posiadam u siebie lampy ksenonowe przed liftu. zarniki D2S. jako ze nie potrafie uporac sie z problemem wylaczajacych sie swiatel postanowilem zakupic zestaw HID.
obojetnie jaki zestaw HID ksenon wybiore z allegro. czy musze z D2S?
Wersja do druku
posiadam u siebie lampy ksenonowe przed liftu. zarniki D2S. jako ze nie potrafie uporac sie z problemem wylaczajacych sie swiatel postanowilem zakupic zestaw HID.
obojetnie jaki zestaw HID ksenon wybiore z allegro. czy musze z D2S?
http://www.well-done.pl/component/op...d,10/Itemid,4/
ja polecam ci te firme sam mam od nich zestaw xenon 6000 stopni i swieca rewelka
ok:) wiem ze firma dobra..
ale chodzi mi, ktory mam wybrac rodzaj. bo wydaje mi sie ze jesli mam ori ksenony z zarnikiem D2S to taki sam zestaw HID musze wybrac by miec takie samo osadzenie zarnika.
dobrze prawie?:) bo nie chec zamawiac w ciemno i sie uzerac pozniej z zainstalowaniem teog;]
Jeżeli masz oryginał xenon to masz D2S i takie musisz kupić, nie inne.
szukalem potwierdzenia. dzieki;]
http://www.allegro.pl/item347912241_...at_xenony.html
ja kupilem te. Polecam, przesylka w 24 H i towar spoko :) tez nie moge sie uporac z wylaczaniem jednego, dlatego wymieniam caly zestaw, a poza tym 6000 bedzie :)
heheh dokladnie te chcialem zamowic:)) tylko wolalbym 8000K ale nigdzie nie ma:D
Wiem ze pewnie burza sie zacznie po mej wypowiedzi ale z tego co porownywalem to 6000 lepjej swieca na drodze.... 8000 moze lepiej wyglada (posweiata) ale 6000 naprawde miaja najbardziej zblizone swiatlo do bialego i na drodze jest super efekt. Porownywalem swoje 4300 z ojca 6000 i kumpla 8000, 6000 jest the best ;)
8000k jest do lansu jesli ktos taki lans lubi.. po deszczu bedzie gorzej niz na zwykłym H.. !
pzsd
slowo dla "lansu" to nie do konca mi sie podoba;] to tak jakby pisac ze alufelgi zaklada sie dla lansu :) zaklada sie pewne rzeczy, zeby auto sie lepiej prezentowalo i tyle:)
faktycznie 6000 napewno lepiej swieca. ja jezdze 90% w miescie wiec oswietlenie drogi to dla mnie sprawa nienajwazniejsza:)
a wyglad jest o wiele lepszy na 8000K.. przynajmniej dla mnie :)
Jeśli nie zależy komuś tak bardzo na funkcjonalności to oczywiste jest że wybiera się wtedy taki żarnik którego światło najbardziej przypada do gustu :)
Dobrze powiedziane! Sam miałem to napisać, ale już nie muszę :)Cytat:
Zamieszczone przez maniakowy
Swoją drogą ja się zastanawiam trochę nad tymi najwyższymi temperaturami - 12 000 i 14 000 K... Ale nie wiem jeszcze jakby to wyglądało.
żarnik masz w żarówce (ten zwinięty drucik co się żarzy), w lampie wyładowczej nie uświadczysz ;)Cytat:
Zamieszczone przez Damias
....6000K kompromis pomiedzy wygladem a oswietleniem drogi.
Pozdr.
mi sie zdaje ze te wyzsze temp nie wygladaja juz tak ladnie. znaczy widzialem kiedys chyba 12000 i kolor juz ciemniejszy tak nie rzuca sie w oczy:)Cytat:
Zamieszczone przez michal_5000
rzecza oczywista jest ze teraz juz rozmawiamy o naszych gustach.. jeden woli niebieskookie, a inny woli czarnookie :)
ja narazie chcialbym zostac przy mojej niebieskookiej buni:P
hey jesloge slowo wtracic to powiem ze moje 6000 swieci na lekko niebieskoale faktycznie 8000 jest intensywniejsza niebieska barwa i jest ladniejsze z daleka ale jesli chodzi o efektywnosc no to 6000 jest bardziej zblizone do bialego wydaje mi sie ze trzeba zwrocic uwage na takie rzeczy jak pozniejsze przeglady czy przy np 12000 nam to przejdzie czy nie jak policja zareaguje czy sie nie beda czepiac itd z mojego dosw nie ma problemow z 6000 ani z przegladem ani z policja wiec jest chyba ok ale jak tam kto lubi :what:
pozdrawiam
do 8000K tez nikt sie nie czepia :cool:
A ja pokusiłem się o 4300 i w nocy jest poezja... za to w dzień nie wyglądają tak kozacko ale dla mnie liczyło się światło w nocy i jestem mega zadowolony.
Witajcie dołączam się do dyskusji i wyrażę swoja opinie; jeździłem na 4300 i dla mnie to swiatło było ciemne, 6000 OK.swieci na biało i tez na tych jeżdzilem co do 8000 fakt barwa z reflektora czyli poswiata niebieska ale światlo na drodze biale najlepiej można było to zobaczyć zimą na sniegu po włączeniu lamp snieg miał barwe białą a nie niebieska, tak więc zarówki które wybierzesz to myśle rzecz gustu. dla mnie 8000 sa extra i nie męcza mi wzroku a naprawde bardzo dużo jeżdze. Pozdro
8000K
Pierwsza taka opinia na temat 8000K normalnie ciekawostka... ;D. Ostatnio miałem okazję zrobić test porównawczy na 3 autkach począwszy od 4300K przez 6000K i na koniec 8000K.
Wyniki były zgodne z oczekiwaniami 8000K do jazdy dziennej i na śnieg bo na śniegu wszystko się odbija... ;)
6000K to kompromis między wyglądem i jasnym światłem.
4300K świeci zdecydowanie najmocniej jednak patrząc na lampę ma żółtawy kolor.
Test robiliśmy w nocy bez dodatkowego oświetlenia na 3 samochodach o podobnym roczniku przy reflektorach soczewkowych. W efekcie kolega z 8000K wylądował na 4300K tak był zadziwiony jasnością ;D .
Kolego Pablo widzę, że wchodzimy w testy experymentów :D dziwna sprawa dla mnie rzecz jest oczywista ludzie róznie postrzegają światło i róznie na nie reagują przykład; jednym odpowiada oswietlenie jarzeniowe OK innych męczy :razz: inni wolą zwykłą zarówke a dla jarzeniowców jest za ciemne ITD :papa: a żeby określić długośc swiecenia i ich dobre oświetlenie potrzeba by bylo mieć przyrządy itd a ostatni w JEZDZIE POLSKIEJ TVN TURBO mówili że najlepsze sa 4300 bo oko najlepiej postrzega tę właśnie barwe. Reasumując według INZ z TVN TURBO to ani 6000 ani 8000 i inne TYLKO4300.Pozdro
Panowie mam w drogowych 4300 K w halogenie i długim 8000 K .W dzień latam na ringach plus halogen a wieczorem drogowe i jest oki ...każdy wg swojego uznania ...w zgorzelcu możecie porównać ;D
Dobrze sformułowana odpowiedź ;DCytat:
Zamieszczone przez komando07
Zgadzam się (cokolwiek masz na myśli) tyle, że strasznie zmieniłeś zdanie bo post wyżej napisałeś, że 4300K ciemno świecą... Testy jasności lub dokładniej luminescencji zostały już przez kogoś przeprowadzone i my chyba nie jesteśmy w stanie ich podważać co mimo, iż nie dysponujesz przyrządami chcesz robić... ;)
Ja podałem jedynie przykład, który w końcu mogłem na żywca zobaczyć, ponadto barwy były już kilkakrotnie opisane i wystarczy poczytać. Każdy może indywidualnie dobrać dla siebie odpowiednią barwę i to w tym i nie na to zwróciłem uwagę...
Pozdrawiam ;)
Witaj opisałem Tobie jak to się ma w rzeczywistości dla mnie osobiście najlepsza barwa to to 6000 i8000. Jeżdżę na 8000 i dla mnie to światła Bomba!!!!! :P
I na tym możemy zakończyć tę dyskusję bo doszliśmy widzę do pożądanego finału... ;)Cytat:
Zamieszczone przez komando07
Ja zwracam jedynie uwagę, na mitomanię reszta co kto myśli w/g własnego zdania zawsze jest do przyjęcia, natomiast podważanie teorii naukowych własnym "doświadczeniem" już troszkę nie.
Tak Tak kończąc chce powiedzieć że ja napisałem to co zauważyłem i jakie jest dla mnie swiatlo najlepsze. W jednym z postów napisałem opinie fachowców co do barwy światła (4300) i w tym momencie powinno byc po dyskusji że to jest najlepsze oświetlenie,dalej to kwestia GUSTU i własnych odczuć!! ale na pewno nie ja wyciągałem szerokich wniosków, (patrz test porównawczy 3 aut). Uważam że w tym temacie każdy powinien dokonać własnego wyboru bo myśle że nikt nie ma tu wyłączności to stawiania ostatecznych tez :D