Witam Wszystkich.Pomocy czy wie ktoś jak zdemontować spryskiwacze xenonów z zderzaka.czy mozna je zdjać bez zdejmowania zderzaka???
Wersja do druku
Witam Wszystkich.Pomocy czy wie ktoś jak zdemontować spryskiwacze xenonów z zderzaka.czy mozna je zdjać bez zdejmowania zderzaka???
Witaj, ostatnio też o to pytałem, ale nie znalazłem odpowiedzi.
U siebie potrzebuję zamienić tylko dysze miejscami, bo poprzedni właściciel je zamontował na odwrót.
Tak więc podłączam się do Twojego pytania.
EDIT: zainspirowałem się i jakimś cudnym cudem trafiłem na to:
http://www.bimmerboard.com/forums/posts/476922
O dzięki wielkie teraz mniej więcej wiadomo co i jak
da rade tam nawet reke wsadzic:D na upartego - ja tak u siebie zakladalem...:D
Ale podobno tylko dla jednej strony tak się da dojść... Nie sprawdzałem, bo akurat walczę z klimą.
z jednej i z drugiej strony :) spryskiwacze z listwami zakladalem 20 min :) tyle ze auto na podjazdy wjechalo:P
a węże od spodu jak udało Ci się podłączyć?
A może daje się odczepić tylko dysze z tym rombem znad zderzaka? Muszę je tylko zamienić miejscami...
weze to anjmniejszy problem...:) przeciez to nakretka od dolu sprawia problem a nie wezyk na "wtyk" :P sprawna reka to zrobi:D
No ,ale samą nakrętkę od sprysków odkręcisz od góry, tak?
W przedlificie trzeba usunąć te dwie listwy pod lampami i wtedy się dojdzie?
Najłatwiej i najszybciej jest zdjąć zderzak. Wtedy wszystko masz na wierzchu.
wsadzasz spryskiwacz w dziurke:) i od dolu od srodka zderzaka przykrecasz nakrete:*
Odswieze troche bo mam problem a mianowicie
przestaly mi pryskac spryski. Najpierw jeden i cos sie odpielo albo peklo bo na lampe nie lalo tylko pod zderzak
a teraz drugi nie pryska
Jak sie dobrac do calej instalacji od dysz po zbiorniczek??
Co trzeba rozbierac??
Ściągasz przedni zderzak i masz dostęp do dysz i trójnika żeby dostać się do zbiorniczka musisz ściągnąć albo nadkole prawe lub cały błotnik praw , ja działałem z błotnikiem więcej zabawy ale i tak potrzebował to rozebrać :)
to ja może zapytam - mam xsenon, ale bez spryskiwaczy i przypuszczam, że poprzedni właściciel miał jakąś przygodę, bo w vin-ie wszystko jest fabryczne - jak sprawdzić, czy instalacja była poprowadzona do spryskiwaczy reflektorów, czy to idzie z jednego zbiorniczka? Czy wystarczy wymienić chromy w zderzakau na takie ze spryskiwaczami i poprowadzić wężyk?
tak zbiorniczek był jeden. ściągnij nadkole prawe i zobaczysz czy masz 1 czy 2 pompki. jeżeli 2 to tylko wężyki jakiś trójnik itd chromy i spryskiwacze:)
Tak apropo demontazu zderzaka to mniej wiecej wiem ale co z PDC i spryskami?? Do PDC sa jakies kostki tak jak powinny byc do halogenów??
Co z przewodzikami od spryskow??
rozłączasz wtyczki proste pod trójnikiem węzy jest czarna zawleczka delikatnie wypinasz gotowe w 2-osoby wygodniej
w zbiorniczku jest tylko jedna pompka :( czy jest możliwe, że to była opcja bez spryskiwaczy?? Czy teraz muszę poszukać zbiorniczek z 2 pompkami, jak to wygląda pod względem instalacji elektrycznej?
Ja mam u siebie trzy pompki: do mycia szyby, do reflektorów oraz w małym zbiorniczku pod maską trzecią, do mycia intensywnego.
Ta pompka od lamp jest większa i mocniejsza, bo obsługuje spryskiwacze wysokociśnieniowe. Ostatnio walczyłem właśnie z nadkolem, bo w odstępie tygodnia padły obie pompki. Kupiłem zamienniki Meyle, które jak na razie działają wzorowo. I jak na złość, padła też pompka od lamp po jakimś miesiącu od wymiany tamtych.... To się nazywa zaprojektować żywotność elementu.
Niedługo będzie coraz cieplej (a przynajmniej mam taką nadzieję) i chcę zająć się tematem spryskiwaczy lamp. Po wizji lokalnej wiem, że mam zbiorniczek z jedną pompką, więc potrzebuję:
Zbiorniczek z 2 pompkami
http://moto.allegro.pl/zbiorniczek-s...974582737.html
Chromy na zderzak ze spryskiwaczami
Wężyki
Pytanie - jest jeszcze drugi zbiorniczek - na kielichu lewego koła
(czy to ten?)
http://moto.allegro.pl/bmw-e38-zbior...976019856.html
Czy to jest zbiornik do intensywnego mycia? czy trzeba kupić oba zbiorniczki? (pod ten na kielichu jest instalacja - kostka)
Czy przy zbiorniczku (obecnym) jest instalacja do spryskiwaczy reflektorów? (wiem, że pewnie będzie trzeba zmienić ustawienia w komputerze?)
czy pierwsza seria E38 w 94 roku na pewno miała spryskiwacze ksenonów we wszystkich wersjach? (czy jest to opisane w wyposażeniu - do sprawdzenia po VIN-ie?)
sorki, jeśli mam za dużo pytań ;)