Widzieliście? http://otomoto.pl/bmw-740-740il-C20981309.html Ktoś miał dobrą koncepcje na auto, bo według mnie robi wielkie wooow :D
Wersja do druku
Widzieliście? http://otomoto.pl/bmw-740-740il-C20981309.html Ktoś miał dobrą koncepcje na auto, bo według mnie robi wielkie wooow :D
Końcówka wydechu i tylny zderzak mi nie podchodzą. :p
Auto dobrze mi znane od kolegi Filona. Jest to jego ex 7er którego własnie on tak złożył ponad 3 lata temu.
Ładna sztuka, mnóstwo pracy włożone ... ale czy cena adekwatna ?
W dzisiejszych czasach to jedno z droższych e32 na rynku ( nr 1 wciąż niezmienny- http://otomoto.pl/bmw-750-stan-kolek...C20960794.html )
Fajna sztuka,ale jeszcze nie dopracowana,do pełni szczęścia:wywalenie ringów,założenie normalnych przednich dymionych kierunków a nie "klirów",wymiana maski i tylnej klapy takiej ze znaczkami,nigdy nie rozumiałem celu takich zabiegów z usuwaniem loga bmw,to tak jakbym się wstydził jeździć bmw.Reszta ok,autko fajne.
Piekna warta tych pieniedzy napewno ;)
chcialbym miec cos takiego:) ale 3.0lv8 i w gazie:(
No germana to jednak jej daleko brakuje....obniżenie to nie german styl
felgi może i nie złe tylko nie z takimi kasztanami ...265 opony na 10J,kto ma takie pomysły ??:siucide:
Obniżenie -80 :sarcastic: a to dobre
Zainteresował mnie silnik 4,4 + biegówka , ciekawe jak to gania
Coś by z niej zrobił,trzeba by jej trochę czasu poświęcić
Bardzo dobry materiał na german style. Ale jak Dzuda napisał opony wypad. Cena może i wysoka ale swap do tanich pewnie nie należał.
wydech, zderzak tyl i kierownica w pierwszej kolejnosci wypad, felgi z oponami w drugiej.
Bardzo fajne auto i bardzo kompromitujące komentarze.
Skompletowanie gadżetów do poskładania tego auta nie było łatwe, a zajmowali się tym ludzie mający na koncie znacznie więcej, niż zylion godzin przed kompem na forum i kilka wytartych klawiatur.
Graty ACS do e32, kiera i felgi MK Motorsport na szczęście w wielu kręgach zasługują jeszcze na nieco większe uznanie, niż zaprezentowane w tym wątku "do wywalenia" :D
- motorownia M62 + 6b i szperunku
- felgi mi robią robotę.. Zawsze mi się podobały..
- zegary M5 + dokłądka z temperaturami, napięciem, ciśnieniem itp...
- tylna kanapa w full prądzie (polift)
- tylna elektroroleta
- heblunek 4-ro tłoczkowy na przodzie
- grube szyby
Jeśli auto jest w dobrym stanie i nie jest to żadna mina, to jest to MEGA tanio! I ja ze swoją (dopasioną jak dotąd myślałem :P) 750i za 13k mogę się schować :P
Dla ścisłości to zarówno przednie fotele jak i tylna kanapa są z przedlifta.
moze i to ACS, ale kiedys byly troche inne poglady wizualne - teraz taki wydech to jest po prostu rynna(wszyscy znaja tez odpowiednik tuningowy o nazwie lorneta). Kierownica? moze i tez ten caly ACS, ale pasuje najwyzej do E30, a nie do limuzyny. Oczywiscie i gustach sie nie dyskutuje - ale chyba kazdy swoja opinie wyrazic moze - dla mnie ACS tutaj zaprezentowany to cos a'la rieger, ktory kiedys przetuningowal e30 po swojemu - w dzisiejszych czasach zastanawiam sie czy zrobil to naprawde rieger, czy moze jakis chlopek z parzeczewa.
Co do felg - moze i racja - jak sie im przyjrzalem, to moze i nie sa takie zle - ciekawy parapet - ale tu znowu rowniez otrzymaja ode mnie slowa krytyki - wg mnie nie pasuja stylem do tego auta(tak jak i kierownica)
Witam. Przepraszam za odświeżanie tematu ale poszukuje tego bmw jesli ktos cos wie to prosze na pw. Jesli post zostanie usunięty to prosze o podanie przyczyny.
e32 744iL Warszawa 507096866
Dziękuje i pozdrawiam PS: nr na tą chwile nie działa.
http://otomoto.pl/bmw-740-long-6bieg...C23834372.html
Auto wraca z nową ceną :)
Ja wszystko rozumiem, ale ta cena to przegięcie pały !!!
Hmm...jakoś kiepsko to wygląda bez emblematów,felgi tez mi sie nie podobają,za delikatne do masywnej bryly,wydech wręcz obrzydliwy...no i skąd nagle 300 koni?No ale generalnie auto fajne...ale cena...bez przesady.Pozdrawiam.
Już dyskusja była na temat tego samochodu :)
Ogólnie to fura ma potencjał i to duży, tylko że poprzednio poszła za 13-14 tys? A teraz :D
Zanim zaczniecie znów gadać o wartości auta, radzę policzyć wpierw co ile kosztuje w formie retrofitu. Nie łatwo będzie sprzedać, ale jeśli znajdzie się ktoś kto szuka auta w takiej wlaśnie konfiguracji, to myślę że cena nię będzie mu straszna. Oczywiście trzebaby osobiście pomacać, ale sądzę że bardzo wygórowana cena toto nie jest.
Tapnięte z mojego HTC Desire HD
Na podwójnym ma ponad 300KM
Witam. Ma ktos nr z ogloszenia ? Kontaktowalem sie z wlascicielem przed wystawieniem tego ogloszenia ale to on dzwonil do mnie z zastrzezonego.
Nie mówię o utrzymaniu auta, i serwisie bo to swoje też kosztuje i jest to inwestycja bezzwrotna. Mówię o retrofitach które podnoszą umikalność konkretnego egzemplarza. Softclose, pełną pamięć w środku z kolumną elektro, rolety, hifi c professional, pdc, edc, hebel 4tloczkowy i cala masa innych rzeczy które kosztują na rynku +/- 1000 zł każda. Oczywiście można wszystko zastąpić seryjnym osprzętem i zrobić golasa, który sprzeda sie w cenie powiedzmy 10k mniejszej.. i są to pieniądze jak najbardziej do wyrwania. Zapomniałem o swapie na m62TUb44 z manualem 6b ;)
To auto czeka na konkretnego kupujacego, który szuka takiego wlaasnie auta..
Tapnięte z mojego HTC Desire HD
Dla mnie dołożenie np. elektryki, dokładki od V, BH i tym podobnych nie zalicza się do utrzymania i serwisu, to są zachcianki. Oczywiście że można to wyjąć ale zamienniki też trzeba kupić co jest kolejnym kosztem, no chyba że ktoś ma stare.
Z kolei jasną sprawą jest, że przypadkowa ( normalna ;) ) osoba tak skonfigurowanego auta nie kupi.
Ale zrozum, że te zachcianki właśnie kosztują ;) I te auto w większości zlozone jest właśnie z zachcianek które kosztują. Stąd taka cena. Nikt przypadkiem nie kupuje auta za 30k, które w serii i dobrym stanie dostępne jest za 1/3 tej ceny. Nietypową konfiguracja dla nietypowego nabywcy.
Rozumiem ale ciężko jest odzyskać wsadzone pieniądze w auto, i nie ważne czy kosztuję ona 10 czy 40 tysi.
Nie do końca przyznam Ci rację. Zależy w co wsadzone zostały pieniądze. Pewne rzeczy (retrofity) tylko rosną w cenę z każdym rokiem. Gromadzisz latami, kompletujesz, uruchamiasz i sprzedajesz je z autem, lub wyciągasz i sprzedajesz osobno.. Albo sprzedajesz golasa i retrofity trzymasz jako lokatę kapitału.. Tego na prawdę jest mało na rynku.. A skompletować i wsadzić w auto wszystko co się chce mieć czasem rozciąga się w latach. Dlatego lakierowanie auta po całości byje chwile później je sprzedać inwestycją bezzwrotną.. Tutaj ok, ale cała reszta jak najbardziej do odzyskania..
744iL z Wawy w kolejnej odsłonie za 2 dychy, na przemalowanym MK Motorsporcie: http://otomoto.pl/bmw-740-long-4-4-v...C24139388.html
W razie potrzeby szybkiego kontaktu:
Polska, Warszawa (woj. mazowieckie)
tel.: +48 690 05 05 19
Ten przemalowany MK nijak teraz wygląda. Zmiana za minus.. a cena ok.. byłbym na kupnie, na pewno bym jechał obejzec.
fajna podoba mi się jednak kilka drobnych rzeczy bym zmienił
kafarek felgi zdecydowanie teraz prezentuja sie gorzej
wydech wypad, nie pasuje do tego modelu! zajeżdża wiejskim tuningiem, poza tym ok.
No to teraz mamy mega promocję, jedyne 16k :)
http://otomoto.pl/bmw-740-long-4-4-v...C24139388.html
Wczoraj pisał do mnie sms-a ze za 15k odda ale tylko dziś :D