na kolana nie powala i w dodatku przed lift. Ale wiadomo wszystko można zawsze dołożyć :-)
fajny pilot do radia w podłokietniku. Szukam takiego pilota do Bavarii c Professional RDS jakby ktoś słyszał o tym :)
Pilot fajny becker mexico ale ten system jest raczej nie aktywny gdyż brakuje ori radia :-)
o radio już łatwiej jak o ten pilot :) w tamtej srebrnej był cały zestaw bo gadałem o nim z właścicielem ale z rozmów tel wydawał się ciężkim człowiekiem do rozmowy i niezbyt rzetelnym
Hmm spytajmy kolegi BIERZUN bo widział ją na żywo. Możesz powedzieć co znajdowało się w tylnym podłokietniku?
Jak dla mnie to egzemplarz już trochę zmęczony, no ale cena też nie wysoka
Zgadza się oglądał właśnie ta srebrną i to mnie ciekawi jaki sprzęt tam siedział :-)
ta srebrna miala takie samo wyposazenie..lecz tylko jak wychodzila z salonu.. bo gosc ktory ja sprzedawal to radio ktore mialo byc w podlokietniku mial w garazu. oczywiscie uszkodzone..jak to odpalil to nie dzialalo nic ale doslownie nic. lampki wewnatrz brak kazdej i pocieta wiazka bo nie bylo podsufitki. a jak podnioslem kanape to kable byly twarde jak skala i na dodatek cale czarne jak po zalaniu i suszeniu...po przejechaniu 2 km zaczela grac panewa i bylo koniec jazdy. tyle na temat highlinera srebrnego ...ps podejrzewam ze sprzedajacy go na wage zlomu sprzedal bo nie byla wiecej warta jak wazyla
aha czyli jak wyczułem przez tel było coś z nim nie tak i jakbym chciał kupić radio to potem bym się nieźle użerał z nim :/ dzięki Bierzun za opinie
Biorąc pod uwagę że złom już jest po 1 zł za kg to prawie 2000 zł była warta :-) A niedaj boże żeby były tam jeszcze katalizatory :-)
Widać że nie jest jakoś odstawiona na sprzedaż.
Założyć dobre koło,poświęcić trochę czasu na dopracowanie wnętrza (zniszczone nie jest) i samochód całkiem fajny.Egzemplarze te są na wymarciu więc za 9t zl HL też nie ma co oczekiwać.
Ja bym się nią zainteresował,jak bym teraz nie był na kupnie motocykla to na pewno bym po nią jechał
I znowu wraca na sprzedaż:
http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-7...-ID6yc8rb.html
Nawet się nią zainteresowałem, ale nowy właściciel chyba nic przy niej nie zrobił i to może być tykająca kosztowa bomba.
Czereśniacki hak, to opcja czy standard w Highlinerze? :D
Rozmawialem z wlascicielem, podobno ma ja 7 lat - co raczej sie nie zgadza z tym co tu mamy - bo przeciez byla wystawiona w 2012.
Silnik nie chodzi rowno, brakuje mu mocy, na gazie kuleje, ale jezdzi. Klima niesprawna, w srodku jakies pierdoly tez nie dzialaja. Ma mi doslac zdjecia dokladniejsze auta - bo nie ukrywam swojego Longera E32 chetnie bym wymienil na cos takiego - ale zobaczymy co wyjdzie po zdjeciach. Wspominal cos, ze byla uderzona w przod - stad ta maska i szyba. Co z tylem, sie nie dowiedzialem, ma klejona szybe, która również jest pęknieta i uszkodzona klapa tyl. Zardzewiale ranty drzwi, ale podloga i progi mowi ze sa ok(choc nie chce mi sie jakos w to wierzyc...)
Gosciu jest slabo zorientowany w aucie - zapytalem o grube szyby(ktorych widac ze nie ma) - yyy eee chyba sa, yyy a moze nie - nie wiem. Mam do goscia troche ponad 100km, wiec moze przejade sie obejrzec, choc m70 z poczatku produkcji to strasznie ryzykowne auto....
Z drugiej strony, E32 mam jako mebel na podworku, wiec moze nie bedzie az tak zle.
Jak dosle mi zdjecia, to sie podziele opinia, ew gdyby byl ktos tez zainteresowany zakupem, to moge podzielic sie informacjami - ja sie nie napalam, tymbardziej ze w swojego longa tez juz troche kasy wlozylem, a na pewno jej nie odzyskam.
Mi przeszło przez myśl, żeby się nią zainteresować. Ale nie wiem, czy to trochę nie jest reanimowanie trupa. Z 2 strony szkoda, żeby się highliner zmarnował.
Może wtedy nie sprzedał auta?
nie wiem, nie widzialem skad bylo tamto ogloszenie.
No jest reanimowanie trupa i dlatego tez zastanawiam sie czy warto - bo ceny czesci drozeja, a highline czesto maja problemy z elektryka, ktorej naprawa liczona jest w kilku tys pln. Do tego ogarniecie jej mechaniczne, lakieru, moze sie zrobic z tego ladna kwota.
Najpierw trzeba obejrzec blacharke, jesli widac slady powypadkowej przeszlosci(tzn pomijam jakas szpachle na masce czy cos), ale np prostowane kielichy, podloge czy grzebane podluznice, to taki HL raczej jest nic niewarty. Pojezdzic tym i sprzedac dalej raczej ciezko, bo na taki samochod trzeba juz amatora - a jak ktos szuka, to raczej kolekcjonarsko niz do tego by zajezdzic i zezlomowac....
Dlaczego M70 z początku produkcji to ryzyko? Po lifcie zmieniło się kilka rzeczy, ale to dalej ten sam dobry silnik :)
doszly mnie sluchy ze osprzet jest problemem i elektryka, cos gdzies ginie i pozniej szukanie wiatru w polu.
Samego M70 to sie raczej nie boje, moze oprocz problemow z wolnymi obrotami, ktore zapewne moga skonczyc sie uszczelkami pod kol. ssacym, a chyba zamiennikow jak nie bylo, tak nie ma, ale przy takim aucie to jeszcze nie jest takie straszne.
Dziwi mnie brak mocy - ciekawe czym to moze byc spowodowane, przeplywki? przyczyn pewnie moze byc tyle, co falowania na wolnych obrotach...coz po walce z m30 zeby chodzila rowno, moze czas na m70 :D
A Ty masz jeszcze 735iL?
Jestem bardzo ciekaw jak prześle Ci więcej zdjęć jak to będzie się prezentować. Daj koniecznie znać.
Za kasę którą trzeba włożyć w to auto żeby je doprowadzić do porządku wolałbym milion razy kupić coś prostego i rokującego w DE i sobie dopieścić. Jakoś zupełnie nie trafia do mnie pomysł kupowania ruiny za grosze i doprowadzania jej za nie wiadomo jakie pieniądze do porzadku.
A że szkoda, że pójdzie na złom? Trudno, jednego mniej. To lepiej dla tych egzemplarzy, które zostały :)
mam, 2 longi, e32 i e38 ;) ale jesli cos pyknie w tym HL, to raczej bede sie musial pozbyc ktoregos - raczej e32, bo e38 jezdze na codzien. Ma mi podeslac po 16 zdjecia, bo syn tak wraca, dam znac co i jak.
Pewnie z lawetą już goni. :cool:
Nie gonie...bo lawety nie mam, hahahha :D
Zdjec nie moge publikowac - wlasciciel auta sobie tego nie zyczy.
Z tego co widac, to w std miejscach bierze korozja, nptyl za kolem zapasowym itd
Jest juz po konwersji na r134, ale gaz sie chcial schowal :D
Przy przyspieszaniu wibruje, albo wal, albo skrzynia.
Ja sie nie napalam, znajde chwile i bedzie aktualne, to podjade obejrze, sprzeda sie to trudno ;) Bog tak chcial
ale biedaszyb ta HL :D
Jak kuleje czyli nie pali na któreś gary to przy przyśpieszaniu też będzie wibrator :)
:suspicious: Właściciel się auta wstydzi, że nie możesz publikować?
Dziwne podejście. Dobrze, że tablic nie zakrywa.
nie wiem, zdjecia sa jego, wiec jesli nie chce by je udostepniac, to nie bede.
ogloszenie juz nieaktualne ;)
Kupiłeś ją?