witam chce jechac i kupic takie cos, prosze o opinie kolegow, znawcow i przeciwnikow
http://moto.allegro.pl/piekne-bmw-73...722625849.html
witam chce jechac i kupic takie cos, prosze o opinie kolegow, znawcow i przeciwnikow
http://moto.allegro.pl/piekne-bmw-73...722625849.html
i jeszcze takie cos
http://moto.allegro.pl/bmw-e65-orygi...724617048.html
Co do pierwszego auta http://moto.allegro.pl/piekne-bmw-73...722625849.html
1. Fotele : Bardzo ale to bardzo uboga wersja;
1a : Fotel pasażera przód to wersja najabrdziej uboga z ubogich (pierwszy raz widzę)
2. Brak pojemników na kubki (to kosztowało grosze a jak widać ktoś tego nie zamówił);
3. Sprawdź nr VIN bo mam wrażenie Anglika !!
4. Na zdjęciach widać , że pali się czerwone autko na BC ;
5. Brak tylnych roletek i roletki
Reasumując : 38.000 zł i wersja biedna. Odradzam
------------------------------------------------------------------
Co do drugiego auta : http://moto.allegro.pl/bmw-e65-orygi...724617048.html
1. Fotele : Bardzo ale to bardzo uboga wersja;
1a : Fotel pasażera przód nie widać ale zakładam podobnie;
2. Brak pojemników na kubki (to kosztowało grosze a jak widać ktoś tego nie zamówił);
3. Brak przycisku memo na kierownicy
4. Drewno bez połysku;
5. Brak tylnych roletek i roletki
Reasumując : 42.000 zł i wersja biedna nawet biedniejsza niż ta wyżej. Odradzam
ja obstawiam srebną.przedewszystkim ma o niebo fajniejsze fotele , dynamika drive i kolorek lepszy ale to rzecz gustu.koła też ma fajne.a tak apropo to czemu nie szukasz 745i ? po kupnie 735 za miesiąc będziesz miał niedosyt mocy.:(
Na moje oko wersja biedniejsza niż ta czarna. Proponuje również zapoznać się z http://7er.pl/showthread.php/17695-K...wskaz%C3%B3wki
Reasumując nie chcę stwierdzać czy srebrna czy czarna jest bardziej wyposażona bo to zrobi odkodowanie VINu.
dziekuje za rady, widocznie mam za malo kasy na cos lepszego a z drugiej strony moze im biedniejsza tym mniej awaryjna??
Motor nie gra roli by byl jak najmniej awaryjny
Biedniejsza tym mniej awaryjna? nie tędy droga.
fotele z pamięcią czy podgrzewane fotele to absolutna podstawa w tej klasie.
jeśli masz za mało kasy to może lepiej poczekać trochę, albo spróbować E60
bo pchać się w E65 gołą w środku to nie jest dobry wybór
jak auto które ma komfortowe fotele i pamięć a nie ma wybierania głosowego jest gorzej wyposażone to powodzenia ci życze. drewno można w połysk zamienić a foteli raczej sie nie da łatwo zmienić.
Chodzi o to abyś nie żałował a także mógł sprzedać te auto za jakiś czas. Kupujący są teraz coraz bardziej przezorni , czytają fora i właśnie trafiają na Nasze forum i temat jaku kupować E65.
Wyposażenie E65 to fundamentalna sprawa bo po co fajna limuzyna np. bez podgrzewania fotela. Prestiż 7 to nie tylko podgrzewany fotel ale również inne bajery. Wiadomo ciężko kupić używane auto aby miało wszystko ale te co pokazałeś to ewidentne golasy i mogły by służyć jako studencki przykład wersji standardowej.
Jakieś wielkie nieporozumienie.
Srebrna i czarna od strony kierowcy ma pamięć , nie ma podgrzewania, nie ma wentylacji, nie ma masażów (ani czarna ani srebrna).
Srebrna ma fotele Komfort, czarna nie ma.
Srebrna nie ma wybierania głosowego (zamontuj a będziesz wiedział ile to roboty) czarna ma wybieranie głosowe;
Srebrna nie ma drewna na wysoki połysk , czarna ma
Reasumując nie chcę stwierdzać czy srebrna czy czarna jest bardziej wyposażona bo to zrobi odkodowanie VINu.
Kolego szukasz e65 w cenie skody?
Przeciez na zdjeciach juz widac,ze to ogryski w purchach. Nawet oslon silnika nie ma, a o reszcie szkoda mówić. Do tego LPG ktorego nikt nie ogarnie w razie W w tym aucie.
Jak masz 40tys zł to daruj sobie tej klasy auto. Kup cos innego do 30tys i 10tys zarezerwuj na ewentualne naprawy. Powodzenia.
za 30 to sprzedalem a8 i nic lepszego nie kupie a ze posiadam 46 kapci to szukam cos lepszego od a8 d2
moze i kasy mam za malo bo gdybym mial te 59 kapci to pewnie bym cos znalazl aczkolwiek mam 47 i tez ich nie znalazlem lecz zarobilem jakos i kusi mnie jakas e65, mysle ze to podstawowe wyposazenie jest tez wystarczajaco wystarczajace bo i tak sie z wielu rzeczy nie kozysta a porownujac z moja stara a8 to e65 wyglada o niebo lepiej. Jesli ktos ma cos takiego do sprzedania to chetnie wezme.
Mam jeszcze pare pytan:
jak jest z ta elektronika o ktorej tak wiele sie slyszy, czy ona faktycznie pada czy tylko sa to opinie garstki tych ktorym sie zepsula?
czy e65 nie kazda miala tv?
Prosze jeszcze o jakies sugestie na temat tych aut ogolnie, na co zwracac uwage podczas ogladania i o co pytac zeby faktycznie gowna nie kupic.
Łazi mi po glowie jeszcze x5.
Dziekuje i pozdrawiam
Kup D3 - za 47 już coś znajdziesz ;)
X5 jest mało komfortowe .
przeczytaj poradnik na co zwrócić uwage przy E65, już tutaj ktoś dawał linka, nie każda E65 miała TV
znalazlem dzis takie cos jeszcze
http://otomoto.pl/bmw-745-swietny-st...C19944772.html
rzuccie okiem
No to ostatnia w porównaniu z tymi dwoma to niebo a ziemia. Nie dość że 745i to i wyposażenie o wiele lepsze: fotele komfortowe (dla mnie konieczność w e65) podgrzewane i masażem!!, drewno z połyskiem, wybieranie głosowe, podgrzewana kierownica, uchwyty na napoje w konsoli środkowej, elektryczna tylna roleta razem z roletami bocznymi (widac na 3 zdjęciu) a to super sprawa w nocy i słoneczne dni, domykanie drzwi (!!!), składane lusterka elektrycznie i inne. Samochód w tej samej cenie co ta pierwsza e65 którą nam podesłałeś a wydaje mi się o wiele wiele bardziej godna uwagi, już nie mówiąc o wyposażeniu.
Naprawdę nie warto kupować gołej e65. Może rzeczywiście przez jakiś czas będziesz się cieszył nowym samochodem ale po dłuższym czasie możesz odczuć brak niektórych opcji. Nie mówię już o takich opcjach jak aktywny tempomat, komfortowe siedzenia z tyłu, czy alcantara na podsufitce, ale takie dodatki jak domykanie drzwi z elektryczną klapą bagażnika, grzanie fotele komforty z pamięcią, roletki to opcje, których z pewnością nie powinno brakować w E65.
No ta jest ciekawa. Nie ma wentylowanych foteli ale to można sobie darować, podgrzewane i masowane fotele są, nie wiadomo co na fotelu pasażera. Można się zastanowić z czystym sumieniem nad tym wozem wg mnie
Dokładnie tak jak napisał Bartek760 - zgadzam się w 100% i za 38.000 zł masz dużo dużo więcej niż w poprzednich propozycjach. Ale dodam jeszcze "kupuj z czujnikiem lakieru" - miałem pecha zawsze do Legnicy :)
a jest mozliwosc niebitą kupic w tej cenie?, nie zartujmy...
to czy niebita to sie okaze w czwartek jak pojade zobaczyc. Powiedzcie mi jeszcze czy do tego silnika z tej czarnej da sie zalozyc gaz czy jest to motor z bezposrednim wtryskim do ktorego gazu sie nie zalozy?
Bezposredni wtrysk ma tylko 760 V12.
dziekuje za odpowiedz.
Czyli waszym zdaniem mozna sie pokusic i jechac ogladnac to auto rozumiem.
Gadalem z gosciem, facet ma dwie takie tylko jedna nowsza i na gazie,obie sa jego i obie chce sprzedac bo niby chce kupic szóstke. Mowi ze jest bezwypadkowa i wszystko w niej dziala, ma ksiazke,jedynym mankamentem jest odprysk od kamyczka na przedniej szybie.
Jeśli ten odprysk to jedyny mankament to jest to brak mankametnów. Sprawdź dobrze ten wóz, nie napalaj się
no i dupa ta czarna mi uciekla wczoraj, znalazlem co takiego jesli mozecie to luknijcie
http://otomoto.pl/bmw-745-super-stan-C19999856.html
Przebieg ponad 300tyś, mały nie jest. Ale nikt nie kupuje takiego auta żeby tylko jeździć do kościoła. Takim autem tyle się lata. W środku masz tak średnio, fotele z pamięcią są, podgrzewane fotele też. Masażu i wentylacji nie ma. Nie ma się co nad tym wg mnie rozczulać, jak jest - fajnie. Ale jak nie ma to tez nic się nie dzieje. Fotele z wysuwanym podnóżkiem też są. Zmieniarka CD jest, nawigacja też, 2 strefowa klima, drewno na wysoki połysk. Na tylnej kanapie nie wiadomo jak z podgrzewaniem bo nie jest opuszczony podłokietnik. No i silnik jest bardzo dobry, chyba najlepszy jaki był. Podsumowując to masz auto średnio wyposażone jak na tą klasę z dobrym silnikiem, z dużym ale chyba raczej pewnym przebiegiem.
czy tam na wyswietlaczu BC nie pali sie blad? Czerwony samochodzik
Tak, pali sie. Ale nie musi to byc nic powaznego.
Przynajmniej nie ma sciemy na przebiegu...
No i wlasciciel chyba za duzo kasy na fele wywalil bo opony z mlodszej siostry zalozyl...
ten kolor skór i niebieska kierownica:( to porażka w takiej limuzynie.
Felgi 19" pochodzą z piątki E60, dla 7er były produkowane takie same tylko że 21" i był to największy dostępny wzór w E65.
I najpiękniejszy moim zdaniem - te felgi są niewiarygodnie piękne.
http://www.youtube.com/watch?v=9ASYLUAfz5A - Samochód zrobiony dokładnie tak, jak ja bym zrobił, gdybym miał tylko na felgi, bo zrobienie czarnego grillu, przyciemnienie szyb i zrobienie "Shadow Line" to najmniejszy wydatek chyba :)
znalazlem jeszte to
http://tablica.pl/oferta/bmw-745-22-...01-ID92dr.html
co wy na to? Ta mi sie bardziej widzi niz ta poprzednia. Facet odda ja bez tych felg ze 39 PLN na zimowkach 17" alu z e60. Mamy kogos z gorzowa na forum zeby rzucil okiem w ramach pomocy?
Niezła jest, rolety ma i do siedzien wszystko, podgrzewana kierownica pewnie też. Tylko bez tych felg właśnie bym brał
Siedzenia ma zwykle komfort z samym ogrzewaniem - ktos zmienil tylko panel z guzikami, na siedzeniu widac przeszycie na skorze ....
Tak powaznie to na zdjeciach wogole nie jest pokazany srodek i trudno wywnioskowac w jakim stanie auto sie znajduje.
Pod zderzakiem z tylu ktos dolozyl jakies smieszne rury w polaczeniu z dokladanym panelem siedzenia juz widac ze przy aucie bylo grzebane a felgi mowia same za siebie.
W 160 tys. km chyba sam nie wierzysz - mysle ze ta wyzej ktora ma 300 tysiecy ma mniej niz ta.
Patrzac na dywanik kierowcy nie mozna wychodzic z zalozenia ze o ten samochod ktos dbal bo wyglada jak wycieraczka przed stodola ...
Moim zdaniem mina.
Powiem tak : jak kupisz ładną, zadbaną nie wymęczoną e65 to ją sprzedasz bez względu na to czy ma to czy tamto w wyposażeniu.. Może być całkowity 'golas' to i tak dla nie jednego będzie -'super wypasem' bo nie oszukujmy się większość nie wie co tak naprawdę może zaoferować seria 7 e65. Wiadomo lepiej mieć więcej jak mniej ale nie ma co patrzeć na to w pierwszej kolejności.. Miałem e38 prawie całkowity golas z motorem 2.8 ale była zadbana. Też nasłuchałem się że z tym silnikiem to tak szybko nie sprzedam a już z tym wyposażeniem to w ogóle.. Autko po wystawieniu poszło w kilka godzin za cenę taką że po 2 latach nic nie straciłem a mało za nią nie dostałem!
@Jakub
po temacie Olejusa o dodatkach w e65 nie bedzie juz tak latwo sprzedac komus "golasa" ;D
Sebek po którym przeszyciu poznałeś że te guziki do wentylacji i masażu to pic na wode?
Eh, sam też bym się dał naciąć..
Trzeba uważać na cwaniaków, a te felgi to straszna wiocha
to jak jest z tymi wentylacjami i masazami, ma to czy nie ma?
Wiec nie warta uwagi wedlug was?
Felgi pomijam bo dupowate sa
felgi to felgi,można zmienić :p w środku to się można przykleić,ale to sobie waleting zrobisz:D ale kierownica to się świeci jakby nakręcone miała jeszcze ze 300tys więcej
na prawdę to ciężko kupić dobre auto, sami zanim kupiliśmy to obejrzeliśmy 12,nawet jazdy próbne były a 13 dopiero kupiliśmy:D