http://www.fakt.pl/Dyrektor-wiezieni...,133205,1.html
Wersja do druku
Paranoja.....
Moze zostane potepione za te slowa ale wogole mnie to nie rusza... Szkoda mi tylko... dyrektora wiezienia. Zabil jakiegos smiecia a wszyscy teraz wielce zszokowani. Ofiara zapewne byl gwalcicielem lub w "najlepszym" wypadku morderca, wiec czego tu zalowac?
Skąd mamy wiedzieć kim była ofiara,może to zwykły głupi złodziejaszek jakich pełno w więzieniach w naszym kraju? Mam pewne rozeznanie w temacie i wiem że siedzą po kilkanaście lat za swoją głupotę ale to nie powód do tego żeby jakiś p********y sadysta zrobił taką rzecz! Wiem jak się tam traktuje ludzi i uważam że tym bydlakom za wiele się wydaje lub też zatrzymali się w czasie komunizmu. Takie moje zdanie.
Recydywistą był, nie był jednak mordercą lub gwałcicielem:
http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/szt...to_209291.html
Był słaby psychicznie ... dlatego dopuścił się zbrodni- bardzo dziwna sprawa
Każdemu noga powinąć się może ale od razu śmieciem !!:(Cytat:
Szkoda mi tylko... dyrektora wiezienia. Zabil jakiegos smiecia
Noga powinac to sie moze na kradziezy batonika w supermarkecie. A tutaj mammy najsurowsze wiezienie w Polsce, do ktorego trafiaja najgorsi przestepcy. To jak mam go nazwac? Tez znam dobrze to srodowisko bo moj kuzyn jest straznikiem w wiezieniu w Potulicach. 95% osadzonych to swiry, ktorzy po wyjsciu nic sie nie zmieniaja. Byl zlodziejejm i handlarzem narkotykami. Od prawie 40 lat regularnie garowal w pierdlu. Moze dla Ciebie dobrze rokowal na przyszlosc, ale dla mnie to zwykly, durny smiec.
A ja akurat znam ludzi którzy mieli do czynienia z tym więzieniem i wiem że to takich bydlaków i nieudaczników jak strażnicy trzymają się wypowiedzi że ktoś jest śmieciem... Jak ktoś jest po podstawówce i np. do policji sie nie nadaje to zostaje strażnikiem w więzieniu. Oczywiście nie wszyscy ale większość bo znam ich kilku! A tak na marginesie to po sposobie twojej wypowiedzi wnioskuje że masz blade pojęcie co znaczy że się noga może powinąć... Ale każdy ma prawo do własnego zdania. Pozdro.
Biedni ci wiezniowie, ze musze sie z takimi potworami-straznikami meczyc... A oni mysleli, ze jak zapierdziela komus 7er spod domu to w wiezieniu beda mieli jak w sanatorium. A tu tacy niedobrzy straznicy! Ktorzy krzycza i ich wyzywaja! A oni przeciez tacy biedni, wszyscy osadzeni za niewinnosc :) A juz najgorsze jest jak 3 dzien z rzedu na sniadanie maja ten sam twarozek! :) I do tego dzem malinowy a oni lubia tylko truskawkowy... Kazdemy nalezy sie po 100tys zl odszkodowania za zle warunki w wiezieniu... Tak jak ten biedny, nieslusznie skazany wiezien z artukulu.
pozdrawiam
Co wy chlopaki piszecie , ja bym poczekal do wyjasnienia sprawy a nie osadzal ludzi po jakichs wstepnych wypowiedziach . Nie wiadomo czym kierowal sie kierownik . Mozliwy jest scenariusz ze wiezien w jakis sposob zastraszal naczelnika lub jego rodzine . Dlatego zdesperowany naczelnik pocia wieznia .
Taki morał z tego, że nie warto tam trafić. Słaby to ten kto się dał złapać i poszedł siedzieć