witam
mam możliwość kupić tylną kanapę elektrycznie regulowaną i podgrzewana, ja mam elektrycznie regulowane siedzenia i podgrzewane z przodu natomiast z tyłu nie ;( , czy można zamontować taka kanapę i czy to wszystko będzie działać????
Wersja do druku
witam
mam możliwość kupić tylną kanapę elektrycznie regulowaną i podgrzewana, ja mam elektrycznie regulowane siedzenia i podgrzewane z przodu natomiast z tyłu nie ;( , czy można zamontować taka kanapę i czy to wszystko będzie działać????
Oczywiście że można, wszystko to kwestia zapału i ew. umiejętności :) Na e38.org znajdziesz dokładny DIY-manual na retrofitting tylnej kanapy w E38 - może będzie to pomocne.
Przed kupnem zwróć uwagę na gatunek skóry! W E38 były bodajże 4 rodzaje, więc w E32 pewnie podobnie.
Za ile ta kanapa o ile to nie tajemnica bo sam poluje :D
Powinno byc tak ze przekładasz podpinasz i smiga :D
a wtyczki będą do podgrzewania i elektrycznego sterowania???? moja kanapa tylna jest zwykła nie ma elektryki.Cytat:
Zamieszczone przez MiBhell
450 zl.
Jak sadze kanapa z netu? Najprosciej było by podmienic i spradzic ;) niczego sobie obciac nie dam ze bedziesz miała wszystkie wtyczki ale pod tylną kanapa jest bardzo duzo niewykozystanych wtyczek wiec są szanse ze tylko podmianka i smiga.
Z punktu widzenia ergonomi było by to dobre rozwiazanie BMW z punktu widzenia ekonomi juz nie ale nasze auta sa z okresu w którym jeszcze ksiegowi nie patrzelina na rece inżynierów ;)
Ja bym zrobił tak: poprosił bym sprzedajacego o podanie ile wtyczek jest w kanapie (najlepiej foto) i sprawdził ze stanem faktycznym.
Dodam ze z samym grzaniem mogą byc frytki bo przyciski od grzania sa w tunelu srodkowym pod kratka z nawiewu. Sprzedajacy pewnie sprzedaje bez przycisków etc.. wiec troche kompletowania bedzie.. ale dla chcacego... ;) wazne zeby jeszcze maty działały bo bedziecie sie bawic a sie okaze ze nie grzeja i klops :/
pzdr
Kolega Bor tę kanapę sprzedaje :]
Solidny sprzedawca.. Polecam :]
Montaż plug & play
Krcze łyknał bym ja ale teraz to juz nie moge :D zreszta sa inne wydatki ;) rozmazyłęm sie przez Fankabmw hehe
pzdr
http://moto.allegro.pl/item338646468...bmw_7_e32.html
Jeśli mówimy o tej, to polecam. Cena dobra, bo za sterowaniem, ale od okazji daleko ;)
Miałem ja brać z grubo mniejszą kasę, ale nie takie mam plany :] Zatem polecam!
A to powiem Ci ze podczas ostatniego przegladania allegro na nia trafiłem ostatnio ale nie zwróciłem na nia szczególnej uwagi.. ;) widocznie moje priorytety tez sa inne ;) a to juz jest luksus w wydatkach :DCytat:
Zamieszczone przez Kafarek
pzdr
Tak to kanapa :) muszę się skontaktować z kolega i zapytać oraz poprosić o zdjęcie.Cytat:
Zamieszczone przez Kafarek
w opisie zaznaczone jest ze nie ma przełączników podgrzewania, ale nie jest chyba trudne do zdobycia, ciekawe czy pod tunelem będą wtyczki
Do elektrycznie regulowanej kanapy potrzebny jest chyba stelarz po którym jeździ cała kanapa, trzeba sie zapytać sprzedawcy czy jest w komplecie bo bez stelarza raczej nie ma mowy o prawidłowym działaniu.
Nie pamiętam czy po zdjęciu kanapy przypadkiem stelarz nie zostaje w samochodzie.
Całosc jest z kanapą..Cytat:
Zamieszczone przez AdamBMW
W skrzynce pod kanapą napewno jest gniazdo zasilania ale resztę wiązki (w tym gniazda przycisków pod tunelem) musisz założyć. Ale ten gość z Allegro kuma temat i pruje tych wozów trochę, więc powinien mieć wiązkę z wszystkimi przyległościami. Przyciski to faktycznie nie problem.Cytat:
Zamieszczone przez fankabmw
O ile dobrze pamiętam to w moim e32 z 92r były w tunelu wtyczki od grzania tylnej kanapy a pod kanapą szeroka wtyczka z grubymi kablami niewykorzystanymi pewnie od mat ?? jeszcze pewnie potrzebne będą jakieś przekaźniki i bezpieczniki ??
Czy ktoś może mi powiedzieć jak demontuje się tylną kanapę?? Prawdopodobnie wstrząsówke od alarmu mam właśnie pod tylna kanapa (a przynajmniej przewody na to wskazują), więc nie wiem czy mam po prostu szarpnąć za siedzisko do góry i wyskoczy?? mam kanape z regulacją zagłówków, więc czy musze uważać na cos podczas sciagania kanapy?
Tak tylko szarpiesz do gory. Zatrzaski sa 2 mniej wiecej posrodku miedzy drzwiami a tunelem srodkowym po obu stronach. Wyciagasz do gory a pozniej do przodu i siedzisko wyskakuje.Cytat:
Zamieszczone przez BOSS302
... mam zwykłą prosta kanapę. Szarpie się od dołu i siedzisko samo wyskakuje więc u ciebie chyba będzie podobnie. Zresztą pod tylną kanapą siedzi akumulator a do niego musi być prosty dostęp. Oparcie pozostaje nienaruszone:D