żadne 750 nie łyknie 740 w tej samej serii...
Dla porównania e38 750 i 740..
http://www.youtube.com/watch?v=svFwLEFB0-M
w e32 m70 stare, a m60 nowsze.. m70 bez szans..
Wersja do druku
żadne 750 nie łyknie 740 w tej samej serii...
Dla porównania e38 750 i 740..
http://www.youtube.com/watch?v=svFwLEFB0-M
w e32 m70 stare, a m60 nowsze.. m70 bez szans..
kafarek moje ma 6,8 do 100 mierzone gps-em wiec zwykłe e32 740 m60 nie daje rady o czym świadczył mój ostatni pojedynem z e32 4,0 m60b40 w manualu do 100 byłem juz z przodu przy 180 widziałem go we wstecznym lusterku , nie wiem czy tam ten manual był oryginalny czy samoróbka ale nie zmienia to faktu ze nie dał rady fakt ze startu on był lepszy bo wiadomo ja ruszałem z 1000obr/min ale potem bez szans ;)
dodam ze ostatnio autko trochę schudło a ile waży dowiem się jutro jak je zważe
Może ale dla mnie V12 Nie pierwszej młodości ciężki silnik,
M60 Wykoany z Alu więc jest dużo lżejszy jest bardziej zaawansowany i ma tylko 14 koni mniej więc myślę że zakładając że oba silniki są zdrowe to powinny iść podobnie lub nawet 740 może być nieco szybsza.
m70 tez jest cały z alu kolego
aha to ja nie wiedzieć :)
różnica mas silników z płynami to 30-40 kg rożnie źródła podają wiec nie ma duzej róznicy a co do 14 kucy mniej to trzeba tez pamietać ze ma tez 50 nm mniej niz m70
dokładnie w serii 750 na pewno jest szybsze te 50nm i powyzej 170 jak 740 wrzuci 4 bieg a 750 pojedzie 3 do 210 bedzie stawiam najwieksza roznica
ten manual to samorobka manuali w 740 nie bylo jak pisalem gdyby nie te kilometry no chyba zeby sie gdzies po drodze umowic w polowie :)
auto nie posiada LPG
zdzira no ja jutro jade na ćwiare do świecia ale wątpie zeby tobie się opłacało przyjechać
ja teraz poluje na jakies e38 v8 4,4 i v12 5,4 zeby sie sprawdzić
zdzira wes nagraj jak twoja śmiga chętnie zobacze
Na końcu filmiku mówisz co innego http://www.youtube.com/watch?feature...&v=0x8wvQnJLLI
Zdziry 740:
http://www.youtube.com/watch?v=kQ6TV2Va8-E
Czas mierzony GPS'em odbiega od realnych wartości tak samo jak pomiar g-tech'em.. Moje niedłubane E32 na g-tech pro pokazywało powtarzalne 7.2s do 100km/h na zimówkach 215/60/15.. czyli BAAAARDZO słaba guma i przyczepność. A wynik z dupy, bo było na bank powyżej 8s.. na ale cyferkmi się jarałem jak Ty :P Życie weryfikuje, a mnie zweryfikowała profesjonalna kreska z cifem vti.. 7.2 prysło :D Od tamtego czasu wolę trzymać się stosunku mocy do masy i katalogów :P
Masz rację że Twoje dłubnięte niewąsko (bo wydech, dolot i program to już nie byle co), M70 wciągnie seryjne i zdrowe 740 w budzie E32... Seryjne..
Dłubnięte równie V8 zjada M70 swoją charakterystyką i manualem.. Dużo zależy od łącznika pomiędzy pedałami, a kierownicą choć w automatach ta zależność maleje.
Stań ze zdrowym E38 M62.. To tak jakbyś stawał z dłubniętym m60 ;) do M73 ze swoim automatem nie startuj, szkoda wachy :P
dzuda dokładnie gaz był ale 30 pażdziernika został usunięty ;)
kafarek z vti 1,8 170koni to ja moja e34 wygrałem ;D
poza tym na YT widać jak moje auto teraz jezdzi i myślę że źle nie jest ale czuje jak skrzynia ogranicza jego możliwości ;(
e32 Zdziry też ładnie jedzie oczywiście ale w automacie to i tak wszyskie mody tak samo jak u mnie konczy skrzynia
No te było troszkę dłubnięte.. i wazyło nieco powyżej 900kg :P Tak czy inaczej Lincolna i30 i moje E30 z m52TUb28 dostawało baty, a na zawodach 1/4, na laserze robiło 6.5s.. Jadąc swoją E32 z nim zostawiał mnie kilka długości za sobą.. I to było własnie weryfikacją czasów GPS i G-tech. Przeciwnik z wiarygodnym (mierzony profi sprzętem), powtarzalnym wynikiem.. Cudów nie ma..
Poza tym, skoro te 6.5 sekundowe vvti zrobiło nieźle i30, to jak się ma to do tego filmu gdzie te same i30 jedzie przed Tobą? (Wasza spinka od 50s. filmu)
http://www.youtube.com/watch?v=Xv3WuelWJsU
Nie chcę wyjść teraz na kogoś kto się bez sensu czepia, ale fizyki jednak się nie oszuka. Zarówno tej dotyczącej auta i jego ograniczeń konstrukcyjnych (stosunek mocy do masy, przeniesienia napędu - automat), jak i tej dotyczącej błędu pomiarowego urządzeń pomiarowych (g-tech, gps, stoper). A to że auto w efekcie jedzie lepiej niż inne? Łącznik (kierowca) i inne zmienne środowiskowe (nawierzchnia, guma, pogoda, itp.)
Bez urazy z mojej strony.. Rozumiem, bo przezywałem euforię V12 tak samo co Ty ;) Zawsze lepiej jest się mile zdziwić niż gorzko rozczarować i tego się trzymaj..
Powściągliwości życzę ;)
Zdzira 850I, chłopie sorry za mega offa.. Niech to ktoś podzieli :P
ok kafarek ale pokazane na filmiku jest to gorsze starcie w drugim podejsciu szlismy równo ponad to vectra objechała bez problemu 740i e38 4,4 na czesniejszym setupie , ja z vectra scigałem sie przed modami teraz auto idzie lepiej wiec liczył bym na wygraną sam lincoln mówił ze twoja v12 nie ma szans z moją i to przed modami dlatego kusiłem ciebie zebys na osie wpadł kiedys i bysmy sie spróbowali , dobrze by bylo gdy by zdzira tez wpadł i taki spot mini 7er był by ;p
Moje 750 nie jest przeciwnikiem dla Ciebie, nic nie dlubane i sporo dociazone.. Po prostu zdrowe m70. Ale bylaby to niezla wykladnia modow jakie zrobiles..
Jednak wciaz uwazam ze z e32 z tą motorownią sprintera nie zrobisz. Ten motor sie do tego nie nadaje i ma swoje ograniczenia konstrukcyjne. I bez solidnej ingerencji, prawdziwe niskie szóstki są nieosiągalne, a tak wlasnie jezdzi e38 z 4.4. Na filmie kilka postow wyzej m73 z blisko 40km przewagi daje sie dogonic m62. Z czego to myslisz wynika?
A ja myślałem,że jest z żeliwa...to dlaczego z takim naciskiem wszędzie pisza,że M60 to była nowoczesna konstrukcja w całości wykonana z aluminium skoro M70 już był takim motorem?Hmm...może w M70 sa jakieś stalowe części,które w M60 są wykonane z aluminium.Pewnie o to chodzi.
też właśnie podejżewam że nie ale nie spieram się.
Blok w M60 za to bankowo jest alu.
kafarek ja rozumiem wszystko co piszesz to prawda ;) ale chodzi mi o to ze jak na taką limuzynę bardzo dobrze sobie radzi z przeciwnikami którzy w teorii powinni zjadac takie starocie jak e32 ;)
niestety tak jak piszesz stare automaty ograniczaja nasze auta dlatego tez szukam e30 do zabawy bo nie ukrywam ale szkoda e32 na takie zabawy ;)
arturo193 raczej na pewno ;) m70 ma blok z alu ;)
mhm no może ale ja znalazłem dane gdzie M70 waży 280kg a M60B40 210 czy tak jest?
m70 wazy 280 ale m60 chyba 240 ?? różnie podają
dla tych którzy twierdzą ze v12 nie jedzie tutaj pokazuje co moje e32 v12 robi z e46 330ci
http://www.youtube.com/watch?v=IgqPtNRXSYw&feature=player_embedded
Nikt tu nie twierdzi że 750 nie jedzie :) dla mnie jedzie chciałbym być na twoim miejscu i sobie jeździć 750 jak najwięcej z gazem do końca ale zamieniał bym się z toba na chwile kiedy by przyszło tankować a w moim przypadku tak najmarniej dziennie bym sie woził 200-250 km :P
mi już mało i myslę nad robieniem głowic na te chwile jest ok bo 330ci powinna mnie zniszczyc ale jak to ja mówię nigdy nie jest za dużo mocy ;)
w e38 zadbane 740 m60 czy m62 nie ma żadnych szans z zadbanym m73n
do 50km/h idą podobnie, potem delikatnie 750 idzie do przodu i tak się trzyma do około 150-160
potem zaczyna się bardziej oddalać
mamy samochody 10+ letnie więc ciężku tu porównywać
moja np na piątkowym zlocie miała focha i nie chciała chodzić tak jak powinna, coś się przytkało i upa
a na poprzednim, miesiąc temu osiągi jak z fabryki
więc ciężko jest dorwać dwa auta które akurat mają dobry dzień
Ja się toczę powoli, podziwiając krajobrazy i jeżdżąc tak jak to wypada siedząc za kierownicą Siódemki. A ściganie się na światłach i sprzeczki, że " moja bunia" jest o 0,0005s szybsza lub wolniejsza pozostawiam właścicielom Civików i Golfów z naklejką GTI... :rolleyes::rolleyes:
Przemol, bez urazy, ale jak nie masz nic ważnego i ciekawego do powiedzenia w temacie to po prostu go omiń...
~wysłane poprzez Tapatalk
[QUOTE=tuczi77;269211]Przemol, bez urazy, ale jak nie masz nic ważnego i ciekawego do powiedzenia w temacie to po prostu go omiń...
myślę, że subtelne zwrócenie uwagi na to , że Siódemka to nie "BMW 316 MPOWER" jest bardzo ważne.
Myślę, że subtelne zwrócenie uwagi, że warto zastanowić się nad tym co i gdzie się pisze jest ważniejsze.
Btw, przy okazji warto też zauważyć, że niektórzy wydają pieniądze na modyfikacje napędu, dolotu, wydechu etc, a inni wydają te pieniądze na chińskie lampy i felgi z plasteliny. Co jest lepsze? Próbujemy właśnie dociec, bądzmy więc tolerancyjni ;)
~wysłane poprzez Tapatalk
Kędzior,z tymi 330i też jest bardzo różnie. Kumpel sprowadził z włoch tylko że w 4drzwiach.Ktoś tam gdzieś szepnął że kupił takie auto to zaczęliśmy spekulować że będzie "pocisk" itd. Co się okazało że nawet z m50b25 w e34 nie mogła sobie w żaden sposób poradzić...
Szkoda że mam tak daleko do Ciebie bo bym przyjechał z kumplem jego oplem corsa B i moment byś ochłonął z tymi porównaniami i wyścigami ;)
Dokładnie te e46 330ci to jest różnie. Dobrze utrzymane 2.8 w e39 daje rade takiej. A v12 nie ma o czym mówić. Ale fakt tamta dość słabo pojechała na filmiku moze kierowca nie ogarnia.
zadbane e46 330ci idzie równo z v12 do 130-140km/h
kumpel ma trochę dłubniętą do chyba 250km to do 160 szliśmy lusterko w lusterko
Proste,w autach jest to widoczne ale np na motocyklach jak początkowi próbują to dopiero widać różnice. Co z tego że ktoś ma mocny wózek jak nie potrafi nim dobrze ruszyć a o reszcie biegów nawet nie wspomnę
M70 usi ważyć więcej nawetk jak jest z lau to większy silnik gabarytowo ma przecież 12 garków a nie 8 :)
co do 740i vs 750 ten mój filmik jeszcze o pół sekundy sekunde jest obecnie poprawiony do 200 :)
ale w starciu ze mną kontra kędzior stawiam na kędziora bo ja jeszcze nie mam chipa niestety
no i on ma w seri lepsze parametry na pewno przedział 170-210 jest na plus dla V12 a poniżej i powyżej to już trzeba sprawdzić organoleptycznie wg mnie :)
ale mi dzisiaj pare rzeczy od auta zawędzili na razie nie mam nawet jak jeździć a gdzie się ścigać :(
Kumpel miał e36 2.5 tera ma E46 2.8 mówi że ta E46 nawet sie nie umywa do E36 i że jak by wiedział że to jeździ gorzej to by nawet nie sprzedawał tamtej.
Proste wiecej elektroniki kontrol trakcji i osiągi idą w dół.
Kędzior jak zmieniłeś dolot w swojej V12?
Kędzior, nikt tutaj nie twierdzi że E32 z motorownią V12 nie jedzie, a już tym bardziej Twoje. Jedzie i to całkiem sprawnie jak widać. Weź jednak pod uwagę niezmienny od wieki wieków fakt, iż to kierowca jest najsłabszym ogniwem w tych wyścigach.. Wiesz, ja też mogę zapodać Ci filmik gdzie seryjne E36 M3 zjada seryjne M6. Czy to znaczy zaraz, że E36 M3 to potwór co zjada auta które teoretycznie powinny go zniszczyć? Nie.. absolutnie nie. E46 330Ci ma z katalogu 6.5s do 100km/h, E32 750i z tego samego katalogu jest o 0,9s gorsze.. Łącznik, stan auta.. Taki jest mój komentarz do zapodanego przez Ciebie filmu. Pokaż choć jeden film z ustawki z wiarygodnym, zmierzonym przeciwnikiem na poziomie który ogarnia swoje auto. Filmik z Lincolnem już widzieliśmy, więc pokaż coś innego co robi choćby w katalogu 6.5s...
Ile mogłeś zyskać KM i NM swoimi wszystkimi modyfikacjami? Ile program zakładał koników że się na niego zdecydowałeś? Wątpię że przybyło choć 20KM. Z uwagi na wiek motorowni, jego stan (brak remontu) gazownię która była i ogólnie zmiany poczynione.. Wykresu oczywiście nie masz i mieć nie będziesz bo zapewne w okolicach nie ma wiarygodnej hamowni dla automatów. Pozostają nam jedynie przypadkowe ustawki. A te niestety są subiektywne... Co innego gdybyś stanął z wiarygodnym i zmierzonym przeciwnikiem.. Choć w sumie Lincolna I30 powinnobyło rozwiać już Twoje wątpliwości. Jeśli masz ochotę to mam "pod ręką" Hondę Civic Type-R 30th Anniversary (7gen).. 200KM, 193 Nm i 6.2s do 100km/h.. Wynik zmierzony laserem na profi wyścigach 1/4 w Pruszczu.
Stań ze zdrowym E38 750i, E38 740i w automatach bo tam raczej startu spalić się nie da i zobacz co Twoje mody dały.
dzuda zapraszmy z ta corsą mamy tutaj 500konną corsę A ;)
kafarek z lincolnem raz porazka raz remis teraz po próbie przed modami i po modach ustawiłem sie z hondą civic 1,5 na kompresorze tutaj start nie moze byc spalony bo ma procedure a więc przed modami ja lekko odszedłem z racji tego ze kolega chyba zaspał potem on mnie dochodził zas po modach ze startu równo i ja odchodziłem im dalej tym dalej w las
co do aut które mają 6,5 to ścigałem się z prelude a22h ponad 200km seryjne ma 6,9 koleszki jest dłubnięta a silnik ma zdrowy tutaj 2 razy wygrana dla mnie raz porażka z racji braku trakcji i smażeniu laczka przez dobre 50 metrów ( dodam potem filmiki )
co do e46 330ci jest to auto z syndykatu gdzie podobno samo rodzynki polskich ulic ;)
a co do zdziry tutaj sprawa umarła w martwym punkcie z racji tego ze kolega ma teraz sporo wydatków ja nie ukrywam bo też więc spotkanie raczej na przyszły sezon
kafarek co do modów tak jak mówiłem 15 % to najsłabszy pułap dodatniej mocy u mnie według wyliczen wydechu , dolotu oraz map jesli nawet doszło 30 to zawsze jakis plus prawda a co do stanu silnika przebieg 220tys gdzie sam zrobiłem 4 tyś na gazie zrobił nie wiecej jak 15 tyś
a co do kolegów którzy nie popierają wyścigów 7er to powiem tak skoro juz zdecydowałem sie na 300konne auto to grzechem było by nie pocisnąć