Witam,
będe wdzięczny za wszelkie opinie na temat 7ki z tego linku.
Pozdrawiam.
http://otomoto.pl/bmw-730-zamiana-C21040874.html
Wersja do druku
Witam,
będe wdzięczny za wszelkie opinie na temat 7ki z tego linku.
Pozdrawiam.
http://otomoto.pl/bmw-730-zamiana-C21040874.html
Wygląda całkiem dobrze...
Całkiem niezła BMka...szkoda,że nie podał przebiegu...pewnie sam pojęcia nie ma...shadowline no i manual...przy tym silniku daje całkiem niezłe osiągi,moja pierwsza E32 byla właśnie 730i manual.
Ładna, ładna :) Ciekawe jaki stan licznika.
Polecam moją była E32
Admini edit : to nie jest dział sprzedam - link usunięty
No ładna...tylko skąd tam zrobiło sie nagle 240 koni...?No ale ta 730i młodsza o 4 lata i też wygląda na zadbaną i do tego tańsza...chociaz nie z silnikiem 240 konnym:D to wydaje mi się ciekawsza ofertą,no ale to trzeba by było najpierw na żywo obejrzeć oba auta.Pozdrawiam.
dzwoniłem do komisu i gość mówi ze na liczniku jest 460 tyś km, ale przy 400tyś był robiony remont silnika.
460t km to na ten silinik uważam nic wieklkiego
bardzo ładna i polift czyli drewno na tunelu środkowym i klamki w chromie, ten przebieg jak Dzuda napisał na m30 nie robi wrażenia. Jak budy rdza nigdzie nie wcina to warta :) całkiem niedawno jeździłem co miała 680tys km i welur nawet nie był wytarty oczywiście auto trzymało moc :)
dostałem vin od sprzedającego, pomoże mi ktoś rozkodować? WBAGA71030DA85640
Będe wdzęczny za pomoc i dalsze opinie oczywiście :-)
Od jakiegoś czasu nie jest potrzebna niczyja pomoc :D
:icon_arrow: http://7er.pl/showthread.php/21016-S...C3%B3j-VIN-%29
Ja mam na 100% powyżej 500tkm. Silnik pracuje bardzo równo,nie ma mowy o dolewaniu oleju. Ciśnienie trzyma równo na każdym cyl,moc oddaje bardzo równo. Dodam że od kiedy jest w polsce (01r) miał ją mój kumpel ja od 05r i mogę powiedzieć z czystym sumieniem że w moim silniku nigdy nie była ściągana głowica co świadczy o żywotności tego silnika (w 01r sprowadzona od pierwszego wł z przebiegiem lekko ponad 200tkm i książką którą mam do dziś). Jedź oglądaj....
Art.
Wartość
Numer podwozia WBAGA71030DA85640
Kod typu GA71
Typ 730I (EUR)
Typoszereg E E32 ()
Seria 7
Rodzaj konstrukcji LIM
Układ kierowniczy LL
Drzwi 4
Silnik M30
Pojemność skokowa 3.00
Moc 138
Napęd HECK
Skrzynia biegów MECH
Kolor GRANITSILBER METALLIC (237)
Tapicerka SCHWARZ LEDER (0226)
Data prod. 1992-07-29
Składanie Wyposażenie
Kod
Nazwa (interfejs)
Nazwa (ETK)
S241A AIRBAG DRIVER/FRT PASSENGER Poduszka powietrzna kierowcy i pasażera
S286A BMW LM RAD/BMW STYLING Obr. BMW, st. le. BMW Styling
S302A ALARM SYSTEM Instalacja alarmowa
S339A SATIN CHROME Shadow-Line
S401A SLIDING/VENT ROOF, ELECTRIC Dach przesuwno-uchylny elektryczny
S428A WARNING TRIANGLE Trójkąt ostrzegawczy i apteczka
S438A WOOD TRIM Wersja z drewna szlachetnego
S472A CENTER ARMREST FRT DRIVER/PASS Podłokietnik przedni kierowcy/pasażera
S494A SEAT HEATING F DRIVER/FRONT PASSENGER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera
S534A AUTOMATIC AIR CONDITIONING Klimatyzacja automatyczna
S556A EXTERIOR TEMPERATURE DISPLAY Wskaźnik temperatury zewn.
S564A INTERIOR LIGHT PACKAGE Pakiet oświetlenia wnętrza
S571A BOOSTED POWER SUPPLY Silniejsze zasilanie prądem
S687A RADIO PREPARATION Instalacja radiowa
L811A BELGIUM VERSION Wersja krajowa Belgia
Kod
Nazwa (interfejs)
Nazwa (ETK)
S899A EXPORT-FAHRZEUG optyczne podawanie sygnałów do DWA
mam pytanie: co to znaczy silniejsze zasilanie prądem i optyczne podawanie sygnałów do DWA?
silniejsze zasilanie prądem czyli jest mocniejszy alternator - miały taki wersje e32 z klimą a to drugie to o ile pamiętam coś związane z alarmem
Jeśli moge jakoś pomóc to napisze że auto długo wisi na aukcjach otomoto, wiem bo śledze temat e32, ale to wcale źle nie świadczy, jechać oglądac :)
Moim osobistym zdaniem, wiąże się to z brakiem bocznego kierunkowskazu na błotniku, który prawdopodobnie nie był wymagany w Belgii. Tutaj jest więc warto przyjrzeć się przodowi auta pod kątem napraw blacharskich.
Oczywiście ta informacja jest oparta na domysłach, więc mogę się mylić.
zasilanie prądem kolega już wyjaśnił
a optyczne podawanie sygnałów to zwyczajnie, uruchomienie migaczy w momencie uzbrojenia alarmu, S899A OPTISCHE SIGNALGEBUNG FÜR DWA. Polskie tłumaczenie jak zwykle jest od czapy, rozbili Signalgebung czyli sygnalizację na signal - sygnał i gebung - podawanie od niemieckiego geben - dawać i stąd wyszła taka bzdura jak podawanie sygnałów do DWA.
Hmmm, no i moje domysły diabli wzięli :D
Choć w takim wypadku martwi mnie dlaczego u mnie tego nie ma... Opcja w VIN jest, sprawny alarm jest, a sygnału kierunkami ni ma.
Dzięki yaz za rozjaśnienie :]
tak więc chyba się wybiorę obejrzeć tą beemke :-)
Nie jestem do końca pewienale tak około pół roku.
byłem, oglądałem i niestety mi się nie podobała :-(
napisz co z nią było nie tak to komuś może zaoszczedzisz czasu i drogi :)
więc spróbuje opisać swoje wrażenia,
jak dla mnie opis w ogłoszeniu że trudno znależć podobny egzemplarz w podobnym stanie to gruba przesada. Zgadzam się że jest wiele innych w gorszym stanie ale: w bagażniku wychodzi rdza, pan z komisu mówi że w odpowiednim momencie tam zajrzeliśmy i że czas zabezpieczyć. Wychodzi rdza na nadkolach, i delikatnie rdzewieja spody drzwi, pewnie ktoś powie że to typowe bolączki e32 ale jak na stan idealny to niestety... Niestety w środku śmierdzi wilgocią, środek brudny, kierownica wytarta, podsufitka jakaś taka "szmaciana", nie wisiała ale jakaś taka luzna była (nie wiem jak to opisać lepiej). Po otworzeniu drzwi klamki zewnętrzne trzeba pchnąć w dół bo inaczej drzwi nie zaskoczą przy zamykaniu. Niestety beemki nie uruchomiłem bo padł akumulator, była możliwość uruchomic z kabli ale jak mi pan powiedział że kuleje bo do wymiany jest któraś świeca lub któryś kabel to mi się odechciało, może szkoda ale moim zdaniem nie było warto. Do tej pory miałem e30 z 1993 roku, teraz mam e39, to była moja pierwsza e32 którą oglądałem ale naprawdę nie zachwyciła, jakaś taka zmęczona. Moim zdaniem nie warta tej ceny która jest podana w ogłoszeniu, i podkreślam że są to moje wrażenia.
Moje poszukiwania trwają dalej, nie mam jakiś wygórowanych wymagań ale szukam auta zadbanego :-)
Przygotuj się teraz że jeśli zależy ci na kupnie E32 to nie zależnie czy wystawiona za 9tyś czy za 3 będziesz często na takie będziesz trafiał albo w gorszym albo w nieco lepszym stanie.
Myślę że dopiero któraś z kolei obejżana dopiero będzie warta uwagi i zakupu niestety sam to przerabiałem najgorsza była wyprawa pociągiem po 735 400km i wielkie rozczarowanie na miejscu
Cóż ja dużo mogę na ten temat powiedzieć sam szukałem E32 dla siebie 2 lata... szukałem też z kolegą i także szukałem i oglądałem z drugim dla niego.
Ważne żeby silnik i skrzynia była ok buda nie pognieciona delikatne ślady korozji gdzie nie widać że auto bylo już naprawiane to naprawdę nic takie bmw można dobrze zrobić blacharsko i będzie luks nie ma sie co zrażać.
Gorsza jest sytuacja gdzie pełno jest śladów kiepskiej naprawy niedotartej szpachli położenie lakieru na rdze wtedy możesz być pewny że kupujesz śmiecia.
A co do tego 730... Wcale się nie dziwie 730 było jest i będzie gorszym dzieckiem fabryki BMW Szczególnie R6. Jak nie wierzysz To oglądaj i szukaj 730stek to zrozumiesz o czym mówie, Dość że nie zbyt jest czym jechać to i pali tyle co o niebo lepsze 735 silnikowo blacharsko i wyposażeniowo.
Podam przykład najgorszej 730 na jakie miałem przykrość patrzeć. A to było najgorsze E32 jakie widziałem TO TO MOŻNA NAZWAĆ ZGNIŁKIEM :D NA oko ze 20 kilo szpachli na całym aucie. niektóre elementy wyklejone tylko ze szpachli pod spodem blachy byscie nie zobaczyli
http://desmond.imageshack.us/Himg838...jpg&res=medium
http://desmond.imageshack.us/Himg528...jpg&res=medium
zgadzam sie z tobą ze są i w gorszym stanie ale są też i pewnie w lepszym :-) moim zdaniem ta którą oglądałem nie jest warta tych pieniędzy.
Czy pisząc o niebo lepszej 735 masz na myśli z silnikiem V8 czy R6? Troche poczytałem i jak zawsze opinie są podzielone, ale ogólnie ludzie piszą że R6 jest nie do zajechania.
Nie było 735 V8. 735 wystepowały tylko jako R6. 730 było jako V8 i jako R6. A co do auta z tematu to faktycznie nie warto za taką kase, a przedewszystkim to jest kpina z kupujacego, ze aukcji stan idealny a jak sie zajezdza to nawet nie mozna normalnie odpalić. Ale tak to jest w komisach. Ja raz jechałem po auto i miły pan z komisu w połowie drogi zadzwonił ze jednak w aucie nie działa skrzynia biegów... Innym razem okazało sie po rozmowie telefonicznej ze po "stan kolekcjonerski" jak było napisane na aukcji trzeba przyjechać lawetą...
M30b35 r6 3.5