Witajcie,
Czy moglibyście pomóc mi rozpoznać jaki mam czytnik? (link do zdjęcia poniżej) Z tego co czytałem na forum na pewno nie jest to MK4, a szkoda :(
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...d80aebbf2.html
Wersja do druku
Witajcie,
Czy moglibyście pomóc mi rozpoznać jaki mam czytnik? (link do zdjęcia poniżej) Z tego co czytałem na forum na pewno nie jest to MK4, a szkoda :(
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...d80aebbf2.html
Kolego, masz zwykły czytnik CD. W e65 nie było nigdy MK4 ponieważ to inna elektronika.
a czy to jest może mk2?
Tylko High? A jak nie ma napędu DVD???
Tak, tylko HIGH. Jeśli nie masz napędu DVD to myślę że tak samo, choć nie tego akurat nie jestem pewny.
Pierwsze modele miały cd - NAV01 (cd płyty jak w mk1-4)
Potem do liftu były dvd - NAV02 a te jeszcze rozróżniały się na czytające doublelayer i nie czytające, bez poi obsługi (płyty dvd high jak w mk4)
Na koniec dvd polift - NAV03 (dvd jak w mk4, poi)
A jak wgrać mapę high do przedliftowej navi z CD? Jak high zajmuje 7Gb i tylko na DVD mozna wgrać? zawsze się nad tym zastanawiałem.
DVD to High do napedow DVD
CD to Navteq do napedow CD
Witam,
odgrzeje troche kotlet, ale jak mam rozroznic czytnik NAV01 od NAV02 czy NAV03?
EDIT: a moze ktos z forumowiczow da mi pojsc na latwizne I pusci mi link do aukcji z allegro?
Nie usmiecha mi sie puscic kilka setek na czytnik, ktory nie bedzie dzialal ;)
Moje auto to 745i z 2002 roku
NAV01 to czytnik tylko na CD, NAV02 to czytnik na DVD przedlift, NAV03 to czytnik na DVD polift. Z tego co wiem, jeżeli masz NAV01 i wymienisz go (chcący/niechcący) na NAV02, to normalnie będzie działał, tylko zdaje się trochę będzie się trzeba pobawić kodowaniem/softem. Tutaj ktoś bardziej zaznajomiony z tematem powinien się wypowiedzieć.
czyli nie wystarczy, ze kupie I podlacze NAV02?
Tak jak napisałem. Jeżeli masz NAV01, a kupisz NAV02, możliwe, że trzeba będzie się podpiąć jeszcze dodatkowo pod komputer. Ja tego nie wiem. Może ktoś z forumowiczów jest w stanie potwierdzić / zaprzeczyć.