Jak w temacie, ze Śląska chyba jest
http://moto.allegro.pl/bmw-740il-e38...035472495.html
Wersja do druku
Jak w temacie, ze Śląska chyba jest
http://moto.allegro.pl/bmw-740il-e38...035472495.html
To autko kolegi SILENT - jego podpytaj na PW
dla mnie jedno z ładniejszych aut
wygląda na zadbane i nieźle wyposażone ale nie za te pieniądze... Auto ma kilkanaście lat więc bądźmy realistami...
http://moto.allegro.pl/bmw-745i-2001...041976973.html
tutaj za prawie identyczne pieniadze mamy model wyzej czyli e65
Pytanie brzmi, czy chcemy kupić e38 w longu w wersji naprawde konkretnej czy e65 w wersji dla ubogich bo taka jest ta e65
Zależy co kto szuka
przemol jaka powinna być realna cena tego auta? nie siedzę w E38 a to zrobiło na mnie spore wrażenie. w przebieg i tak nie wierzę, ale wyposażenie i stan auta jest bardzo dobry
Za wszystko zapłacisz kartą ( .... ), ale stoliczki w drewnie dla pasażerów bezcenne ;D
Wole E38.Ale szukam konkretnego egzemplarza bez grama rdzy i bezwypadku.Nie wiem czy to możliwe.Musiałbym sprzedać pierw swoją,bo niestety łapie ją ale zaś silnik ok
Masz rację. A co do tego co pokazałeś to nie wiem jak można tak oszukiwać w opisie samochodu..
"Elektrycznie składane lusterka " - nie ma
"Lopatki do zmiany biegow przy kierownicy F1 Shift " - przecież to tylko guziki a nie łopatki
"Podgrzewane fotele przod " - niby gdzie?
i tak mozna w kołko..
nawet bym się nie zastanawiał gdybym miał wybierać między tą E38 a E65 , na korzyść E38 oczywiście :)
jasne, tutaj tylko to E38. za dobre E65 trzeba dac te 80k przynajmniej
Nie zapominajmy że ta e65 jest do opłat !!! cena 40 tys + wszystkie opłaty to się zrobi o WIELE więcej. Ładna e38 . E65 wygląda na zadbaną, całkowity golas to to nie jest.. widziałem gorsze braki jak tu ! Pamiętajmy że nie wszystkim do szczęścia potrzebne to co nam forumowiczom. Dla szarego Kowalskiego (większość kupujących) to już i tak wyposażenie kosmos ;)
brzmi jak ma brzmieć - natomiast Twoje tłumaczenie że cena za w/w auto jest przesadzona też jest ciekawe bo ktos pytał Cię ile to auto wg Ciebie powinno kosztowac skoro twierdzisz że za drogo - więc nas uświadom prosze bo szczerze nie rozumiem Twojego toku myslenia
...auto kilkunastoletnie więc bez przesady... - to co jak auto ma 13 lat załóżmy to ja mam je oddac za bezcen????
no wybacz kolega ceni sobie na 39 tys zł i wg mnie ma do tego pełne prawo i wydaje mi się że podstawy bo auto piekne
Dokładnie Adasio ja też nie sprzedam auta za śmieszne pieniądze jak wiem że jest warta swojej ceny. Małe OT- Przed kilkoma minutami pod moim oknem sprzedała się e39 w tds-ie. Akurat niedaleko jest lampa, a ciemno już i tam sobie oglądali aż w końcu kupili- ''Każda potwora znajdzie swego amatora''
oj oj oj ale głupoty niektórzy piszą :D tak samo ja bym mógł napisać że wole wypasione e65 od f01 bez jakiejś tam pierdoły , musiałbym sie z ptakiem na rozum zamienić żeby dać 39k za e38
to e38 to prawie mój ideał-brak tylko navi 16x9:D również bym wybrał e38-w zestawieniu z tą "srebrzanką" wygrywa z zewnątrz jak i wewnątrz.
- rynek dyktuje cenę, a nie widzimisie właściciela... rozumiem przywiązanie do samochodu, również jestem przywiązany do swojego ale wiem, że gdy nadejdzie chwila rozstania z moją 7er to nie dostanę za nią tyle ile bym chciał, mimo, że stan techniczny na dzień dzisiejszy określam na bdb a nawet bdb z plusem,
- realna cena E38 w tym roczniku? przynajmniej te 10 tysięcy mniej niż chce za nią właściciel
- co z tego że "kolega ceni sobie na 39 tys zł i wg mnie ma do tego pełne prawo i wydaje mi się że podstawy bo auto piekne" skoro jej nie sprzeda w tej cenie. Zastanawiałeś się dlaczego tak długo już wisi na allegro ?
E38 to piękny samochód - gdyby nie był , nie kupiłbym go , ale nie ma co się oszukiwać- model ten powoli staje się "babcią" . Można sprzedać samochód za rozsądne pieniądze lub wystawić na allegro za ponad 10tyś PLN więcej niż cena rynkowa i łudzić się , że samochodem zainteresuje się "kolekcjoner" tudzież " znawca marki" .
w tym porównaniu akurat czyli e38 Silenta a e65 z pokazanej przeze mnie aukcji - wybacz ale zdecydowanie wolał bym to e38 mimo że modelowo i rocznikowo jest starsze.
Poza tym nie porównywaliśmy tu e65 z F - więc nie przesadzaj prosze i nie rozpędzaj się
Co do ceny e38 Silenta - hmm auto naprawde ładne i dobrze wyposażone no i long - wg mnie cena może ciut przesadzona ale sądze że jak by za 35 ja zrobił zeszła by bez kłopotów,natomiast to już jego wybór za ile ją wystawia i jego sprawa czy ją sprzeda za 39 czy za 29 tys zł
ta e65 jak na srebrne autko wygląda ładnie ...;) Jak się komuś nie spieszy ze sprzedażą to warto wystawić za wyższą kwotę, może akurat.
ADASIO widze że w aucie kładziesz szczególny nacisk na duperele . A co do mojego porównania to chodziło mi o to że e38 do e65 ma sie tak jak e65 do f01
Ale co z tego?...Ja wolabym to e38 chociażby z tego powodu,że E65 po prostu mi się nie podoba a już napewno nie pchałbym się w auto z poczatku produkcji.Ta E38 jest po prostu piękna a E65 ma drewno w srodku jak z meblowego lat 70-tych a ten podłokietnik otwierany jak puderniczka jest po prostu smieszny...zawsze mnie to w tym modelu drażniło.A to ,że E38 jest starszym modelem i starszym rocznikiem...co z tego...dla mnie ta E65 przegrywa pod każdym względem.Gdy tylko pojawila sie E65 to moje pierwsze wrażenie było takie,że sylwetka to nieudolna i zaokrąglona podrobka W140 a nie smukła sylwetka luksusowego auta sportowego jakim nazywane były modele 7er.Ale to tylko moje zdanie.Pozdrawiam.
arturo i za 10 lat też powiesz że nie podoba ci sie żaden nowy model i nadal będziesz jeżdził zgnitym e38 ,troche mi to fanatyzmem zalatuje
Ale ja nie powiedzialem,że nie podoba mi się żaden nowy model...F jest piękna ale jeszcze za droga nistety,Audi A8...cudo,MB S klasa niesamowita,nowy ML,GL i jeszcze wiele innych...np X5,mi po prostu nie podoba sie E65...tak trudno w to uwierzyć,moze Ty jesteś fanatykiem właśnie E65...mnie niestety to auto nie urzeklo w przeciwieństwie do E32 i e38 gdy ukazały sie na rynku.Pozdrawiam.
no ja akurat nie jestem fanatykiem dziś jest e65, jutro a8, , po jutrze w221 ,wali mnie to jaka marka , liczy sie że w miare świeże
Wracając do tematu - Widzę temat co najmniej raz w tygodniu na żywo, mieszkam 3 km od Silenta. Muszę powiedzieć, że zawsze powala mnie to auto. Gdybym tylko miał 39k pln to nie zdążylibyście utworzyć tego topicu.
spoko ARTURO:smile: sorki za zamieszanie :smile:
Panowie mam pytanie odnośnie tego 745i które ktoś z Was podał. Nie ma ani guzika na drzwiach kierowcy od składania lusterek ani guzików od grzania foteli z przodu a obie te funkcje są wypisane w opisie samochodu. Napisałem do wlaściciela gdzie są te opcje skoro nie ma guzików, i otrzymałem odpowiedź:
"Lusterka składa się po naciśnięciu guzika w pilocie,
a podgrzewane fotele w tym aucie uruchamia się za pomocą pokrętła I-DRIVE a nie
guzikiem na podłokietniku."
Czy faktycznie były fabrycznie takie opcje?
pozdrawiam!
e38 bardzo fajne autko, zawsze mi się podobało, e65 też mi się widziało ale jak już to Long. Co do tych funkcji to pierwsze słyszę.. Jak składają się lusterka z pilota to i guzik powinien być -logiczny tok myślenia..
arturo193 ok.. ale czemu nie ma guzików? może ktoś ma jakąś inną teorie jeszcze
Jak dla mnier bzdura stulecia.
Są oczywiscie e65 bez grzania...ja taka miałem :D :D Nia ma opcji aby włączało sie tylko z Idiva..musi byc przycisk z boku.
Lusterka są składane z guzika...z pilote też mogą być..są też wersje bez składania..ale nie ma opcji składania z samego pilota.
Tak też myślałem, dlatego szkoda mi ludzi którzy nie są fanatykami 7er i kupują takie auto, bo naciągacz po prostu wciśnie im kit i się natną. Smutne ale prawdziwe.
Ostatnio mój Kolega rozglądał się za E65 730d i powiedzaił mi,że prawie żadna,z tych co oglądał,nie miała grzanych siedzeń a jeżdzi teraz od kilku lat E65 735 więc chyba wie co mówi i gdzie powinno być włączanie.No to dziwne trochę jak na takie samochody bo ja mam 728 własciwie skoromnie wyposażoną ale grzanie siedzeń jest.Ja myślę,że ta z linka ma z pilota i dodatkowo siłą woli a właściciel to Yoda:D...Pozdrawiam.
teraz czytam dokładniej opis tej srebrnej : bi-xenon skrętny ;)gdzie? światła dzienne-ringi? Koleś chyba pomylił z innym bmw.. Tempomat aktywny-nie wydaje mi się..
Przygladnałem sie zdjęcią ...na zdjęciu maoy na navi sa Włochy..a więc jest duże prawdopodobieństwo że nie ma grzania...no zresztą, nie ma przycisku nie ma grzania...bida z nędzą...
Tak samo nie ma MP3 :D :D
Jak poznałeś że nie ma mp3?
Co do tempomatu to też oczywiście go nie ma, to samo dynamic xenon
Licznik tez zapewne przekręcony wiele razy, wytarte siedzenie i ten rocznik. nie ma szans na 170tys.