Ostatnia para tarcz ATE pokrzywiona. Ależ się ciesze , że tak właśnie się stało a jakoś z czystym sumieniem nie mogłem ich wymienić.
Zmieniam na MEYLE :D
ATE - nie polecam
Wersja do druku
Ostatnia para tarcz ATE pokrzywiona. Ależ się ciesze , że tak właśnie się stało a jakoś z czystym sumieniem nie mogłem ich wymienić.
Zmieniam na MEYLE :D
ATE - nie polecam
u mnie ATE wytrzymały chyba ze 3 miesiące ...
ja jak narazie polecam ori..
chociaz czasami wkurza mnie ten dzwik jak jade 170 i wciskam hamulec..trzymam dlugo i ten dzwiek .. to chyba nagrzewajace sie tarcze traca tarcie czy jakos tak... kolega mial to samo w 750 ori tarcze itp...
a ja kupilem TRW za 270zl komplet i jestem zadowolony, tanio i dobrze, ogolnie zawieszka TRW tez jest godna polecenia, ojciec ma textara w e39 i tez chwali
ja mam zamiar kupic klocki textar i tarcze brambo jak sadzicie na takie polaczenie?
Olejus- daj znać za jakiś czas, co i za ile kupiłeś.Cytat:
Zamieszczone przez olejus
Jakie klocki i jak sie całość sprawuje. Czy piszczą, jak zbierają itp.
Niedługo też mnie czeka wymiana. Słyszałem dużo dobrego o tarczach ori.
Z góry dzięki
Pozdrowienia
ja kupiłem Jurida. Jestem bardzo zadowolony. Taniej można kupić w Niemczech oczywiście. Zwłaszcza przy tym kursie Euro.
OKCytat:
Zamieszczone przez ADASIO
Ja tez juz przerabiałem ATE - badziew straszny..
zmieniałem tarcze w grudniu przód zimmerman po 230szt i od miesiąca trzęsie. porażka wielka
Ja wam polecę tarcze ferodo śmigałem na nich już wcześniej i było super co do klocków to również ferodo lub textar obydwie sprawdzone i przetestowane.
Brembo jak najbardziej tylko pamiętaj żeby nie były produkowane w Dąbrowie Górniczej!!Mój kolega który tam pracuje załatwił mi tarcze po cenie dla niego czyli pracownika za grosze i całe szczęście bo za miesiąc już były krzywe!!Cytat:
Zamieszczone przez ADASIO
ostatnio mój klient ,chciał żeby było ok to postanowił kupic tarcze z servisu bmw , czyli rzecz ujmujac oryginał ,załatwił je w przciagu 3 miesiecy nie dało sie na nich jeździć ,servis uznał reklamacje i oddał kase ,aktualnie śmiga na zimmermannach nawiercanych i jest ok .
Ja Zimmermany plus klocki Ferrodo testowałem kiedyś w Peugeocie 406 gdzie ATE sie pokrzywiły i były super..
Ja u siebie w C5'e zmieniałem tarcze i klocki i wymieniłem na MAFF'y bardzo dobrze mi to hulało...
oo czyli brembo nie polecaci? a chiałem własnie brembo wsadzac.. dodam ze TRW robi w czestochowie i czechowicach dziedzicach dla niewtajemniczonych :D zreszta nawet sobie nie zdajcie sprawy gdzie Wasze ORI tarcze i inne podzespoły sa robione ;) :D
Co do krzywienia tarcz to uczulam na piasty..
pzdr
A ja hulam juz na 2 komplecie ATE POWER DISC (sa nacinane), 1 trzymal jakies 100000 km i tylko klocki zmienialem a teraz zmienilem na takowe nowe i znowu super. Zero problemow.
Na tyle wsadzilem Zimmermany miesiac temu.
Pozdr.
Ja zgadzam sie z gregiem w mojej e32 orginaly wytrzymaly 3tys km jakies podroby 3 miechy a power disc 60 tys km a potem ja sprzedalem jedyne to jak sie zagrzeja to poeietrze furczy a tak sa ok mnie tez czeka wymiana, Szczecin Poznan 2godz 10min i orginaly padly
w grudniu wymieniałem przód
tarcze ZIMMERMANN - 189 zł/szt.
klocki JURID - 162 zł,
na razie bez żadnych problemów, wszystko ok.
Czytam wasze posty odnosnie tarcz i klockow, dziwi mnie jedna rzecz- a przy wymianie tarcz chociaz ktokolwiek z was sprawdzil stan zaciskow?? Nie mowie juz o zalecanej regeneracji/przeczyszczeniu/doprowadzeniu do pierwotnego stanu prowadnic, piasty itp. W wiekszosci przypadkow pokrzywione tarcze sa efektem NIEPRAWIDLOWO dzialajacych zaciskow a nie tylko bledow producenta (te oczywiscie tez sie zdarzaja).
p.s: zwykle tarcze ATE nie sa produkowane przez ATE- co najlepsze tylko ich opakowanie jest z ATE ;D Z tego co wiem to jeszcze "Powerdiski" ATE robi, cala reszte niestety ich podwykonawcy...
boss czy piszczenie moich starych tarcz może być związane z tym co mówisz ?? (czyli złe zaciski)
Za piszczenie najczęściej odpowiadają kiepskiej jakości klocki (są zbyt twarde...). Tak czy tak przy wymianie klocków zawsze trzeba jak mówi Boss wszytko dokładnie oczyścić i przejrzeć.
Mi popiskują coś klocki, chociaż nie zawsze... Ale szczerze powiedziawszy nie wiem co ja tam mam, nie wiem co wsadził poprzedni właściciel... :/
Piszcza klocki ktore sa zbyt twarde lub zweglone/spalone- zle dotarte zaraz po ich zalozeniu. (jesli zacisk nie odbija i klocek lekko podciera to tez sie spali... wiec udzial zaciskow w "zamieszaniu" jest tez mozliwy)Cytat:
Zamieszczone przez olejus
Aktualnie piszczace klocki bardzo rzadko sie trafiaja poniewaz produceni bardzo duzo uwagi poswiecaja tej przypadlosci bo wiadomo ze jesli klocki piszcza to potencjalny klient kupi je tylko raz- raz pierwszy i ostatni :] w zyciu...
Ja założyłem przypadkowo do tyłu klocki LUcas'a i też piszczą na szczęście tylko przy hamowaniu jak jade do tylu :D, wiec nie ma źle. Ale kiedyś tez pamietam że w jakims aucie takowe wsadziłem i tez piszczały. Ogólnie nie najlepsze są ich wyroby..
Mam ATE od 3 miesięcy i chyba muszę znowu wymienic bo pokrzywiło ich okropnie.ATE są do bani.