-
E38 728i Instalacja LPG
Witam. Od pół roku mam swoją E38 728i i niestety kupiłem ją z instalacją LPG z którą nikt nie może sobie poradzić byłem już u 4 gazowników i nikt nie potrafi tego dobrze ustawić. Samochód strasznie szarpie, jest zmulony i przełącza się na gaz dopiero przy pełnej temp. Więc z racji tego że ta instalacja ma już 7lat myślę nad wymianą kompletnej instalacji na nową. Wie ktoś jakie są tego koszty jaka instalacja by się nadawała albo ile kosztuje usunięcie instalacji i czy jest to możliwe bez instalowania nowej. Pozdrawiam
-
Napisz co tam jest zamontowane lub wklej fotki spod maski bez tego nie wiadomo co Ci radzić.
Skoro już masz instalacje to lepiej ja naprawić lub coniektóre elementy wymienić by to działało.
-
instalacja to SIROCCO Reduktor i wtryski są jakieś inne ciężko powiedzieć jakie... podobno KME, aczkolwiek w homologacji jest napisane że sąto podzespoły "Tomasetto" a reduktor i zawór gazowy to "Sirocco"
-
Z tego co piszesz to może być wszystko poza butlą da wymiany. Zrób zdjęcia instalacji i wstaw.
-
-
Cześć! A na pb wszystko ok. Ja mam na oko instalację bardzo podobną i jest dobrze. Co do przełączania to kwestia ustawienia w kompie od gazu - pewnie gazownicy nie mogli dojść ładu i tak ustawili. A szarpie w jakich warunkach - ciepły - zimny - małe obroty - duże itp?
-
Reduktor silwer kme troche mały ale jak nie wyciągasz cały czas 100% procent silnika to objedzie 190 kucy. Wtryski valteki mogły się rozjechać (przewody długie) . Wstaw jeszcze zdjęcie sterownika gazowego oraz całej 6 wtryskiwaczy. Powinno się dać to uratować.
-
No na PB idealnie wszystko chodzi. A co do gazu to przy każdych warunkach, temp, obrotach itd działa strasznie...
-
Sterownik
http://i51.tinypic.com/6xvr6t.jpg
Fotki z 2 listwą nie mam jutro zrobię bo dzisiaj już trochę za ciemno ;p
-
Kopm trochę starawy, mało opcji ale powinno się dać wystroić. Jak będziesz chciał jechać z tym do gazownika to najpierw zregeneruj sobie reduktor i wtryski koszt ok 100zł a nie bedziesz płacił za robotę. Chyba że chcesz doprowadzić do stanu używalności to koszt ok 1500 w górę (nowy komp i wtryski).
-
No jak już to bym wolał coś nowego wstawić żeby do dobrze chodziło, a 2 opcja to wywalenie całej instalacji. Bo sam bym nie zakładał gazu do 2,8 bo po co .... Ale niestety już był. A wie ktoś jak to jest z wywaleniem instalacji ? nie ma z tym żadnego problemu ? wystarcz wszystko wyjąć i tyle ? czy jak to wygląda ?
-
Przydałoby się jeszcze wykreślić z dowodu bo to dodatkowy koszt na przeglądzie. Wiem czy potrzebny papier od gazownika czy jakiś specjalny przegląd.
-
A wiesz może jaki jest koszt wywalenia instalacji i co z nią potem ? można ją jeszcze wykorzystać ?
-
U Ciebie to jedynie butla oraz reduktor są coś warte. Ile kosztuje wywalenie tego nie wiem. Jeszcze kolektor chcesz mieć z "dziurami" czy cały też koszt. Moje zdanie jest takie że lepiej wstawić porządny komp i wtryski. Ceny pb coraz wyższe a gaz nie idzie tak szybko w górę.
-
No ok czyli wychodzi na to że lepiej faktycznie zmienić ten złomek na coś dobrego. Czyli najlepiej wymienić reduktor, wtryski, sterownik tak ? A na jakiej firmy najlepiej ?
-
Nie wiem na ile te wiązki są kompatybilne z diego g3. Jak są to zawsze taniej o przeróbkę wiązek jeśli nie są to proponuje staga. Wtryski najlepiej hana 2000 a reduktor możesz kme golda zapodać w 100% da radę w Twoim silniku. Najlepiej jak podjedziesz do jakiegoś dobrego gazownika w Twoim rejonie i popytasz co i jak.
-
A jeszcze 1 pytanko jeżeli kupie takie coś INSTALACJA To nic więcej już nie potrzeba tak ? Cena nie jest wysoka a cała instalacja była by nowa, co o tym myślisz ?
-
Sterownik tak wtryski i reduktor odradzam.
Strownik 750
http://www.drypa.pl/produkt1666_WTRY...ektronika.html
Wtryski 6x122=732
http://allegro.pl/wtryskiwacz-hana-h...508389109.html
Reduktor 350
http://allegro.pl/kme-gold-reduktor-...499919043.html
wyszło ok 1850
Jak chcesz dobrze to w takiej cenie licz. Najlepiej jak podjedziesz do gazownika i pogadasz z nim co i jak.
Pozdrawiam