Witam,
Czy ktoś z forumowiczów posiada w swojej E38 podświetlane klamki zewnętrzne w innym kolorze niż biały?
Piotr
Wersja do druku
Witam,
Czy ktoś z forumowiczów posiada w swojej E38 podświetlane klamki zewnętrzne w innym kolorze niż biały?
Piotr
Nie rób choinki....
A o jakim kolorze myślisz ??
Panowie podepne sie pod temat:)
JAKIE SA ZAROWKI w jupiterkach? tych do czytania?:) bo wymienialem w srodku wszystkie zarowki na ledowe (efekt super) ale tych malych (mowili w sklepie ze to H10) nie mieli ledowych a na allegro jak wpisze H10 to wyskakuja zupelnie inne:) wie ktos co to za rodzaj zarwki?:)
znalazlem DZIEKI:)
e no... bez przesady jaka tam choinka od razu. x6 ma żarówki w klamkach oświetlające przestrzeń wokół drzwi, myślę że takie coś w e38 nie byłoby tragedią....
ależ wy konserwatywni jesteście :) ale może to i dobrze....
Ja myślę, że nie ma nic złego w podświetlanych klamkach. Niepokój powstaje jak się pytasz o inny kolor niż mniej więcej biały.
Tu masz info jak i co można zrobić : http://7er.pl/showthread.php/633-Lih...t=Licht+pakiet
A jak wymyślisz różowe czy zielone to nie dziw się, że może to nie spotkać powszechnej akceptacji.
A oryginalnie są białe czy lekko żółtawe?
U mnie są białe...ale widziałem fotke jak gosc zamontował niebieskie...takie lekko niebieskie,no nie powiem,nie wygladało to źle ale jednak ori to ori.Pozdrawiam.
Właśnie o to mi chodziło. Mój niepokój wzbudziło pytanie o inny kolor. Już sobie wyobraziłem e38 z czerwonym podświetleniem klamek a la "szybko się wściekli" ;D
Inny kolor miałem na myśli "ciepłą biel". Kolor "zimny" wg mnie nie pasowałby do reszty koloru mojego oświetlenia.
Zrobiłem to wczoraj, świecą mocniej niż fabryczne klamki ze światłowodami i przy okazji dodatkowo porządnie oświetlają teren z boków auta:
http://w228.wrzuta.pl/film/6pUJfSdTH...klamki_bmw_e38
Witam a ja znalazłem fajny patent zrobienia świecących klamek,koszt jest śmieszny tylko trochę roboty,oto link jaki udało mi się znaleźć- http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtop...?f=15&t=130023 co o tym myślicie?
hmm ciekawy patent, a jakby podpiąć to pod lamki pod drzwiami? Czy one zapalają się wraz z odryglowaniem drzwi i oświetleniem wnętrza czy dopiero po otwarciu drzwi?
To ja się podłącze tutaj, czy jest patent na przywrócenie im świetności? Chodzi konkretnie o przód, tylne świecą ok, prawa pasażera, słabo a kierowcy baaaaaaardzo słabo - widać że rurki podświetlenia są okopcone od środka. Czy ktoś kiedyś z tym próbował walczyć ? :)
Ja to własnie podpiąłem do lampki w drzwiach (ładnie przygasają z resztą oświetlenia).
Osobiście mam oryginalne klamki z fabrycznym podświetleniem zewnętrznym i wewnętrznym. Jednak zewnętrzne ledwo się żarzy, więc zrobiłem to po swojemu, a oryginalne zew. odłączyłem. Teraz świeci mocno i jak dla mnie ładniej. Jedyne co to oryginalne wewnętrzne mi się podoba, więc zostawiłem.
Te elementy oryginalnego podświetlenia były trochę brudne, wiec może czyszczenie by pomogło, ale i tak świeci słabiej. Na początku światłowodu w każdych drzwiach jest żarówka (coś na wzór żarówek w ringach w BMW E39 po lifcie), może może gdyby się tam wymieniło żarówki na power LED to świeciłoby mocniej, jednak to koszt ok 250 zł za 4 sztuki.
Wystarczy poszukać ... 5 lat już wisi :D Forum to nieodkryta kopalnia wiedzy :cool: