POMOCY!!! JAK OTORZYC DRZWI PASAZERA JESLI CENTRALNY NIE DZIALA??? (Tylko jedne drzwi nie dzialaja)
Wersja do druku
POMOCY!!! JAK OTORZYC DRZWI PASAZERA JESLI CENTRALNY NIE DZIALA??? (Tylko jedne drzwi nie dzialaja)
Tzn. co dokładnie działa a co nie??
Możesz dostać się do środka samochodu, czy nie?
Otwieraja sie wszystkie drzwi tylko nie pasazera. tloczek umarl poprostu
Ostatnio przerabiałem taki temat i właśnie z drzwiami pasażera, były zaryglowane.
Na początku zdjąłem drzwi tylne żeby dostać się do zaślepki w przednich drzwiach i wyjąć klamkę zewnętrzną, dalej od środka listewkę górną boczka (chromowaną), klamkę wewnętrzną i wtedy możesz uchylić górną część boczka, następnie odkręcasz AIR-BAG i odklejasz wygłuszenie i masz możliwość odkręcenia osłony która zasłania cały zamek, po odkręceniu zrzucasz osłonę na dół i widzisz siłownik centralnego który od zewnątrz musisz wypiąć z zamka jakimś większym śrubokrętem i wtedy masz możliwość otworzenia drzwi od wewnątrz.
No to widzę niezła z tym jazda jak piernicznie...
a probowales klamka od srodka?
Matko swieta cale tylne drzwi trzeba wyjac ??? troche z tym zabawy,to bedzie akcja na cale popoludnie.
No to moja kobietka pojezdzi do piatku jak prawdziwa dama z tylu :] bede musial jej drzwi otwierac hihi :]
Dzieki za rade mam nadzieje ze sie uda
spróbuj zacząć od boczka w drzwiach - tych zatrzaśnietych
może obejdzie się bez tych tylnych drzwi
tez tak mialem ze drzwi tylnie jedne sie nie otwarly i kombinowalem tak wtedy ze jakos boczek uchylilem a potem linkami kombinowalem i pod zamek wlazlem za ta mata wygluszajaca i potem tak kombinowalem ze sie otwarly jakims cudem :D :D :D
Czy ja dobrze rozumiem? Dżwi nie otwierają się od śroka a z zewnątrz się otwierają?
u mnie bylo tak, ze silniczek w niskiej temp. nie pracowal i nie otworzyl dzwi, guzik byl w srodku. wtedy klamka od wewnatrz moglem sobie ciagnac do woli a dzwi byly zamkniete...wtedy zrobilem rozbiurke i jakos otwarlem
ja walczyłem z drzwiami tylnymi od psażera....tylko mi sie niie chciały zamknac.....siłownik poszedl......teraz zauwazyłem ze z drugiej strony mam podobnie czasami sie otwiera czasami nie;/
Witam!
Sluchajcie Panowie udalo mi sie w mojej E38 otwozyc zaryglowane drzwi w ciagu 5 minut.
Niechce sie chwalic ale jestem pan inzynier i opatentowalem "uzadzonko" do otwierania zamknietych drzwi w E38 :D
Kolega opisywal ze zdejmowal tylne drzwi, nic nie trzeba zdejmowac, operacja jest zupelnie banalna i szybka.
Zrobilem fotki jak to zrobic i chcialbym wam przedstawic moj patecik. Jestem z wami od niedawna i nie wiem jak to jest. jesli szefu forum sie zgadza zamieszcze te fotki z opisem w nastepnym poscie.
pozdrowionka ;)
Wachaczi- nie pytaj nikogo o zgode, tylko zapodawaj, bo temat aktualny i ważki :)Cytat:
Zamieszczone przez Wachaczi
Będzie dla potomnych ;)
Wklej te foto :cool:
Wahaczi jedziesz na spot?
Gratulacje.
Ciekawy jestem na maxa jak to można zrobić :) , tylko umieszczenie zdjęć na ogólnym forum takiej operacji może być troszkę niebezpieczne dla nas użytkowników E38.
Jeżeli to nie będzie pomocne dla złodzieja to możesz wkleić jednak ja proponuję zainteresowanym przesłać na mail. Ja oczywiście jestem chętny na relację foto... ;D
Biorac pod uwage, ze ktos wybija szybe nie moze otwozyc drzwi ani z zewnatrz ani z wewnatrz no to jak ma takie cos to ma drzwi otwarte ;) w 2 3min jak jest dobry.
Mam juz gotowy opis to zalezy od as wrzycac to czy nie??????????????????
Jeżeli to jest tak proste i szybkie jak opisujesz to proponował bym jednak wysłać ten opis na maila zainteresowanym.
Ja bardzo poproszę. :)
Również poproszę na PW tą ciekawą sesję zdjęciową. :)
Z góry dziękuję. :D :D :D [/fade]
Tak tez myslalem! wiec jak ktos chce otworzyc drzwi hihi :D to wysle na meila.
Nie chcialbym ,zeby zaczely ginac nam siodemki kochane ;)
Pozdrawiam Wachaczi
ps na spota nie przyjade choc bardzo bym chcial musi byc zarypiscie :sad: moze nastepnym razem.
A mozna prosic o adresy meilowe zainterwsowanych bo to jest w wordzie i troche lipa bawic sie za kazdym razem kopiuj wklej tak wysle wam dokument i juz oki
dawajta adresy wyslijcie mi na meila a ja wam zuce opis
Gratuluje jeszcze raz.
Dobra robota. :) :) :)
Zastanawiałem się dlaczego ja o tym nie pomyślałem, ale akurat w moim przypadku uszkodzony był moduł drzwi i nie miałem mozliwości otworzenia szyby.
Teraz dorobię sprzęt i będzie można otwierać na zamkniętej. :D :D :D
Nie dlugo bedziemy nosic urzadzonko z kluczami do auta jako bryloczyk :D :D :D :D
poproszę na maila lub PW :)
Też poproszę na maila.
To ja tez poprosze.
czarny011@onet.eu
http://www.youtube.com/watch?v=3PS4PPzNIiw
a oto najszybszy sposób na otwarcie drzwi :) tylko ze złej strony się za to zabrali :)
Co za palant i po kiego om to tak niszczył ???Cytat:
Zamieszczone przez Neuf
Podejscie bylo calkiem profesjonalne :] przy otwarciu syrena 102-ki :D :D :D :D
Witam. Czy ktoś może przesłać mi na maila foto tego użądzonka do otwierania e38 bo mam problem a nie chcę nic uszkodzić.
Pozdrawiam i podaje maila kruper_1@o2.pl
Witam.
Prosze o pw kogos kto ma opis.podesle moj adres mailowy.
Zdravim P.
znalazł ktoś na to sposób ????
hej
mogę i ja dostac foto na maila jak to otworzyć?? Zrobiło mi się to samo ani z wewnątrz ani zewnątrz nie mogę otworzyć...
Mariusz405@vp.pl
pozdrawiam
nikt nic nie wie :/
Jeśli to nie problem to też poproszę fotki na maila js32@wp.pl
maciek86 jo mom na to patynt :D
witam dołączam się do tematu i jeśli mogę to proszę o info na maila
poulyz@wp.pl
to ja poprosze też ten patent denex.bud@gmail.com