http://otomoto.pl/bmw-728-czarna-ind...C20748278.html
Warto je kupic?Napewno je znacie..:P?jest w moim przedziale cenowym :)
Wersja do druku
http://otomoto.pl/bmw-728-czarna-ind...C20748278.html
Warto je kupic?Napewno je znacie..:P?jest w moim przedziale cenowym :)
nie wiem jaki jest stan techniczny wiec nie bede mowil, ale moge napisac co mysle o tym co widac z zewnatrz, a wiec:
auto czarne, szyby czarne, skora czarna, lampy czarne, nawet nerki czarne- typowy smotruch dla cyganów, od razu widac ze powazny czlowiek tym nie jedzie. chyba ze masz 20 lat i mieszkasz na blokach to pewnie bedziesz zachwycony...
zdjec ze srodka nie ma, pewnie nie ma co pokazac.
stare asc+t zamiast nowszego dsc
brak edc
stara skrzynia bez steptronica! :( a drazek biegow wyglada na zmieniany.
ciekawe jaka klima tam jest: czy manualna, czy klimatronik stary, czy klimatronik nowszy?
auto na zimowych felgach a za te letnie doplata!! to ile to wyniesie na gotowo?? szukalbym mlodszego, a juz na pewno takiego z nowa skrzynia i klimatronikiem i oponami letnimi w jednej cenie.
silnik malutki :( moze dla kogos to zaleta.
auto bezwypadkowe, niepalone, przez caly czas utrzymywane w nienagannym stanie - rozumiem ze pisze to pierwszy wlasciciel od nowosci, a nie trzeci w "naszym kraju"
moze to i jest zadbane i jezdzi dobrze ale po wygladzie zewnetrznym to jestem na nie.
Ja akurat nie znam tego auta? Kto się przyzna?
auto czarne, szyby czarne, skora czarna, lampy czarne, nawet nerki czarne- typowy smotruch dla cyganów, od razu widac ze powazny czlowiek tym nie jedzie. chyba ze masz 20 lat i mieszkasz na blokach[/QUOTE]
a wiec nie zgadzam się również z Taką wypowiedzią. Sam nie pogardziłbym takim wyglądem auta gdyby było w dobrym stanie i nie to że jestem wierny i oddany e32 której właśnie szukam.
Co do tego auta to sam jestem Ciekawy czy to prawda ze jest tu znane i czy ktoś się przyzna:)
apropos jak juz jestem przy tym temacie to nie sądzicie panowie że trochę śmierdząca sprawa z niską cęna tego auta? http://otomoto.pl/bmw-730-super-zadb...C20676961.html
Co za wypowiedź,nawet nie chciało mi się tego czytać.
Co z tego że jest czarne i shadow?W czym to przeszkadza? Mam czarne e60,z czarną nerką i shadowem to już znaczy że jestem łysy i w bagażniku leży kij do baseball-a?Kup sobie biała w chromi,to zmieni o tobie wizerunek i na bank będą ludzie myśleć że jedzie tym ministrant .
Nie lubię takich wypowiedzi a na marginesie to auta również nie znam i nie wiem do kogo należy.
Jeśli chcesz 2,8 to możesz się nią zainteresować....
Może najpierw przedstaw swoje BMW (jeżeli masz) a nie dyskutuj o samochodzie którego nawet na oczy nie widziałeś... a 2 sprawa to nie jest to golas bo wątpię czy atermiczne szyby czy hydrauliczna klapa była w "golasie"...
PS nie zaczynajcie dyskusji o samochodzie innym niż autor tematu pokazał oO
tak kolego "bmw" Twoje wypowiedzi nie są zbyt sensowne i troche wkroczyłeś ni z tego ni zowego pisząc książkę a o Tobie nie wiadomo nic ani o Twoim wozie
MariuszE38 o ile pamiętam. Jest w dziale sprzedam.
Btw, na moje oko wygląda dobrze. I wbrew panującej opinii, że 2.8 nie jedzie: jedzie jedzie. Oczywiście noe tak jak 4.0 ale nie można mówić że to muł jest. Też żyłem takim stereotypem dopóki sam się nie przejechałem 728. A że nie ma steptronica? Heh, niech napiszą ci co go mają ile razy go używali ;)
~wysłane poprzez Tapatalk
Kolego, nie wiem kim jesteś i skąd pochodzisz, nie wiem co sprowadza Ciebie na nasze Forum, ale napiszę co myślę o tym co napisałeś.
Miarkuj się z tym co piszesz, a jak nic nie masz mądrego do napisania to lepiej nic nie pisz. Jeśli masz być kolejnym "beniem" na Forum, to z doświadczenia wiem, że nie potrwa to zbyt długo. To co wypisujesz akurat o tym aucie, które jest tematem tego wątku, to jest wyłącznie stek insynuacji, domysłów i czczej gadaniny.
Jeśli zarejestrowałaś się na Forum tylko po to by obrażać innych i siać zamęt to lepiej daj sobie spokój. Jeśli chcesz być autorytetem, to daj się poznać, przedstaw swoje auto i swoje przy nim osiągnięcia.
Nie odpowiadaj na tego posta ani jednym słowem - wybierz dalszą drogę, a Twoje postępowanie będzie dla mnie odpowiedzią :)
a mnie się ta 728 bardzo podoba i cena wcale nie jest wygórowana
stan techniczny pewnie jest ok chyba warta jest tych pieniążków pozdro
Pojedź i zobacz, być może będzie wart tej ceny. Jeśli chodzi o te słoneczka może uda Ci się jakoś dogadać i razem kupisz cały komplet, kolega kiedyś za 1,5 tyś wyrwał w ten sposób słoneczka przy kupnie samochodu.
kolega bmw to taki typ pieniacza, ktory zarejestrowal sie na forum zeby robic zamieszanie. Taki typowy, internetowy Troll...
A co do czarnej 7er z tytulu tematu to bardzo mi sie podoba. Lubie takie "zadziorne" siodemki :) Najwiekszy minus to ten silnik...
Mnie też się podoba to auto,aczkolwiek mało prawdopodobne żeby miała 194 tyś km patrząc w jakim stanie jest kierownica z lewej strony,farba na skórze praktycznie nie istnieje.Tylne lampy do wymiany na orginały i będzie ok.Silnik jest właśnie dużym plusem tego auta,mniej awaryjny niż m60/m62 i koszta eksploatacji najbardziej zbliżone do mniejszych modeli bmw,e39,e46.
Oczywiście, że ktoś się przyzna do auta :D
Auto jest moje.
Do wypowiedzi kolegi bmw nawet nie chce mi się odnosić. Obnażę tylko jego brak wiedzy jednym: pisze, że drążek zmiany biegów zmieniany :D no padłem.... przecież to jest individual i tylko one miały takie drążki zmiany biegów... myślę, że to wystarczy.
Auto jest zadbane i doinwestowane a nowy właściciel z pewnością będzie zadowolony. Co do ceny.... jak mam je sprzedać poniżej 16 tys. to niech ten co chce kupić szuka sobie innego egzemplarza, w który wkrótce włoży 10tys. Jak się nie sprzeda za 16 tys. to zostaje u mnie - przynajmniej wiem co mam. Może będzie do sprzedaży przy zmianie na e65 ale narazie to czas odległy bo takie, które mnie interesują kosztują ok 80tys. a teraz mam pilniejsze wydatki niż auto.
Odniosę się jeszcze do wypowiedzi kolegi marek1132... przebieg jest oryginalny a kierownica to efekt jednej przejażdżki z wodą kolońską wtartą w ręce przed jazdą (mój brat miał taki nawyk kiedyś a do tej pory skóra była idealna lecz po tym jednym razie zauważyłem, że tak się zniszczyła).
Auto naprawdę zadbane (kto mnie zna ten wie jak dbam o swoje auta). Zapraszam chętnych do oglądania, przejażdżki i sprawdzenia z komputerem i miernikiem lakieru.
:)
P.S.
Kilka kosztów retrofitu :) :
Fotele komfortsize 1200zł
Hydrauliczna klapa 1300zł
Atermiczne szyby 600zł + przyciamnianie 600zł
19" słoneczka 4200zł
Więcej dla zainteresowanych, chociaż myślę, że to wystarczająco obrazuje dlaczego cena auta jest taka a nie inna :)
Dzuda ale jak pewnie wiesz to po rozkodowaniu VIN-u również nic nie będzie o kierownicy skórzano-drewnianej a jednak te dwie rzeczy są charakterystyczne i spotykane tylko w wersji individual. Było na allegro kilka takich z dokładnie takimi drążkami, choć częściej zdarzają się bez tych linii chromów - sama skóra i drewno ale wtedy jest też kierownica M. Nie wiem od czego to zależy.
Aaaaaa widziisz Mariusz :]
dlatego musisz mi ten drążek sprzedać :] :] :]
ps oferta wciąż aktualna eheh
sennapowieka pamiętam o Tobie nie martw się... a jeśli kiedykolwiek bym go sprzedawał to jesteś pierwszy na liście kupujących :D
przepraszam wszystkie osoby narodowosci romskiej ktore sa tutaj zalogowane - przyznaje ze moj tekst o cyganach byl niestosowny. po prostu tak mi sie skojarzylo.
temat jest o aucie wiec zamiast robic na mnie ataki to prosze piszcie co myslicie o aucie a nie od razu mnie atakujecie tylko dlatego ze to auto waszego kolegi. kazdy tutaj pytajac was o porade i ryzykujac wydanie swoich pieniedzy liczy na normalne chlodne spojrzenie, a nie na "wasze kolesiostwo". napisalem ze moze auto jest dobre i moze dobrze jedzie - ja tego nie wiem. jesli cos wiecie o aucie to po prostu napiszcie, a nie robcie z forum towarzystwa wzajemnego lizania d...
co sie tyczy tematu auta z linku to:
pisalem ze drazek biegow jest MOZE zmieniany, a nie ze JEST zmieniony. wszystkiego nie wiem, oceniam na podstawie niewyraznych zdjec. na szczescie "znachorzy" forumowi ktorzy maja z tego polewke wiedza juz wszystko co na swiecie wyszlo.
czytajac wszystkie wasze posty to sami widzicie ze nikt z was nie wniosl nic dobrego o tym aucie, tylko mnie besztacie.
co sie tyczy auta z linku to dodam ze wlasciel napisal o retroficie. retrofit to wymiana zużytych części lub starych komponentów przy jednoczsnym utrzymaniu autentycznej instalacji i konfiguracji urzadzeń - tak wiec od razu widac ze to jakis skladak i pewnie niezle ma kilometrow natrzepane jak trzeba bylo az siedzenia wymieniac. moze nawet bity w tyl bo klapa tez zmieniana na hydrauliczna. dodam ze szyby zmieniane - moze byl tak rozbity ze trzeba bylo wsadzic inne. wasze pieniadze - wasze ryzyko.
jesli chodzi o zakup tego auta to ja jestem na NIE. wy mozecie miec inne zdanie i prosze mozecie je napisac.
Kolego bmw nie chciało mi się ale jednak Ci odpiszę.... ehhh....
Wyjdź wreszcie od lekarza i zapraszam do obejrzenia auta na żywo...
Siedzeń nie trzeba było wymieniać.... mam stare w garażu i dodaje je do auta gratis... poprostu to nie były komforty.
Klapa sama w sobie jest ORYGINALNA... poprostu hydraulika jest założona... nawet nie zadałeś sobie tyle trudu żeby przeczytać temat gdzie opisywaliśmy z kolegami jak to się robi....
Szyby.... i znowu.... stare daję gratis.... ale były zwykłe a nie atermiczne....
Więcej mi się już nie chce Ci odpowiadać. Widać, że wszystko co było zmienione jest w garażu i dostanie to nowy właściciel.... to chyba o czymś świadczy.
Dobrze, że przewidziałem kogoś takiego jak TY i to wszystko zostawiłem, bo wiedziałem, że będą takie "pomysły" przy sprzedaży.... :D
Nie jestem pewny na 100% ale takie gałki wychodziły też w e38 z dodatkowym pakietem chromline wewnątrz, w kpl powinny być też chromowane obwódki przycisków koło popielniczki i podłokietniku drewniane lampki i rączki podsufitki z obwódką chromu. Więc gałkę ktoś kiedyś wymieniał tak jak i kierownicę, gdyby byla od nowości była by w tym samym kolorze co drewno w aucie. Oczywście nie znaczy to że atuo jest powypadkowe bo przecież mogę śmialo napisać że w 80% procentach samochodów na forum ktoś coś zmieniał i doposażał swoje auto, co jest tylko i wyłącznie zaletą a nie wadą, po takich rzeczach nie okraśla się czy auto jest bezwypadkowe czy nie, to nie trabant który z fabryki wyjeżdzał w jednym wyposażeniu.
Nikt nikomu tutaj niczego nie liże. Po prostu mamy większe doświadczenie w ocenie tych aut niż Ty. Mam wrażenie że tylko czytasz forum i z praktyką w temacie E38 nie masz nic wspólnego. Mogę nawet się założyć, że auta takiego nie posiadasz i nawet nie widziałeś na oczy co najmniej kilku sztuk by móc je w jakikolwiek sposób porównać. Bywały już tematy, w których auto jakiegoś forumowicza było przez nas oceniane krytycznie i dziwię się dlaczego o tym nie wiesz skoro pozjadałeś już wszystkie rozumy tego świata...
Żeby wyprostować kolejną sprawę - retrofit to pofabryczne uzupełnianie wyposażenia auta w opcje dostępne dla niego w momencie produkcji. Czyli jak ktoś miał welur i zamarzy mu się skóra to wkłada skórę. Jak zamarzy mu się hydrauliczna klapa to taką sobie montuje. A jak podoba mu się drewniano-skórzana dźwignia zmiany biegów to sobie taką montuje...
Kup swoje i nam pokaż. Też chętnie je ocenimy. I bądź pewny, że ocena będzie równie prawdziwa jak nasze i równie surowa jak Twoje wcześniejsze wypowiedzi ;)
pozatytm na progach nie ma listw z napisem indywidual .
Idąc twoim tokiem rozumowania to najlepiej kupić auto i nic w nim nie robić tylko zapie***** aż stanie. 7er czy to e32 czy to e38 czy jakiekolwiek inne to nie jest jakiś matiz czy nissan że nie można już dołozyć dodatkoewgo wyposażenia bo w standardzie było w każdym.
Nie wiem jaki masz samochód ale widać że fanem motoryzacji to nie jesteś....
pozwolę sobie napisać w tym wątku ponieważ byłem baaaaardzo zainteresowany kupnem auta kolegi Mariusza,wręcz zdecydowany.
auto chyba jako jedyny z was oglądałem na żywo.....
technicznie nie ma się do czego przyczepić ....nic nie stuka puka itd nic się nie poci.
blacharsko no niestety są pordzewiałe nadkola (rocznik 96 ....ma prawo) i progi malowane jakby pędzlem w niektórych miejscach (niewidocznych z zewnątrz) :D
auto nie jest idealne,ale jest godne polecenia.
nie kupiłem ponieważ - znalazłem polifta z V8 pod maską z bogatą opcją (w moim wątku powitalnym opisane auto)
nie było żadnego powodu typu "bo coś mi się nie podobało" ;)
Ja osobiście mogę auto polecić.
koledze Mariuszowi życzę aby auto trafiło w "godne" ręce :)
Pozdrawiam
Ja również oglądałem auto na żywo, i też twierdzę że jest warte zainteresowania. Mariusz dodaje wszystko co w samochodzie wymienił, co sprawia że jest wiarygodny. Samochód ma elementy które mogłyby wyglądać lepiej, i które były malowane (potwierdzone czujnikiem grubości lakieru), ale auto ma 15 lat. Czego mamy się spodziewać? Zawieszenie w bdb stanie, silnik i skrzynia na pierwszy rzut oka również. A zbędna dyskusja typu " do jakiej grupy społecznej należy osoba której może spodobać się to auto?" jest co najmniej słaba. Ja mam 21 lat, i mieszkam "na blokach" i auto mi się podoba i to bardzo ("a nie mówiłem" pomyśli użytkownik "bmw"). Lecz nie uważam że miejsce zamieszkania jest tu wyznacznikiem, i wydaje mi się że osoba która ma 20 czy 21 lat może być intelektualnie znacznie bardziej zaawansowana niż ktokolwiek inny, posuwający się do wygłaszania niestosownych opinii na forum czyt. publicznie.
Auto do soboty zarezerwowałem osobiście. Pozdrawiam kolego "bmw".
W tym jest to najfajniejsze. Można się obudzić rano z żarówką nad głową krzyknąć... przerobię tylną klapę na hydraulikę, albo zrobię podsufitkę na m pakiet :) jedni lubią po prostu grzebać, a innym pozostaje oglądać miesiącami bmw na allegro i wypowiadać się na forum bez sensu zamiast mieć jaja w końcu kupić ,,Bmw''
Przepraszam, że nie na temat omawianego auta, ale takie listwy występowały w E38.
Proszę na szybkiego znalezione:
http://img84.imageshack.us/img84/535...eyejlll2qf.jpg
http://img197.imageshack.us/img197/4474/c107860168.jpg
Albo lepiej szukać nie wiadomo ile i przeglądając ogłoszenia "ta nie bo nie ma hydrauliki,ta nie bo nie ma skóry,ta nie bo coś tam"
Widocznie kolega "bmw" nie wiem o czym takim jak doposażenie auta,on chce wszystko fabrycznie dlatego ma tylko auto które śmiga od A do B :sarcastic:
ej ej, pewnie doposazyl sie w kolo zapasowe, trojkat i apteczke - wiec nie cisnijcie na niego ze nie wie co to doposazenie.
Auto wyglada godnie - mi sie podoba - jedyne co bym zmienil po zakupie to lampy z tylu na ori(tzn polift, ale bez tych ciemnych paskow - nie podchodzi mi to). Cena adekwatna do wlozonej pracy i kasy - sama hydraulika tylnej klapy to spory rarytasik - to sie rzadko spotyka.
Tak btw - masz tam troche niejanosc w ogloszeniu jesli chodzi o felgi - najpierw piszesz uwaga cena na 19' a na samym dole ze na stali ;)
A dzięki, bo ogłoszenie kopiowałem bezpośrednio z alledrogo i nawet nie czytałem już całości :)