Witam.
Czy wie ktoś jakie jest spalanie podawane przez BMW.
Miasto i Trasa
728, 730, 735i, 740, 750.
Oraz ile można spalić przy naprawdę oszczędnej jeździe. Dosłownie Musając pedał gazu.
Wersja do druku
Witam.
Czy wie ktoś jakie jest spalanie podawane przez BMW.
Miasto i Trasa
728, 730, 735i, 740, 750.
Oraz ile można spalić przy naprawdę oszczędnej jeździe. Dosłownie Musając pedał gazu.
muskanie gazu i bmw? :o :razz:Cytat:
Zamieszczone przez Bosio
a ile spali...zalezy wlasnie od stylu jazdy... wiele razy bylo o tym...
a ze tak zapytam,jesli moge oczywiscie ... ile chcesz przeznaczyc $$ na dobre 7er
Bosio - a może piszesz doktorat na temat spalania paliwa w BMW7 w zależności od muskania pedału? :x
15000 Euro
tu masz spalani epo miescie mojej 750 .....na trasie do 10L prz jezdzie max do 130:))))
http://img182.imageshack.us/img182/9...0403255xw4.jpg
oooo to spokojnie mozesz nabyc przy dzisiejszym kursie piekna e38 ...Cytat:
Zamieszczone przez Bosio
Kurde, jak Ty to robisz?? Mi po mieście pali 1-2 więcej - a praktycznie nie jeżdżę w dni robocze, tylko w weekendy i wieczorami! :?Cytat:
Zamieszczone przez Sebol
Fakt że robię raczej krótkie przebiegi - i że mówię tu o zimie... Teraz lato idzie, więc zobaczę czy spadnie.
Tutaj znajdziesz informacje na pytania, które Cie dręczą.
Spalanie zależy tylko i wyłącznie od stylu jazdy. Wg danych fabrycznych- najbardziej oszczędny jest 725TDS/ 730d, najbardziej nieekonomiczny :P - 750i (ale za to ile frajdy :cool: ).
Mnie udało sie przejechać 740i dystans ok 70km ze spalaniem wg. komputera: 9,2L (niedzielne przedpołudnie, prawie zerowy ruch, 80-100km/h, normalne drogi). Spalanie 17L w mieście tym samochodem nie należy jednak do niezwykłości i też mieści sie w normie.
Jeśli szukasz auta ekonomicznego pod względem zużycia paliwa- to e38 nie jest do tego stworzony. W końcu prawie 2 tony masy auta muszą być odpowiednio odkarmione, żeby w ogóle ruszyć z miejsca.
Jak to mówią starzy indianie :
Becia spali tyle ile w nią wlejesz, od tej reguły nie mam odstępstw :D
mój tds srednio trasa-miasto około 9 l ,a sama trasa to nawet 7,5 ,biorąc pod uwagę 330 000 km na liczniku nie jest zle :)
moja 730d na dłuższej trasie 300-400km to koło 6l
po mieście na krótkich dystansach 13-13,5
a jak na dłuższych to może zejdzie do 12
przy oszczędnej jeździe
proponuje poniższy link :
http://forum.7er.pl/pozostale-raport...iki-vt2246.htm
Taaa :D 7er pali tyle ile musi i nie ma co liczyc bo zawsze sie wydaje za duzo ;D 750 w e32 nie schodzilo mi ponizej 30 a 740 w e38 nie przekroczylo 20! jak dla mnie ideal ;D
...proste nie katuje auta biegi zmiana w granicach 2-3tys obrotow wiadomo czasem gary cza przeczyscic na autobanie itp......Cytat:
Zamieszczone przez michal_5000
No ja też raczej spokojnie jeżdżę... Może to kwestia wielkości/zatłoczenia miasta... :/
napewno korki w miastach mają duzy wplyw na spalanie a pozatym miasto miastowi jest nie rowne:))))Cytat:
Zamieszczone przez michal_5000
Moja 740 po trasie, odcinek 60km, prędkość 90km/h wg. komputerka 8,3l, wg. dystrybutora, 7,9l. Oczywiście benzyna. Ale mi się jakoś udało. Fakt starałem się ale nie zaspecjalnie.
Pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez Sebol
Ha , ha , ha :)
to jest srednie spalanie twojej po miescie? to gdzie ty mieszkasz no chyba ze Twoje miasto to jedna długa ulica.
750 po miescie pali pomiedzy 20-22 litry a trasa ok.13.
A jak sie upre to w miescie i z 40 spali ,a na trasie ok.20.
I kitu nam nie wciskaj ;D ze pali 16.16 to pali 728
ps
generalnie przyjmij założenie 1km = 1zł
p.s.
na codzien jezdze dwoma 750 -tkami e38,smigam tez jako kierowca e65 730d , 740d,745d i wiem co mówie.
730d - miasto ok 13
740,745d - miasto ok 16.
Witaj
No ja bym tak kategorycznych opinii nie wyrażał.
Mając takie same autko i jeżdząć też po mieście wartym poznania ;). możną spalać poniżej 14 - i to Pb95.
Wszystko niestety zależy od pory dnia i trasy jaką przemierzasz. A nigdzie nie da się już gazować. ( coto gazowanie: próba ruszenia ze skrzyżowania wdepnięcia gazu do obrotów 3500 i trzymania tych obrotów przez minimum 25 sekund - nawet na naszej autostradzie tego nie zrobisz - bo co chwila ktoś ci wyskakuje i wyprzedza mając 140/h i po hamulcach -
Wiele razy dziennie tego tam doświadczam.
Cięzko
ps. czas na mały spot wielkopolski
Zdrowia z okazji imienin!
temat rzeka twoja bedzie palila 22 moja 17 wnioski takie ze musisz przeprowadzic sie do chorzowa hihi wtedy spalanie ci spadnie :hah:Cytat:
Zamieszczone przez robertzpoznania
Mi 740 w Poznaniu łyka 20 minimum! a na trasie około 13 i nie wierze w jakieś spalania typu 15l no chyba że silnik 2.8.
mi teraz bez wyregulowanego gazu pokazuje przy super niskich przebiegach ( odcinki po 1 km:) ) 17,5 :)
oczywiscie silniczek 2.8:P
Cytat:
Zamieszczone przez Johny
wiem szczeka opada ze 750 pali w granicach 740 :x
ja mam to najmniej ekonomiczne i frajdy jest naprawdę dużo, nie zamieniłabym się na żadnego diesela!Cytat:
Zamieszczone przez ac_kotlet
dokladnie nie ma jak 750 :))))))
:D :D :D ja tez nie a i pochwale sie sie ze mnie zre 13.8 l/100 benzyny i 16,2 l/100 LPG.Cytat:
Zamieszczone przez aneta77
Miasto czy nie miasto licze zawsze srednia a i popatrzcie na BC na Wasza srednia predkosc to bedzie prawie wszedzie cos okolo 60km/h.
2.8 silnika bym nie kupil poniewaz jak taka mase 2t rozpedzic, pedal gazu mialbym nonstop w podlodze :D :D
Pozdr.
umnie srednia predkosc na BC wychodzi 30 km po miescie hihi
ostatnio jechałem trasę gdynia-częstochowa w 3 osoby, bez oszczędzania, średnia prędkość 82 km/h, spalanie wyszło 13 l. w mieście krótkie trasy po 4 km spalanie ok 16.
silnik m62 3500
u mnie ostatnio 16.5-18 srednie to norma....50/50
@Johny - nie no, te 20 i 13 w trasie to sporo moim zdaniem... Może masz coś nie tak z autem? No chyba że w Poznaniu stoisz w korkach codziennie.
@greg38 - chyba chcesz powkurzać niektórych z nas ;D Moja średnia prędkość to praktycznie zawsze 21-23...
BTW: dużo osób się tutaj rozwodzi, a jak Bono założył bardzo fajny wątek nt. samych wyników spalania - to jakoś połowa osób stąd wtedy się nie ujawniła... :? A szkoda, bo bardzo użyteczne byłoby zgromadzenie takiej wiedzy w jednym miejscu. Co druga osoba wpadająca na Forum pyta o spalanie...
...a moje zdanie jest takie jesli juz ktos pisze sie na e38 to pytanie o spalanie dlamnie jest grzechem .......
Uważasz że ludzie jeżdżący autami za 20 - 60 tys. PLN nie będą interesowali się spalaniem? Czyli jak ktoś kupuje nowego Paska w średnio-dobrej wersji, to już w ogóle powinien cygaro przypalać 100-dolarówkami... :hah:Cytat:
Zamieszczone przez Sebol
Zalecam umiarkowanie... Wiem że niektórzy czują się królami życia bo jeżdżą E38 - ale to jednak wciąż nie jest Maybach Excelero, ani żaden z nas (jak sądzę) nie znajduje się na liście 100 najbogatszych Forbesa ;D
krol zycia w e38 ha ha ha dobre rozbawiles mnie teraz zle mnie zrozumiales co napisalem chodzilo mi o to ze o spalaniu mniejszym niz 15l w e38 mozna zapomniec.......( mam namysli benzyne )
Jasne, to prawda (chyba że ktoś tylko w trasach śmiga).
Chodziło mi o to, że E38 nie kosztują dużo, i w związku z tym ludzi nimi jeżdżących spalanie z reguły jednak jakoś tam interesuje.
M.in. dlatego część wybiera 728 albo 730d. Ja sam mam niby 740i, ale też ma dla mnie znaczenie czy spalę 16 czy 24. I zupełnie świadomie nie kupiłem 750.
...moze przez wieksze :D spalanie :D 750 ma wieksza opcje wyposazenia niz pozostale e38 jesli sie myle to mnie poprawcie.....:)
Poza deska w skórze w standardzie i silnikiem to chyba nie ma niczego czego nie moze miec np 740 ;) ba dla przykładu widywałem np duzo 750 w E32 bez skóry i z biedniejszym wypasem od mojej a to juz dla mnie porazka jest ;)Cytat:
Zamieszczone przez Sebol
widywales w e32 a e38???? :D
Tak jak napisał Mibhell, nie ma reguły, że 750 ma zawsze bogatsze wyposażenie od np 740, choć często rzeczywiście tak jest....Natomiast widywałem 728 z nie mniejszym wypasem niż 750 pomijając deskę w skórze.
Wydaje mi się, że nie każdemu zależało na wielkim silniku i wolał za to mieć full opcję z mniejszym motorem i vice versa ;)
Zwłaszcza pod koniec lat '90, kiedy to pojawiły się - i zaczęły być w modzie - nowoczesne diesle :)Cytat:
Zamieszczone przez Słowik
....ja tam zawsze bylem zwolennikiem wielkich silnikow oczywiscie nikomu nie ujmojac teraz poprostu tak juz mam zawsze max silnik.....