Witam!
Przymierzam się do zakupu 7ki. Generalnie myślałem o dobrej E38 za 25-30. Jednak na allegro pojawiło się ostatnio sporo E65tek za ok. 45 tyś. Czy takie auto za taką cenę ma jakąkolwiek rację bytu, czy skończy się to wiecznym serwisem?
Wersja do druku
Witam!
Przymierzam się do zakupu 7ki. Generalnie myślałem o dobrej E38 za 25-30. Jednak na allegro pojawiło się ostatnio sporo E65tek za ok. 45 tyś. Czy takie auto za taką cenę ma jakąkolwiek rację bytu, czy skończy się to wiecznym serwisem?
Osobiście uważam ,E65 za 45tys zł to jakieś padła z przebiegami po pół miliona km , ale nie dowiesz się do póki sam nie sprawdzisz. Do Bmw łatwo można dołożyć i nie bedzie juz kosztować 45 tylko np 60tys . Pozdr
Hmmm wg mnie e65 za 45 tys zl kupic mozna - i za moment dolozyc z 13 tys lub wiecej bo niestety za takie kwoty dobrej 7 sie nie kupi
cena mówi sama za siebie, i zaraz rurkę będziesz robić:p
@Greg38 - dzięki za przeniesienie do właściwego działu.
Czyli generalnie potwierdza się to, co myślałem (co mnie zresztą wogóle nie dziwi ;) ) i poszukiwania E38 trwają dalej ze skutkiem narazie marnym. Byłem wczoraj zobaczyć jedną - taka padaka, że szkoda gadać :). I niestety tego co mnie interesuje (740/750 w dobrej opcji po FL to nawet ofert mało :( )
@.raven
przegladnij oferty na niemieckich serwisach i jedz po auto do niemiec ....
Skąd wiedziałaś ?? :)
Mam to dokładnie - kupiłem za 45 tys, rurka jest w trakcie robienia - w przyszłym tygodniu auto do odbioru, na razie włożyłem ok 13 tys - ale połowa z tego to instalacja gazowa.
Wymieniłem profilaktycznie świece i cewkę, z konieczności 4 wahacze, uszczelnienie skrzyni, opony. Żeby doprowadzić do stanu wzorowego to muszę jeszcze wymienić lusterka. Aha no i robi się jeszcze hydraulika klapy.
Ale ja tak zakładałem - chciałem kupić trochę taniej i potem samemu (tzn u mechanika) zrobić - bo chcę być pewny że coś zostało zrobione, a nie tylko zapewnienia poprzedniego sprzedawcy...
Reasumując - ciężko coś dobrego kupić, a w tej cenie to już w ogóle.
Gaz hmm no tego bym nie wliczał, hmm opony no coż w takim aucie to i na jeden sezon czasami wystarczają a rurka ehh zbyt wielu bez względu na cene zakupu ją robiło - obym się nie doczekał eh
Doliczał nie doliczał - masz rację, opony starczają mi na 3 sezony normalnie (nowe). Chodzi mi o to że wbrew temu co mówi sprzedający o zerowym wkładzie, kupując auto w tej cenie trzeba liczyć się z wydatkami na serwis. Chyba że kupujesz od kogoś kogo znasz i możesz polegać na jego słowach...
No bo normalnie na letnich oponach powinno się jeździć góra 3 sezony, potem opona traci swoje walory po wulkanizacji w fabryce ;) (przekłada się to na przyczepność, właściwości całego bieżnika itp.)
Z tymi oponami różnie bywa, jeździłem i 15 letnimi :) no ale te to juz lipa była totalna :) W jeden sezon jeszcze E38 zrobiłem hmm 30 tyś !? tak na oko i zostało mi 2mm opony (tył) które sam nowe kupowalem, fakt że to był SZYBKI sezon, ale podkręślam bez palenia gumy ! Po prostu szybka jazda...
raven
na zakup zabanej e38 po fl np 750 musisz liczyć ponad 30tys a nawet koło 40
jeżeli kupisz padakę, bez znaczenia czy e38 czy e65 to ceny częsci podobne
jeżeli będziesz chciał zdbaną 750 to ja sprzedaję swoją bo będę szukał langa (zresztą do mnie masz blisko ;p)
Dla mnie 7er skończyło się na E38. E65 bliżej jest do Peugeota niż do BMW. Mam nadzieję, że znajdzie się zaraz kilka osób które pociągną temat, hehe. E65 brak charakteru koniec i kropka. Teraz na pewno kupiłbym poliftowe E38 750 ale na okazje bym nie liczył. Trzeba wyłożyć kasę. A te igiełki za kilkanaście tysięcy to na złom. Wiem coś na ten temat. Kolega kupił 735 w idealnym stanie a teraz nie wiadomo czy nie trzeba będzie jej zezłomować. Niektórzy znają ją ze spota w Kazimierzu.
ja po kupnie swojej na wejściu wymieniłem, wszystkie filtry, oleje, zawieszenie, zbiornika paliwa i jeszcze pare rzeczy - wrzuciłem 10tys plus do tego duża navi, koła itp itp... a nie kupiłem najtańszej ;)
samochód mi wyszedł 45 tysięcy i technicznie jeszcz troszkę dopieszczam ją (a było to w lutym) a teraz jak chcę ją sprzedać to realnie wystawiłem za 35 koła bo wiem że ludzie myślą tak: "ale tam mam "identyczną" za 20"
a mi e65 się podoba :) jest duże, luksusowe, dobrze jeździ, ma dobry wypas i jest intuicyjne jak każde BMW więc jest to pełnowartościowe BMW, a że kontrowersyjne to tym lepiej ;)
Jak bym był złosliwy to bym powiedział - pisze tak każdy jeden którego na e65 nie stać i póki co jeżdzi e38 i sobie chwali żeby mu żal d... nie ściskał że sam nie ma
owszem e38 to piekne autko ale BMW jak każdy producent musi mieć progres czyli rozwój i robi nowe modele,a skoro dla Ciebie koleżko e65 to peugeot to czym jest najnowszy model???? typu X6 czy nowa 5 lub gran tourismo? bzdury piszesz i tyle.poza tym że Tobie podoba się bardziej e38 a nie e65 to twoja SUBIEKTYWNA ocena i nie muszą wszyscy tak uważać i jak widać nie uważają, poza tym jakoś nikt chyba z użytkowników e65 nie żałuje że przesiadł się np z e38 na e65 - przynajmniej ja nie widziałem takiego, a jest tak bo niestety mimo urody może wg Ciebie większej, e38 to przy e65 rupieć technologiczny i taka jest prawda bo inaczej byc nie może
to 2 różne auta e38 komfort i elegancja a e65 to elektroniczny majstersztyk
zgadzam się z Tobą Adasio to 2 rózne światy. Wizualnie dla mnie ładniejsza jest e38 ale o środek i wyposażenie to e65. Jeśli kiedyś miałbym zmienić na e65 to tylko po lifcie, miałem okazje nią sie przejechać, bajka poprostu. Ciekawe jak wygląda Twoja na tych 22 calach :P
Jak ten temat będzie dalej zmierzał w stronę rozprawki na temat „kogo stać na e65 a komu się podoba e38 bo jest biedny” to będę interweniował.
Proponuję się skupić na udzieleniu koledze rzeczowej porady dotyczącej zakupu wspomnianych modeli.
Radzę również przystopować stwierdzenia „na co kogo stać czy nie stać” bo obrażania użytkowników nie będę tolerował.
Adasio sie uniósł ale prawie się z nim zgadzam :) Noo po za tym majstersztyk na końcu :) Hhehe Przegieli pałę z tą elektroniką, napakowali żeby zarabiać na serwisie,
celowe wady też powstały ... eh. Co do wyglądu hmm uwielbiam to E65 :) Chociaż patrząć na F-kę która jakby mi przypomina znów powrót do E38 to już serce bije szybciej :)
Nie ma się co obrażać na Adasia. Prawda jest taka jak napisał. Mnie np. nie stać na E65/66 i wcale się tego nie wstydzę ani nie mam kompleksów z tym związanych. A gdyby mnie było stać to miałbym wszystkie E23, E32, E38, E65 i F01, więc z tej perspektywy posiadacze "tylko" E65 też są "bidakami". Więcej optymizmu i uśmiechu Panowie i Panie :D
A wracając do tematu. Raven ostatnio na allegro była piękna 7 http://moto.allegro.pl/bmw-e38-fl-75...628596045.html aukcja już zakończona więc nie wiem czy jeszcze aktualne, bo wg mnie jest piękna.
Hej Misie pysie już parę godzin szukam i szukam tematu o e65 czytam wszystko co o nich znajduje :) Nie mogę znaleźć tematu odnośnie teraźniejszych cen e65 z 2002-2003r. Powiedzcie mi czy 745i za 30-35tys są coś wartego czy po prostu nie warto się za tym oglądać.Prosiłbym o nie wyśmiewanie mnie po prostu nie siedzę zbyt długo w siódemkach więc się nie orientuję w cenach.
Spokojnie coś kupisz w tej cenie , możesz nawet taniej ale to już pewne ryzyko - to loteria , wcześniej może paść ten droższy jak ten tańszy i na odwrót. Musisz sobie sam odpowiedzieć czy ktoś kto ostatnio np. doprowadził autko do ładu , wpakował kase sprzeda je za 25-30 tys.
ja bym zrobił tak kupił auto które jest bezwypadkowe bez nadmiaru szpachli i nie kombinowane w dobrej opcji ale dość tanie, a typowe usterki zrobił od razu sam i miał spokój. Skoro rurki czy uszczelniacze padają to jeśli to nie było robione to i tak kogoś to dopadnie.
Czytaj mój drogi ze zrozumieniem :)
Możesz dać 25 i kupić igłe a i równie dobrze dać 50 i kupić trypla...