http://allegro.pl/najlepszy-cukier-z...523720623.html
to jest chory kraj
Wersja do druku
http://allegro.pl/najlepszy-cukier-z...523720623.html
to jest chory kraj
Idą ciężkie czasy i ludziska szykują się na "pędzenie bimbru" we własnym zakresie Heheh :Da cukier to niezbędny składnik. :sarcastic:
Przydałoby się jeszcze PB 95 po 3.50 za litr z odbiorem osobistym, bądź wysyłką ubezp. :D
W jeden dzień wygenerowałby się ruch na kilkaset tys. zł.
Polak wszystko potrafi :D ale z tym cukrem dobreeee :D
Podobno już przy granicy wprowadzili ograniczenia w sprzedaży cukru lub wywieszają kartki po polsku że cukru brak. Koleś ostatnio jak tam był (jakieś 3 tygodnie temu) to mówił że cukier tam po 40 centów i stwierdził że trzeba by było trochę przywieść :D
W Austrii 70-80 centów cukier. W Czechach taniej. Mąka tak samo. A do Czech tylko 15km :D
jeden z kupujacych zamowil 10 takich zestawow czyli 10x30kg :D 300kg cukru kupil :) chyba cukiernie prowadzi albo bimber pedzi... wcale sie nie zdziwie jak za kilka miesiecy ceny spadna w Polsce do 2,5zl za kg. A tu ludzie zapasy maja z Niemiec za 3,5zl/kg ;) Chytry dwa razy traci, pamietajmy :)
znajomy znajomego ma 95 PB za 3,8zł ...
Najsmieszniejsze jest to ze ten sam cukier który w Polsce kosztuje 6zl w Anglii kosztuje od 0,89 pensow do max funta za kg!
A cukier sprzedawany w DE po 0,65 Euro jest produkowany w polsce u niemieckiego producenta.
Mam dziwne przeczucie ze cukier ktory jest sprzedawany na allegro jako niemiecki nawet nie wyjechal z polski tylko sprzedawany jest z niezla przebita na miejscu z niemieckim opakowaniem ....
Polak potrafi.
Podobno w Niemczech cukier jest nieporównywalnie tańszy. Nikt nie rozumie podwyżek i cen w Polsce! Zakłady cukiernicze i tak nie kupują go u nas bo to niedorzeczne. Są ludzie (często wioski) co na prawdę zużywają go bardzo dużo, na różne wypieki, kompoty itd. Oni robią zapasy i to rozumiem ale jak słyszę lamet jakiegoś Bogdana w mieście, że kg cukru kosztuje 6zł (a on zużywa go w miesiącu raptem 2kg do herbatki) to śmiać mi się chce! I lecą takie Bogdany w liczbie 10 tys do sklepów po zapas cukru i cena gotowa! Może ja opłacę TV w regionie aby nastraszyła ludzi, że np tona węgla w zimie przekroczy mocno 1000zł albo sru od razu 1500zł co tam będę sobie żałował i tak ściema i tak :D no i zrobię na tym kasę jak diabli :D
Patrząc na komentarze tego kolesia co ten cukier sprzedaje odnoszę dziwne wrażenie że kupujący tego cukru na oczy nie zobaczą :-)
powiem więcej - ten cukier jest na 99 % produkowany w PL konkretnie w Polskiej Cerekwi w woj opolskim :))
witaj cursor... zdradzę Ci w zaufaniu że na moim terenie byliście ;) - ja też jestem z racka...
facet korzysta z okazji by zarobić i jak widać idzie mu całkiem nie źle. Szkoda tylko, że nikt tego procederu nieuzasadnionych podwyżek nie zamierza przerwać.
Ciekawe jest to, że z cukrem są 4 strony aukcji. Ten koleś ma wystawione 2 aukcje z cukrem i jest mnóstwo kupujących. Na pozostałe aukcje nawet niewiele ludzi zagląda, nie mówiąc o kupnie. W czym jego cukier jest lepszy od pozostałych? Cena za kg podobna do wielu innych aukcji z cukrem.
W PL jest dlatego cukier drogi, ponieważ w zeszłym roku zostały zapasy sprzedane na zachód europy, a w PL produkcja roczna została ograniczona do 300 tys. ton na rok...
Właśnie też mnie zastanawia dlaczego kupują u niego a jest wiele innych aukcji wystawionych i zainteresowanie niewielkie? Może to promowana aukcja na głównej stronie allegro?
Druga sprawa to spójrzcie na komentarze kolesia ostatni z 10 lutego 2011 a wcześniej z grudnia 2010, z tego co widzimy na razie nikt nie otrzymał jeszcze cukru a przecież kurier dostarcza paczkę w ciągu 24 h od wysyłki. Pierwsze zakupu wtorek 22.03.11. Przelewy bankowe są nawet tego samego dnia mimo 2 różnych banków a 100% tego samego dnia gdy są z tego samego banku. Mam nadzieję że nie jest to kolejna przewałka na allegro.
Jest tam wyraznie napisane że wysyłka po 1 kwietnia..
Sent from my Desire HD using Tapatalk
Ja tam widze zakupy po prawie 1000zl ! - niekórzy klikają po 10 szt co daje 10x99,99zł :D
Trzeba było tak bęzyne odkłądac jak była po 2zł :)
Krtedyt i cysterne do stodoły wstawić :D