-
Cześć
Witam wszystkich użytkowników!
Niedawno pożegnałem się z moja e39 która wiernie służyła mi przez lata lecz niestety przebieg nieubłaganie rósł więc musieliśmy się rozstać. Ponieważ lubię duże auta zdecydowałem się na e38 i tak zaczynam swoją przygodę z 7 :D
Kupiłem niedawno auto ze stosunkowo małym przebiegiem ale zanim zaczne na dobre nim śmigać muszę ja najpierw doprowadzić do stanu używalności wiec bede czasem potrzebował Waszego doświadczenia.
Pozdrawiam.
-
Powitać serdecznie na forum,zapodaj fotki swojej 7
-
-
-
Witam ładna tylko ta kiera nie po tej stronie;/
-
Kwestia przyzwyczajenia :)
Ja mieszkam w UK i głównie tutaj jeżdżę wiec nie kupiłem "anglika" z myślą o przekładce :D
-
witaj w gronie i miłej zabawy ;)!!
-
O tak.. na początek mam zabawę z deska rozdzielczą. Obrotomierz się zacina i wskaźnik temperatury jakoś dziwnie "skokowo" chodzi przy teście 02. Nie wspomnę o tym że połowy pikseli też nie ma :D
-
-
-
Ja też witam serdecznie na Forum :)
-
No i wreszcie posiedziałem trochę przy aucie i udało mi się parę rzeczy poprawić.
Kupiłem nowe oponki na tył
Naprawiłem zacinający się spryskiwacz
Mam wszystkie pixele na desce rozdzielczej :bounce:
Obrotomierz działa jak należy
Wskaźnik temperatury już sie nie przycina
Działa przycisk MAX na panelu klimatronika
Wymienione wszystkie filtry (łącznie z filtrem obiegu wewn. dzieki 7er za wiedzę i cudowny zapach w aucie) i oleje oraz płyn chłodzący
No ale jak to zawsze bywa.. zaczęła świecić żółta kontrolka silnika na desce choć silnik pracuje normalnie, musze sie wybrać na diagnostykę. Choć powiem szczerze, że wolałbym sam diagnozować ten samochód tylko nie mam pojecia jaki software potrzebuje. Czy mógłby mi ktoś z Was doradzić co potrzebuję kupić żeby móc diagnozowac i kasować błędy we własnym zakresie?
I jest jeszcze jedna rzecz do zrobienia ale narazie nie mam pojęcia co to jest..:confused: Mianowicie powyżej jakichś 30-40 km/h słysze z przodu dziwne burczenie w kołach, mniej więcej taki dźwięk jak przy małej dziurze w tłumiku. Tylko wydech to raczej nie jest bo nie zależy to od obrotów silnika a jedynie od prędkości. Burczy głośniej przy skręcie w prawo a nawet delikatny skręt w lewo powoduje ciszę.. Nie ma znaczenia czy hamuję czy przyśpieszam, nie ma drgań na kierownicy, żadnych bić czy ściągania auta na jedną stronę.. Nie mam pojęcia co to jest.