tak jak w temacie bede zamawial klocki hamulcowe komplet na przednia os i na tylna tylko zastanawiam sie czy lepsze beda Zimmermanna czy Boscha bo cenowo sa podobne, czekam na wasze opinie.
Wersja do druku
tak jak w temacie bede zamawial klocki hamulcowe komplet na przednia os i na tylna tylko zastanawiam sie czy lepsze beda Zimmermanna czy Boscha bo cenowo sa podobne, czekam na wasze opinie.
klocki do E38 to TEXTAR kolego. :)
klocki do E38 to textar w sensie ze textar sa najlepsze tak? a zimmermanna ktos montowal moze jakies opinie?
Ja zmieniałem kpl przód i tył wszystko bosch niestety trochę piszczały na początku teraz po zimie jakby przestało, zobaczymy przy wyższych temp. w lato, ale drugi raz już klocków bosch-a bym nie kupił, dużo dobrych opini słyszałem właśnie na temat texstara choć to teraz bosch.
no ciekawe jak zimmermann ...
Tylko Jurid :D
Jeśli TEXTAR, to możesz kupić BOSCH -- tańsze, bo są rebrandowane.
W pudełku BOSCH są TEXTARy. Kupowałem w IC osobiście, więc nie ma lipy.
Ja u siebie w E32 mam Textary z przodu i z tyłu i zauważyłem, ze przy dohamowywaniu (np. przed światłami) i przy prędkościach rzędu 0-5km/h, przy automatycznej skrzyni biegów klocki trzeszczą i to trzeszczenie przenosi się na cała budę :/ Mogę na Zlocie pokazać. Co ciekawe, to zauważyłem, że problem znika kiedy auto dostanie nieco w du*ę i klocki oraz tarcze są rozgrzane. Wtedy nie ma żadnego trzeszczenia. Tarcze przód Brembo, tył ATE (zwykłe). Może ktoś z Was zauważył podobny problem i uda się przy okazji dojść czy to wina kloców i tarcz.
No właśnie chodzi o to, że one trzeszczą przy hamowaniu a nie przy ruszaniu :/ Z ruszaniem sobie poradziłem czyszcząc przepustnicę i silnik krokowy. Obroty po tym zabiegu spadły z 650 na 500 i ruszanie jest spoko, ale hamowanie nadal mnie wk***ia... :/
~wysłane poprzez Tapatalk
i coz kto jezdzi 5 na godz. :) ja jak hamuje wrzucam na N i mam spokoj, ale i tak sie juz przyzwyczailem zwlaszcza przy manewrowaniu i parkowaniu. a w korku puszczam hamulec w calosci a nie dojezdzam pod drugie auto na lekko wcisnietym hamulcu.
ku pocieszeniu w e65 i podobnych tez tak jest :) tak wiec zadna usterka
Dla zimmermanna klocki produkuje SAXID a dla Boscha TEXTAR jak wolisz, ja teraz zalozylem Boscha i sa dobre, kiedys mialem SAXID byly ok, swietne sa TRW robia mega przebiegi a jezeli chodzi o sile hamowania to tylko Ferodo z tym ze starcza max na tyle co Bosch a kosztuja pewnie 3x wiecej!
witam:p a co powiecie o tarczach mikoda? nacinane i nawiercane? czytalem na necie ze to polska firma i tarcze sa niby ok:) takie wlasnie schce u siebie zalozyc na przod i tyl (ze wzgledow estetycznych:P) ale czy to idzie w parze z funkcjonalnoscia?:> klocki trw :) ktos cos na ten temat moze powiedziec?
Widziałem kilka popękanych tarcz w astrach GSI po upalaniu, a średnica w astrze jest sporo mniejsza
Ja polecam Brembo, nie piszczą i długo się trzymają:)
A co powiecie na ATE ?? słyszałem ze mocno pylą .
Ate wprowadziło teraz nowy typ klocków, tzw. Ceramic.
Ponoć przy normalnym użytkowaniu są trwalsze o ok. 30% i znacznie mniej pylą.
Ceramika zawarta w klockach zaczyna działać dopiero po rozgrzaniu, do tego momentu zachowują się jak normalne klocki.
Co to warte jeszcze nie wiem. Niestety przednich do 730D niestety nie ma(zaciski Brembo, a nie ATE) tak więc nici z testu u Szajboosa(trochę się tą informacją zmartwił)
ja ma klocki Zimmermana i odradzam lecą w oczach i pylą..za to w x5 mam ate i uważam ze sa o wiele lepsze przynajmniej mniej pylą...
Witam zakupiłem nowe tarcze ori bmw i klocki hamulcowe textar zobaczymy jak będzie to wszystko działać na pewno zdam recenzje Pozdrawiam
Jeżeli można w czasie jazdy wrzócić na N to chyba nic się nie stanie automatowi. Chociaż nie jestem pewien nigdy tak nie robiłem.
Z tego co słyszałem to podczas postoju np na światłach i wrzucania biegu na N to olej w skrzyni nie ma chłodzenia
Sporo warsztatów odradza włączanie "N" na czerwonym swietle i podczas toczenia się pod sygnalizator. Dokładnej przyczyny często nie podają, tylko ogólnikowo zwracają uwagę na to, ze producent przewidział jazdę w ruchu miejskim i korkach przy włączonym "D" i skrzynia "wie" jak sobie z tym radzić. Dodatkowo mówią, że włączanie "N" wiąże się z przełączaniem dodatkowych zaworów i dławików sprzęgających, które nie są obliczone na częste przełączanie. Na koniec, włączanie na "N" i z powrotem na "D" podczas toczenia się auta może spowodować uszkodzenie mechaniczne, jeśli jakieś zawory w sterowaniu są niesprawne - przy czym na postoju to nie szkodzi, a w ruchu tak -- tym gorzej, jeśli skrzynia poszarpuje.
Odświeżę temat.
Muszę zmienić tarcze i klocki oś przednia:
Wiele dobrego słyszałem o:
Zimmermann cena za komplet na przód ponad 900 pln tarcze nawiercane
EBC cena za 1 nawiercaną tarczę prawie 600 pln
Mikoda GT - 1 tarcza około 200 pln
Do tego niezbyt twarde lecz mało pylące klocki
potrzebuje pomocy przy wyborze - wraz z opiniami osób używających takich tarcz
Zaciski 4 tłoczkowe
Panowie nie chciałem nowego wątku zakładać, wygoglowałem ten temat.
Do 728iA mam komplet przód + tył TRW, co okazało się porażką. Przód na dzień dobry krzywy - będę zakładał komplet od 750.
Pytanie jest następujące. Podobno tarcze TRW są twarde a klocki miękkie, to prawda? U mnie po 50km alufelgi są tragicznie usyfione pyłem z klocków. Jakie klocki możecie mi doradzić na tył, gdzie tarcza TRW zostanie, by tak nie pyliło? Bosch, ATE, Ferodo?
EBC Ultimate ;)
Mam na tyle klocki Brembo i nie pylą tak jak TRW przednie, rzekłbym że prawie w ogóle nie pylą, a do tego bardzo ładnie i szybko dotarły się z tarczą TRW.
W E38 mam klocki TRW i mocno pylą. Trzeba co chwila jechać na myjkę. Za to do Berlingo założyłem teraz ceramikę ATE i jest super. Felgi są cały czas czyściutkie. Żałuję że nie założyłem takich do E38. Kosztuję ciut więcej ale warto.
nie wiem jakie mam z przodu bo jeszcze nie wymieniałem ale strasznie syfią! za to z tyłu mam tarcze trw a klocki zimmermana i hamują bardzo dobrze a do tego felgi są czyste
miałem z przodu Textar i wywaliłem ( wyglądają jak nowe )po jednym dniu felgi już szare :(
teraz EBC i po tygodniu felgi lekko przykurzone :)
A ja moge wam polecić Zimmermana ale tylko tarcze. Sport coat Z i do tego klocki black howk. Noe pyla a po 20 tys km zero zużycia. Jedyna wąda to to ze misza sie rozgrzać
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Dzięki chłopaki, zwłaszcza Ci co macie TRW za odpowiedzi :)
Czyli Brembo lub EBC.
Słowik - a berlingo też ma tarcze TRW? Oraz czy możesz podpowiedzieć jaki masz komplet na przodzie i czy nie jest krzywy? :)
Chciałem coś z oferty IC - z tego co piszecie jest tylko ATE Ceramic, teraz kwestia, czy Słowik ma je z tarczą TRW...
Co ciekawe, Brembo jest na Allegro i kosztuje 107zł a ja za TRW w IC ze zniżkami około 30% płaciłem 133zł. Ale skoro mają być lepsze to zaraz trzeba zamówić.
ja płaciłem za EBC 22funty :)
Tak, tarcze zakładałem TRW bo robi na oryginał i zakładałem nowe razem z klockami. Ważne! Jak chcesz założyć ceramiczne klocki to tylko na nowe tarcze. Nie można ich zakładać do tarcz które jezdziły ze zwykłymi klockami. Sam nie wiem dlaczego ale tak się dowiedziałem. Nie można ich również zakładać do nacinanych tarcz.
No to kupię Brembo jak tak, dzięki wam bardzo :)
Słowik a co masz na przodzie? Bo widzę, że masz 728 jak ja.