witam tak jak w temacie po odpaleniu auta tzn. chwile pozniej slychac takie jak by 3 - 4 stuki pod kierownica, czy to normalne? co to wogole jest?
Wersja do druku
witam tak jak w temacie po odpaleniu auta tzn. chwile pozniej slychac takie jak by 3 - 4 stuki pod kierownica, czy to normalne? co to wogole jest?
Może to stuki w nagrzewnicy, było to już kiedyś omawiane, poszukaj
kurde nie znalazlem podobnego tematu co to moze byc...
kolego strzelają elektrozawory, to normalne ;)
a to dzieki uspokoiles mnie juz myslalem ze cos jest padniete... a od czego sa dokladnie te elektrozawory? i dlaczego tak strzelaja?
kolego tematow o EZ jest mnostwo na forum poszukaj ;)
no przegladalem tematy o EZ bylo kilka ale wciaz nie wiem dlaczego one tak stukaja a mnie to ciekawi :P:P
kolego wydaje mi się że elektrozaworów nie będzie słychać w środku, tylko pod maską, podejrzewam że po prostu słychać silniczki od przepustnic w nagrzewnicy
kurde nie mam pojecia ale jak by to dokladnie opisac, no slychac perfidne stukanie 3-4 razy , mysle ze takie stukanie nie jest normlane a te silniczki od przepustnic w nagrzewnicy jak stukaja to cos jest padniete?
Jak odkręcisz plastik nad nogami kierowcy to możesz wsadzić tam głowę i nad pedałem gazu będzie widać właśnie tą przepustnice . Ona chyba odcina dopływ powietrza do nagrzewnicy jak auto jest zgaszone. nie pamiętam dobrze bo w poprzednim aucie też miałem te stuki, pamiętam że po włożeniu akumulatora tak mi strzelał przez jakiś czas a później ustawało do następnej operacji z aku... wydaje mi się że coś tam się przestawia na zębatkach jak brakuje prądu a później coś się ustawia. Czy jest to przyczyną jakiejś usterki to nie wiem. Nie wiem też czy mówimy o tym samym, poodkręcaj parę plastików i znajdź źródło wtedy na pewno łatwiej będzie znaleźć przyczynę. Miłego szukania.
U mnie raz stukal podczas jazdy uszkodzony krzyzak - czesc Nr 1
http://de.bmwfans.info/parts/catalog...oint_assembly/
ale u mnei to predzej ta nagrewnica bo podczas jazdy nie stuka tylko zaraz po odpaleniu
u mnie tez stuka po odpaleniu:) apropos, otworz maske jak odpalisz, i poloz reke na elektrozoZaworach, jak beda pukaly to znaczy ze to one:) :D aLE czy powinny stukac?chyba nie...
a w ktorym miejscu pod maska sie one znajduja?
po st4ronie kierowcy za silnikiem, sporo wezy do nich idzie, sa umieszczone na scianie grodziowej
Moim zdaniem, elektrozawory syłychać czasem wewnątrz auta, ale dźwięk jest jakby z podszybia i jest cichy coś jakby delikatne pukanie i byłoby permanentne ze stałą częstotliwością.
Jeśli spod kierownicy to zapewne klapa od sterowania nawiewu. Mam to samo. Czasem też stuknie raz podczas jazdy w jakichś określonych warunkach.
Jeśli możesz, to w inpie możesz zrobić test tych klap. Zdaje się, że inicjalizacja. U mnie wtedy stuka jak najęte kilka razy i przestaje. Wyraźnie słychać, że to stuk 'plastikowy' i przeskakuje jakaś dźwigienka albo zębatka.
Możesz też sprawdzić czy klapy nie będzie słychać jak wyłączysz nawiew na 0 i odpalisz wtedy silnik. Nie powinno być wtedy żadnych ruchów tego typu.
brunoz tak to bedzie dokladnie to u mnie tak jak opisujesz, stuk i to dosyc glosny.