witam jak wymienic zarówke postojowa w prawym przodzie? Chodzi o ringi bo dzis zgasly. Nie chce polamac niczego a lampa wyglada na skomplikowana i nie wiem jak sie do tego zabrac.
Wersja do druku
witam jak wymienic zarówke postojowa w prawym przodzie? Chodzi o ringi bo dzis zgasly. Nie chce polamac niczego a lampa wyglada na skomplikowana i nie wiem jak sie do tego zabrac.
Może tu coś znajdziesz --> http://7er.pl/showthread.php/19470-Białe-Ringi-E65-LIFT
PANOWIE, CZYTAC I SZUKAC!!!!
doslownie 3 sek. zajelo mi znalezienie 2 tematow na ten temat. jeden link wyzej a drugi tez w instrukcjach:
http://7er.pl/showthread.php/10709-t...-na-Angel-Eyes
czyli rozumiem ze sa 2 zarowki po jednej na ring. Czy to mozliwe zeby obie padly odrazu? Dzis z rana jak odpalilem to pokazalo blad na kompie o spalonych zarowkach postojowych
1 zarowka na jeden reflektor, jesli sie spali, nie swieca oba ringi
bardzo dziekuje za oswiecenie
panowie a co mam kupic zeby z tych swiatel postojowych zrobic dzienne? Chodzi o to jakie zarowki kupic i jakiej mocy. Ma ktos zrobione cos takiego?
Może się mylę ale chyba z ringów nie zrobisz świateł dziennych (legalnych). Jest opcja ustawienia świateł dziennych ale ze świateł 'długich' które świecą 75 % mocą .
calkowicie sie z toba zgadzam ale gdybym uparl sie i mial w dupie przepisy to jakie zarowki i jakiej mocy musze kupic zeby same ringi wystarczyly jako niby dzienne, jak mają w niektorych e60 czy X6
Wydaje mi się że te na rynku są najmocniejsze http://moto.allegro.pl/led-marker-bm...901303378.html jak to będzie wyglądało w dzień, nie mam pojęcia..
Ja również kupiłem te żarówki na Allegro. Wyglądają dobrze ... ale tylko wizualnie!!! Światła faktycznie są białe i wygląda to zdecydowanie lepiej od tych żółtych (ciekawe na jak długo wystarczą???) ale na pewno nie mogą służyć za światła dzienne. Chciałem podładować akumulator i włączyłem same ringi (postojowe) i co chwila ktoś mrugał do mnie abym włączył światła. Policji na szczęście nie spotkałem. A tak a propos, wiecie ile w autoryzowanym serwisie BMW kosztuje wymiana żarówki od ringu? Zadzwoniłem z czystej ciekawości. Ok. 400 zł netto. Uważam że jak się wymyśli taki patent na wymianę żarówek to w autoryzowanym serwisie powinni to robić gratis :-)
Mam również pewne wątpliwości czy te markery świecą jaśniej od standardowych ringów.
400zł Paranoja...:no:
Jak byłem ostatnio w ASO w Poznaniu , to Panowie jak zobaczyli brak postojówek to pierwsze o co spytali : wymieniamy żarówki ? Ja na to stanowczo Nie !!! Za żarówkę wraz z gniazdem ( bo przecież nie wyciągnie się samej żarówki z gniazda ;) )zawołali bodajże 120 zł , w domu sam zakupiłem odpowiednią żarówkę za 3.50 zł i bez większego kłopotu ją wymieniłem ..
Rozumiem że piszesz o postojowych tylnych ??? Też fajnie :-) BMW faktycznie dba o to aby serwisy zarabiały pieniądze nas użytkowników mając głęboko w poważaniu :D
oczywiście chodzi mi o ringi ;) jakie masz postojowe z tyłu ?? ;)
Wniosek z tego że masz e66 przed liftem. W wersji po liftingu żarówki od ringów są od spodu reflektorów. Żeby się do nich dostać trzeba zdemontować zderzak, wyciągnąć reflektory, odkręcić je od ślizgów reflektorów i dopiero wtedy można sie dostać do żarówki. W wersji przed liftem na szczęscie masz dostęp od strony komory silnika
I tak trzeba być wdzięcznym projektantom z BMW że nie musimy wyciągać silnika :smile::smile::smile:
odświeżam temat spaliła mi się żarówka w ringu ( od strony pasażera) , odkręciłem 4 śrubki wysunąłem lampę do przodu,zdjąłem plastikową osłonkę wyciągnąłem wtyczkę, ale za cholerę nie mogę wyciągnąć żarówki, strasznie tam jest ciasno , czy ja tzreba przekręcić w prawo aby wyszła?? chyba nigdy nikt tam jej nie wymieniał bo tak mocno się trzyma....
Trzeba na pewno przekręcić, tylko nie pamiętam w którą stronę. Ale trzy ząbki muszą wyjść przez te wcięcia.
zdejmij plastkikowa oslone filtra poodkrecaj wszystko dookola bo da sie wymienic bez zdjecia zderzaka
Zależy czy przedlift czy po. W poliftowej trzeba zdjąć zderzak.
dealer ma przedlifta
dobra udało mi się wyciągnąć bez demontowania osłony filtra, żarówka jest zjarana, chyba wymienię druga tez bo pewnie za kilka tyg tez padnie
Witam, mam e65 z 2001r, przestal mi swiecic tylny srodkowy stop na tylnej polce, nie wiem jak wymienic ta zarowke. Od bagaznika nie ma dostepu bo wszystko jest zabudowane blacha. Sadze ze trzeba sie dostac od srodka kabiny ale nie chcialbym czego pourywac, czy ktos moze podpowiedziec jak wymioenic ta zarowke?
A jak jest z żarówką od strony kierowcy ? Bo mi właśnie ta padła jak się do tego zabrać mam wersje przed liftową. Gdzie znajduje się ta żarówka ? mógłby ktoś jakąś fotkę przesłać ?
Wymiana żarówki to nic trudnego, myślę że jak tam zaglądniesz ogarniesz sprawę: ściągniesz osłonę plastikową z góry , potem osłonę, dekiel żarówki, przekręcasz 'zapalnik-zapłonnik' czy jak to się tam zwie i wychodzi żaróweczka. Może za pierwszym razem będzie to troche skomplikowane ale ogólnie od strony kierowcy jest dużo miejsca więc sobie poradzisz-z drugiej jest filtr powietrza.Mi najwięcej kłopotu sprawiło odpowiednie ułożenie zapalnika aby dało się go dobrze wkręcić...
Aha dziękuje za info. Czyli nie muszę odkręcać lampy ?
Nie, ja nic nie odkręcałem a wymieniałem żarówki czy to prawa czy lewa..
Witam. Mam wersję przedliftową, wszystko szło gładko dopoki nie wyjełem postojówi. Okazało się, że moj led mareker nie miesci sie wogóle w miejsce starej postojówki. Markery są dobre sprawdzałem.
Prezes , kupiłem ostatnio też marker co nie pasował sprzedawca wymienił na inny pasujący - był za długi nie mieścił sie w obudowie
powiedz co dokładnie nie pasowało u ciebie ? ku mojemu zdziwieniu marker nie miesci sie wogóle w otwór od postojówki, jest za duzy
Kupiłem marker LED , radiator był w nim bardzo szeroki ale po kombinacjach wszedł na styk , potem problem był z obróceniem go ale też dałem radę , na końcu przy próbie założenia osłony (kopułki ) okazało się że marker wraz przejściówką nie miesci się pod tą kopułką .Teraz kupiłem dwa nowe komplety 6W i jestem zadowolony