Witam. Ostatnio zauważyłem że jeżeli mam włączone światła i otworzę drzwi to nie ma sygnału ostrzegawczego tylko wyświetla się informacja na liczniku. Wie ktoś może jak tą opcję włączyć ?
Wersja do druku
Witam. Ostatnio zauważyłem że jeżeli mam włączone światła i otworzę drzwi to nie ma sygnału ostrzegawczego tylko wyświetla się informacja na liczniku. Wie ktoś może jak tą opcję włączyć ?
A bezpiecznik sprawdziłeś ??
a które za to odpowiadają ? Ponieważ gong od niskiego poziomu w zbiorniku płynu spryskiwaczy działa.
To znaczy, że gong działa. A na marginesie to jest bezpiecznik nr 26 - 5A.
To może trzeba to po prostu aktywować jakoś np inp'a
Może masz wyłączone w LCM - kompem włączysz jeśli to, to :)
A wiesz może dokładniej gdzie szukać w inpie tego modułu LCM albo jak w nim włączyć tą opcję ?
Nie, niestety nie mam kompa diagnostycznego :(
Pewnie zaraz ktoś się odezwie :)
Witam!
Podepnę się pod temat. W mojej E38 nie działa GONG. Sprawdzałem wtyczki wszystko jest OK. Nie sprawdzałem bezpiecznika zrobię to szybko. Zastanawia mnie to że przedni PDC mam wyłączony komputerem i to może dlatego. No nie wiem może macie koledzy jakieś sugestie. Gdy uruchomię TEST 13 też jest cisza. Nie wiem czy wymienić GONG czy może on jest wyłączony. Proszę o porady.
Podłącz pod kompa i wejdź w licznik. On steruje gongiem.
OK. Postaram się to zrobić jak najszybciej.
Witam przecież to ustawia się w komputerze tym pod radiem jeśli masz małe radio,po odłączeniu akumulatora powinien się pojawić,tak się to ustawia że na wyświetlaczu pod radiem obok godziny ma się pojawić-lotka-małe kreseczki to jest wtedy włączone
Wiem kolego też próbowałem tam go włączyć ale niestety nadal cisza.
jednak racja to jest do sygnału dźwiękowego zegarka,mi też kiedyś nie działał ten gong od drzwi ale jak odłączyłem aku i zrobiłem reset przez zwarcie 2 klem wszystko wróciło do normy i działa aż do dziś,a spróbuj odłączyć klemę na 5 minut
To też nie pomaga bo raz miałem wypięty akumulator na 12H i nic cisza. Postaram się sprawdzić wszystko komputerem czy jest OK, bo np też nie działa mi przedni PDC może to jest jakoś wyłączone. Jeśli to nie pomoże to podmiana na inny GONG.