http://motoallegro.pl/bmw-m5-hot-rod...509915094.html
Wersja do druku
Czyli to byłaby trzecia 550i jaką znam... Gdyby był jeszcze ktoś w stanie odpowiedzieć jakie elementy oprócz felg pochodzą z M5 byłbym wdzięczny :]
a o co chodzi z tym trybem sport i 418KM ???
Niech mi ktoś wytłumaczy co jest w tym silniku że ma 418 ps przecież to jest zwykłe m73 nie widzę żadnych modyfikacji typu compressor czy turbo.
Tuczi obawiam sie ze nic, a te 418 KM to fantazja sprzedajacego. No o ten automat-kompletnie moim zdaniem tam nie pasuje.
dziwne może jest rozwiercony silnik do takiej mocy, ale ten tryb sport właśnie...
Jakiś czas temu spotkałem E34 520 zwykła butelkowa zieleń, delikatnie zglebowana, felgi 17-stki, podarte welury w środku;)
A POD maską silnik 3,0 od bmw x5 ze zmienioną elektryka na 310 km:D
Tryb sport 418KM i i 10pkt do rispektu! Ja pierdo**.. Ludzie mają fantazję :/
Ale przyznacie, że ten pstryczek-elektryczek na 418KM jest intrygujący :D
Jest kasa na takie serducho a niema na lakiernika i kilka plastików bo widzę ze nie maja się najlepiej.... Niech faktycznie trafi w dobre łapki może zabłyśnie wtedy:)
Może jest jakiś odpowiednik tego "reduktora spalania" w wersji "podnosi moc" :hah:
http://allegro.pl/reduktor-oszczedno...478168755.html
"zarowki 100W H1 NAPELNIANE Xenonem" padlem
znany także jako "Cytat:
ten pstryczek-elektryczek na 418KM jest intrygujący :D
"Cytat:
wciśnięcie podczas jazdy tak zw. Tip-down powoduje wywołanie w/w ryku
Jestem zaintrygowany. Chyba pojadę go obejżeć żeby zapytać skąd te 418 KM moze dowiem sie jakieś ciekawej bajki :-) W końcu z mojego miasta i mój silnik. Jak bedę miał czas to obejżę w tym tygodniu i dam znać. Może felgi sprzeda :-)
lej na felgi bierz ten pstryczek do tego ten reduktor co znalazł Tuczi i masz M7.
A jak ktoś ma dwa gniazdka do zapalniczki to jak kupi dwa reduktory to cale 40 % mocy wiecej za marne 50 zl a ludzie wydają tysiące na turbo itp. chyba się skusze.
Już wiem skąd ma te 418 dzikich koni, to zasługa nie tyle tego pstryczka co tych niebieskich zaj.... stożków.
Tuczi z M5 ma jeszcze ten znaczek na silniku.
Jak narazie same plusy
+ ringi
+żarówki
+ power pstryczek
+ limitowana wersja hot road
+stożki
+Tip down
+dodatkowy pakiet oświetlenie allegrowego
+welurowe boczki, skórzane siedzenia
minusów się nie dopatrzyłem...
Tip down nie znałem tego, widocznie to też jest z wersji M :) Czyli już mamy felgi, znaczek na silniku i to :D
"Bo fantazja, fantazja, bo fantazja jest do tego.." :) :)
Panowie stwierdziłem że najpierw zadzwonię i sprawdzę z kim rozmowa - po co jechać jak nic nie powie. Samochód ma już 3 wł. po przeróbkach... kolega kolegi itd. Pan nie zna historii samochodu dokładnie tylko z tego co mu kolega opowiedział. nie wie jaki to silnik M70 czy M73. Skąd 418KM? Kolega mu powiedział od którego kupił. Jak sprawdził? hamownia? Nie, przejechal sie na trybie ekonomicznym i sport, widział różnicę w pomiarach więc myśli że tak jest. Co ma z M- ki poza kołami? No nie wiem dokładnie - fotele i coś jeszcze - to odpuściłem :sarcastic:. Nie był w stanie powiedzieć nawet z jakich aut to było złożone dokładnie( e32,34,38) nie wiedział nawet jakie to sa modele, ale zapewniał że nie jest wiejski tuning i samochód był przebudowywany od podstaw. No to tyle w temacie. Myślę że pan czeka na jakiegoś zapaleńca na moc, a jeżeli chcesz sie dowiedzieć czegoś wiecej o aucie to jak kupisz to sam może do tego dojdziesz:confused: Beta na pewno warta zauwazenia, ale kolesia ktoś nabił i tak dalej sprzedaje, albo udaje głupiego, bo to już wiemy że z M-ka to ma niewiele wspólnego.
Heh tak myślałem i to jeszcze za taką kasę kupić kota w worku. przypuszczam, że najbardziej na tym wszystkim to się wysilił z opisem :)
hehe najlepsze są osiągi "Przyspieszenie od 0 do 100 w około 4,7s." i cytat " Q zdziwieniu wszystkich, nawet w serwisie BMW nie wierzyli w to co widzą! " <lol>
Taaaa przy 4 biegowym automacie i stanie typowym dla większości polskicyh M70 jak on przyspiesza do 100 w 4,7 to ja jestem turbodymomen
a ja Tomek, milo mi :D fantazja fantazja i jeszcze raz fantazja. ale po to sa tacy ludzie, zebysmy tutaj mieli z czego sie posmiac ;)
Fajna maszyna. Tak do 5000PLN to bym kupił do zabawy i skopiowałbym numer z ptyczkiem elektryczkiem na 418 PS i zarobiłbym majątek:)
hehe ale petarda! ciekawe ile ten pstryczek daje energii w V8 ;)
poza tym ciekawe wyposażenie ;p
-Chromowane śruby do kół
-ASR, (czyli kontrola trakcji, celowo odłączona, podłączenie jej to kwestia jednej kostki w kierownicy, układ ogólnie działa)
kostka w kierownicy haha :D
-Czujnik deszczu
nowa uszczelka pod głowica ;D
ciekawe czy ten chłoptaś kiedyś widział V12 w kawałkach ;D
kanapa na żywca wciśnięta z e32
brak klimy i drewna o którym pisze ;p
jaja normalnie ;D
i tak jak pisze monster, więcej niż 5000pln warte to nie jest.
W życiu każdego „maniaka dużych mocy” nadchodzi chwila, w której z różnych powodów musi rozstać się ze swoją maszyną.
łahahaha no nie moge:D
mi sie wydaje ze on opowiada swoj sen ale zapomnial na koniec dopisac "i wtedy sie obudzilem" ;) no 5tys to max warte