Ktoś się zna,robił u siebie?
Warto, nie warto?
Gdzie zrobić?
Mam głośnik (nie mam pojecia jaki?!) i nie wiem czy warto sie bawic właśnie w regeneracje?!
Z góry dzięki za wszelkie info.
Wersja do druku
Ktoś się zna,robił u siebie?
Warto, nie warto?
Gdzie zrobić?
Mam głośnik (nie mam pojecia jaki?!) i nie wiem czy warto sie bawic właśnie w regeneracje?!
Z góry dzięki za wszelkie info.
zalezy od głośnika zestawy naprawcze sa na allegro i mozna zrobić to samemu
Że zestawy są to wiem,ale nie mam pojęcia co to jest za głośnik.
A co ty go na ulicy znalazles ?
Jak te chińskie zestawy założysz do markowego głośnika to parametry Thiela-smalla zmieniają się całkowicie.
Na początek zastanowiłbym się czy warto to regenerować
wrzuć fotkę tego głośnika, jednak jak dla mnie szkoda czasu i sianka na taka zabawę :D
A że się tak zapytam jako inż. elektronik. Co Ty tam chcesz regenerować ?? Nową membranę chcesz wklejać, czy cewki przewijać ?? To w całości potraktuj jako jedną część wymienną Twojego systemu nagłośnienie !!!
A tak w ogóle to czemu chcesz go regenerować ?? Nie dział, czy co ??
Jeśli chodzi o regenerację to nikt nie mowił,że będę go regenerował-zbieram informację.
A jeśli chodzi o głośnik to po prostu zdechł.Zero reakcji,szumów,trzasków itp.
Jak to 25cm to chętnie go przygarnę dla samej membrany z zawieszeniem górnym. Robimy z kumplem głośnik "po swojemu" :D
no przecie membranę można tanio kupic :)
polecam firme http://www.audiomega.pl/strona.php?strona=5 . regenerowalem tam 2 glosniki o srednicy 34 czy 36cm(tzn same membrany i zawieszenie - elektryki sie nie dotykalem) Wzieli 150 czy 170 od jednego, ale warto bylo - byly to oryginalne glosniki z kolumn Jamo - z efektu jestem bardzo zadowolony - godnie poruszaja moje szyby w domu ;)
Za naprawe glosnika samochodowego niskotonowego chca ok 150 zl.
Zregenerowałem juz mase głośników i wszystko da się zrobić a tak Ci powiem ze 150 za głośnik to naprawde sporo sobie wołają ja za JBL 30 cm dwu cewkowe brałem 75 za sztuke
ale mialem pewnosc ze jest to zrobione dobrze ;)