Czy ktoś zna datę nowej serii 7 ??
Wersja do druku
Czy ktoś zna datę nowej serii 7 ??
Podobno prezentacja ma być pod koniec tego roku. :D :D :D
Daty dokładnej niestety nie znam, ale temat staram się śledzić. :)
Ja znów słyszałem w jednym z programów motoryzacyjnych naszych zachodnich sąsiadów o 2009r ale może chodziło o samą sprzedaż. Wstrzeliłem się generalnie w końcówkę tej rozmowy i za wiele już nie usłyszałem.
Sprzedaż napewno w 2009 roku. Prezentacja w tym ;)
znalazlem takie cos http://images.google.pl/imgres?imgur...%3Dde%26sa%3DG
Jeśli będzie tak wyglądała tak jak na rysunku to już za kilka latek będzie trzeba szukać takiego F01 .... poezja :)
tak tylko ze te ich 7 to jest CS... jak by 3 miało tak wygladac ja na tych zdjeciach to sie przesiadam hehehe niuo i gdyby BMW szło w tym kierunku to tez mysle zel by nie było ;)
Dokładnie CS a F01 to dwa różne auta. CS ma byc konkurenten CLS-a
A mi się podoba nowa 5ka - jest piekna :cool:
Dokładnie EVAN - piątka jest piękna ;)
CS też daje radę, ale jakby to miała być 7er to porażka
Mi sie szczerze mówiąc podobają wszystkie te modele wiele bardziej niż obecne.
Wie ktoś może czy ten CS wogole wejdzie do sprzedazy i jeśli tak to kiedy?
Gdzieś czytałem, że ten CS ma wejść do sprzedaży w 2009r i rzeczywiście ma być konkurencją dla MB CLS czyli o klasę niżej niż 7er i poza zmianą kilku detali ma wyglądać jak ten na fotce.Cytat:
Zamieszczone przez tiger81
Czytałem też, że CS wyznacza kierunek w którym ma pójść stylistyka pozostałych modeli BMW, a w pierwszym rzędzie serii 7.Możemy więc oczekiwać, że nowa 7er będzie wyglądem mocno nawiązywać do CSa :)
Mnie tam się podoba ;)
CS musi wejsc do sprzedazy! Popatrz jak to wyglada i jak sie ludzie slnia .. napewno juz sa zapisy na niego ;)
szczerze mówiąc mi sie bardzo podoba i też już mogę się zapisac na jakiegoś 3-4 latka :hihi: odbiore w 2012
fajnie by było gdyby nowa seria 7 była podobna do CS ale popatrzcie na historie z e65 jak ludzie zaaragowali na tak kontrowersyjne kształty
ja byłbym bardzo zadowolony gdyby seria 7 wyglądała jak CS ale wątpię żeby ludziom którzy kupują nowe samochody to podpasowało
seria 7 powinna być bardziej konserwatywna, stonowana
a właśnie po to powstał np MB CLS lub BMW CS żeby być sportową limuzyną
takie jest moje zdanie
BMW nie popełni tego samego błędu co z e65, na pewno nowa 7 będzie bardzie "okiełznana"
Pozdrawiam
edit
chyba ją znalazłem
http://www.autoblog.com/2006/06/05/b...e-bmw-designs/
z tych zdjec ciezko sobie wyobrazic jak wygladac bedzie nowa 7em... widze duze podobienstwo do e65...ale jak powiedzialem ciezko cokolwiek powiedziec...powiem tak...czy to bylo E32 czy e38 czy E65 ...zawsze szokowalo nowa stylistyka...zawsze wzbudzala kontrowersje...mam nadzieje ze i tym razem tak bedzie ;)
He.. Na e65 kazdy na poczatku narzekal a szczególnie na ten dzojstik na srodku i dzwignie zmiany biegow przy kierownicy! A teraz wszystkie lepsze marki w swoich nowych modelach ida w tym kierunku! Po za tym nowe audi a8 i nowy mercedes s juz sa na rynku. I NIE JEST TO ZADNA REWELACJA! Ja mysle ze BMW celowo dopiero teraz wypusci nowy model 7 i ze zagnie nim wszystkich! ha ha audi i mercedes znowu beda musieli sie pocic co tu zrobi no i oczywiscie odgapiac! ha ha ha 7er zawsze najlepsze! :D
masz świętą racje blejd :D
teraz to bmw wyznacza trendy w motoryzacji :)
I jeszcze coś w temacie : LINK
wyglada jak VW :D i nie wyglada zeby była porywajaca.. ciekawe co kryje sie pod maskownicą ?!Cytat:
Zamieszczone przez wojtekd
A mi się zdaje ze nowe 7 będzie ekstra, narazie wszystko na to wskazuje... słyszałem tez że ma byc napęd na 4 koła, więc już wogóle super, ale niestety ok 10 lat będę musiał poczekać na nią ehh
cos ciekawego znalazlem...
http://www.7-forum.com/bild.php?bild...08/ami/bmw.php
orzesz... jakby tak wyglądała nowa seria 7 to biorę kredyt.... ;)
po wakacjach okaze sie jaka bedzie...Cytat:
Zamieszczone przez Kronos
Za gazetą " Auto motor i sport" maj 2008........Oficjalna premiera nastąpi jesienią tego roku na salonie samochodwym w Paryżu........przód zdominowany przez ogromna osłone chłodnicy.........dwie rury wydechowe w zderzaku i niewielki spoiler na pokrywnie bagażnika...nowy system iDrive oraz ośmiobegowa skrzynia biegów.....
To jest CS czyli odpowiednik CLS w Mercedesie. A nowa 7ka ma być troszkę inna. ;)
http://www.autobild.de/artikel/erlko...9-_692308.html
o matko! okropny!
No myślałem że bedzie troszke inaczej wyglądać :/
Poczekajmy do oficjalnej premiery... (oby tak nie wygladała!)Cytat:
Zamieszczone przez EVAN
bleh... 8/Cytat:
Zamieszczone przez KubicaPL
dramat... oby tak nie zostało... ;(
Kiepsko to wygląda :(
No nie za bardzo :? Co nowszy model to 7er traci to co ma najlepsze.
piękny jest ten nowy model > naprawdę <
No sam nie wiem. Jak dla mnie to siódemki za bardzo sie rozrastają w górę. Zawsze podobały mi się smukłe i długie samochody, a te nowe siodemy jakoś za bardzo ciągną w gore. Są za wysokie jakieś takie. Powinni je trochę odchudzić gabarytowo, bo stały się jakieś takie "grube".
mam podobne odczucia co do nowych 7 jak ty wiku. Nie wiem jak wam ale mi się musi konkretne auto opatrzyć... tzn musi pare lat pojeździć to zaczyna mi się podobac... :)
nic nowego e-65 po lifcie :razz: cudo. wiku taka sylwetke o ktorej mowisz ma nowe a8 Flashpointman jak nowa 7 bedzie tak wygladac to to bedzie pierwszy samochod ktory juz przed premiera jest opatrzony.
no to po ptokach
jak na tą chwile dramat
Zgadzam się z przedmówcami. Porażka.
panowie..wiele juz zdjec bylo..wiec nie sadze zeby to zdjecie bylo ostatnie. ;)