Witam. Ostatnio mocno zastanawiam się nad zmianą chrom line na shadow line z tym że nie wiem jak to będzie się komponować z granatowym kolorem auta. Napiszcie co o tym myślicie albo jak ktoś ma to może fotki wrzucić jak to wygląda. Pozdrawiam
Wersja do druku
Witam. Ostatnio mocno zastanawiam się nad zmianą chrom line na shadow line z tym że nie wiem jak to będzie się komponować z granatowym kolorem auta. Napiszcie co o tym myślicie albo jak ktoś ma to może fotki wrzucić jak to wygląda. Pozdrawiam
Z tą czarną felą, dla mnie rewelka.:cool:
Jaki posiadasz kolor auta ?
"granatowy" ? jest co najmniej kilka odcieni
Proyer, wrzuć vin do działu to rozkoduję i będziesz wiedział jaki jest ;)
~wysłane poprzez Tapatalk
No właśnie wrzuciłem i czekam na wyniki ;)
Rzeczywiście :P Ale musisz poczekać, bo z telefonu nie rozkoduję.
~wysłane poprzez Tapatalk
Czarny w ogóle bardzo pasuje do granatu, od nerek, przez listwy, szyby po felgi! Ostatnio ze znajomym zrobiliśmy w e39 felgi w czarnym macie, wyszło rewelacyjnie w porównaniu z standardowym kolorem! Zrobię fotkę bo ma shadow.
Ok super. Tak właśnie myślałem żeby dać nerkę od 750 czarną listwy, felgi no i szyby ;)
Ok a więc się wyjaśniło kolor mojego auta to ORIENTBLAU METALLIC (317 ) A więc co Wy na to ?? ;)
Większość dostępnych kombinacji z kolorem orientblau metallic - http://forum.bmwautoklub.pl/viewtopi...5e077134047f5e
Ojjj fajnie to wygląda... także będę działał coś w tym kierunku ;) A co myślicie o listwach lepiej przemalować czy kupić jakieś z shadow'a ? Bo z tego co widziałem na alledrogo to jest ich mało a tym bardziej mało kompletów...
Dzisiaj byłem u lakiernika zapytać się o malowanie list z chromu na shadow i niestety okazało się że jak malowanie to tylko proszkowo bo inaczej nie ma to sensu... Co o tym myślicie ?
Dobry lakiernik, wie co mówi i nie próbuje naciągać na kasę. Lepiej poszukaj ori pakietu SL. Matowienie tego chromu choćbyś nie wiem jak się przyłożył i tak nie będzie skuteczne. Po jakimś czasie farba będzie "odłazić"...
No prawdopodobnie będę musiał tak zrobić. A wiesz może ile powinien kosztować używany cały SL pakiet ? i Może wiesz czy da radę dostać nowy z ASO no i ile za taką przyjemność
Pomyśl nad folią, wychodzi jak lakier ;-)
Link nr 1 to kolega z forum - Extino.
Nr 2 możesz poprosić o zdjęcia. Jak ktoś umiejętnie to pościąga to nie powinno być uszkodzeń. Btw, możesz poprosić Grabol'a który jest z tamtych okolic o pomoc w ogarnięciu tego tematu.
Folia utrzyma się trochę dłużej niż farba, ale co zrobisz z listwami zderzaka, które są w kolorze nadwozia a nie w czarnym macie?
A dlaczego nie oklejać listew zderzaka, które są chyba demontowane?
Masz folię w kolorze nadwozia???
Myślałem, że ma być shadow... więc czarny mat. Jeszcze tego nie robiłem, ale jak myślałem o shadow to właśnie folia wchodziła w grę. Sam jestem ciekaw czy to "da rade" tak zrobić!?
Hmmm i tu powstaje kolejny problem... zawsze myślałem że wszystkie listwy są w kolorze czarnym włącznie z tymi w zderzakach ;/
Tu macie dobry przykład Shadow-Line: http://otomoto.pl/bmw-735-aspensilbe...C20744279.html
Ehh faktycznie... Więc to nie tak hop siup ;p A jak by dostał listwy czarne matowe i przemalował ?
A skąd weźmiesz "czarne matowe" listwy skoro one w ASO nawet takie nie są?
Np z czarnego 7-er który ma SL ? Bo przecież czarne nie były chromowane tak ?
Dobra już kumajet ( http://img535.imageshack.us/img535/9715/sssssssr.jpg ), faktycznie bez lakiernika się nie obejdzie. Dodam, że znajomy ma pomalowane nerki w e39 od dwóch lat na czarny mat, akrylowy spray w puszce! Nawet od otwierania maski się nie przetarło, a nie dawaliśmy żadnego podkładu itp. Matowienie srebrnej nerki i trzy warstwy farby.
Nowe ori listwy SL są plastikowe i mają kolor jasnoszary. Dopiero potem maluje się je w kolor nadwozia. Przynajmniej tak było w E32 i nie sądzę (lecz mogę się mylić), że w E38 będzie inaczej.
Czyli wystarczy kupić jakiekolwiek byle nie chromowane i da się je pomalować bez problemu. Także wystarczy tylko LINK + listwy na przód i tył w obojętnym kolorze ;)
Hmmm te listwy na drzwiach bodajże są wymieniane w całości tak ? Nie da się tam raczej wyjąć tego chromu (wygląda na wtopiony) prawda ? No i też są chyba czarne a nie w kolorze co ?
Chrom jest wtopiony i trzeba wymienić całe. Tak, one są czarne.
To z tym nie powinno być problemu ;)