Witam chłopaki potrzebuje namiary na dobrego gazownika z okolic wrocławia... Chciałbym trafić na porządnego człowieka który wie co i jak i który miał do czynienia z bmw e38 z silnikiem 4 l poniewaz taki planuje kupić :) Pozdrawiam
Wersja do druku
Witam chłopaki potrzebuje namiary na dobrego gazownika z okolic wrocławia... Chciałbym trafić na porządnego człowieka który wie co i jak i który miał do czynienia z bmw e38 z silnikiem 4 l poniewaz taki planuje kupić :) Pozdrawiam
Zagadnij Trola. On w tym robi.. ;)
a ja uważam , że na DolnymŚląsku jest coraz mniej dobrych speców. Jak mi już jeden powiedział:
"nie chce mi się szukać problemów za 100 zł , w tym samym czasie zamontuje instalacje i zarobie 800 zł zamiast 100".
Bo to nie sztuka założyć instalkę, sztuką jest później znaleść dobrego gazownika do serwisowania (często jest tak , że ten co zakładał czuje się zoobowiązany aby w razie usterki znaleść ją) Dlatego ja śmigam aż pod Wieluń (koleś poświęca tej instalacji więcej czasu niż czas jej założenia :D )
ja mam gosci w Lubaniu, robili mi do e38 i do e32 i moim znajomym do ich bmw tez , wszyscy jestesmy zadowoleni. kilku osobom z forum tez juz pomagali, polecam z czystym sumieniem
Czoobek sypnij jakieś namiary to się jutro do nich odezwę bo też na dniach chcę gazować, póki jeszcze mnie auto z torbami nie puściło :D
Bylem sam u gosci w lubaniu i mysle ze mozna ze spokojem tam oddac auto.
Po rozmowie z szefem stwierdzilem ze wiedza co robia - a montuja do V8 Staga 300 lub Prinsa VSI. Zakladaja tez co tydzien instalki w niemchech - a jezeli tam te instalacje przechodza przez niemiecka inspekcje techniczna TÜV to musza byc dobrze zalozone.
Dajcie znac jak bedziecie w Lubaniu to podjade - mam raptem 17 KM. :D
jakby mi skrzynia w e32 nie padla to bym byl dzisiaj :( wrrrrrrr a z e38 tez jest problem wiec jestem uziemiony. jak zrobie skrzynie w e32 to bede jechal na sekwencje. a jakby chlopaki byli zli to bym ich nie polecal ;)
No jutro będę dzwonił i umawiał się na montaż. Jakby co możemy zrobić mikrospocik :D
Mam trochę obaw, jak to będzie "po". Ale 16-20 litrów wachy po mieście to za dużo, żeby cieszyć się z jazdy, więc idzie do zagazowania.
Witam chłoopaki... Już mam swoj nowy nabytek irówniez chciałbym założyć gaz... a wiec czoobek jakbyś mogł to podaj namiary na prv na tego gazownika w lubaniu :) Może pojedziemy razem tristeza :P:P Pozdrawiam :)
607 327 388 powiedz ze od adriana z boleslawca masz namiar
Chłopaki a głównie pytanie skierowane do trola... Mianowicie gdybym posiadał zestaw do instalacji gazowej firmy STAG300 czy istniałaby możliwość założenia w tym warsztacie przy rogowskiej, ale żeby serwis i gwarancja też była wliczona w koszta założenia ?? Nastepne pytanie do aldika: Jakie to miały byś świece i gdzie je moge kupić(normalnie w autoryzowanym serwisie BMW)?? bo zaczynam odczówać na trybie skrzyni "P" takie jakieś dziwne trzepanie, minimalnie ale wyczówalne... Czy to świece czy o co chodzi ?? Powracając do instalacji ile mniejwiecej mnie to wyniesie na instalacji Stag300 albo jakiejś innej ?? PS aldik jutro wyśle list :) Pozdrawiam
Tak to trzepanie to świece, moznaby też sprawdzić przy okazji fajki na cefkach (20zł szt jakby co), ale Krystian jakieś wymieniał no ale to było ok 20-30tyś km temu/. Świece ja kupiłem NGK, zwykłe na allegro kosztują ok 80-90zł 8szt ale jak masz kase to kup tez NGK ale platynowe, jaki model juz nie pamietam ale gdzieś na końcu pisze w instrukcji.Cytat:
Zamieszczone przez MastaKleszcz
Ogólnie ten pomysł mi sie nie podoba :(Cytat:
Powiem tak, to że planuje założyć gaz wcale nie świadczy źle o moim stosunku do auta... Moim zamiarem jest założenie instalki najlepie jak to tylko możliwe... Spalanie 17l przy dużym ruchu w miescie troszkem nie przezaza... Gdyby to było tyle co na trasie... to inna sprawa ale z tą instalką to sie jeszcze zastanowie... najpierw musze pozałatwiać świece zeby mi to wszytko ładnie śmigało. jutro albo pojutrze jade nap odnośnik i zobaczymy jak tam podwozie :p potem diagnostyka ale jak mowiłem dużo jeszcze spraw pozałatwiać musze:/ cały przyszły tydzień zawalony przez moją kochanke nową :P:P ale i tak bede w niej spał :P:P Pozdrawiam
Jak Ci juz mówilem i pisalem, wymień świece, sprawdź fajki i pilnuj oleju do wspomagania, w moście sprawdzałem jest ok, w skrzyni sprawdzany jest ok, płyn w chłodnicy jest ok .. diagnostyke (podpięcie pod kompa) jak chcesz to zrób po wymianie świec jakby to przypadkiem nie pomogło...bo wymienić i tak je trzeba...Cytat:
A tak wogle to śpij dobrze hehehe
Ja moge polecic siebie i warsztat
motronic rogowska 1 :)
jak cos dzwon 791 01 07 92 umowie Cie jakos cos gdzies :)
Aldik a komu się to podoba... :) Samo życie niestetyCytat:
Zamieszczone przez Aldik
Dlatego trzeba było kupić hmm jak to szło .. "małego dieselka" hahaha :)Cytat:
Zamieszczone przez tristeza
Wiesz, jeżdżąc E38 i tankując co tydzień 350zł czasem o tym myślę. Czy nie lepiej byłoby kupić np Corollę w dieslu i jeździć 4x taniej. Ale z dwojga złego wolę założyć gaz do E38 i tyle w temacie ;)
Mnie też to troszke przeraża, po za tym jesli ktoś jeździł mało to 16-20 litrów w mieście dawało się znieść natomiast jeśli ktoś sie nastawia na dużo jazdy po mieście troszke to może zrujnować portwel własciciela :/ Niestety taka nasze polskie realia :/
jezdze w takich samych pieniadzach e38 na lpg niz np ford focus diesel, espace diesel,new beetle diesel,peugeot 407 diesel i wiele wiele innych ale komfort i osiagi bmw a tych to po prostu przepasc. zreszta na benzynie w trasie 10l a w miescie 14 to duzo jak na takie wielkie i ciezkie auto ? chyba nie :P wiec niech mi nikt nie mowi ze bmw duzo pali
Myśmy z ojcem zrobili ok 30 tyś jak sięnie myle przez rok, jeżdżąc razem, z czego 5 tyś tata zrobił we Wakacje i ok 2 zleciało na wyjazd do niemiec 2 tyg temu. Więc ogólnie nie było tragedi ale i tak boli, więc rozumiem dlaczego wsadzacie gaz. Przez jakiś czas mieszkałem na swoim i wtedy kupiłem swoje autko,najpierw uno (bryka co nie) i to fakt że paliło dużo ponizej 10 po mieście ale potem przesiadlem sie na Golfa III 1.4 i wpierdzielał ponad dyche po miesie a na trasie zresztą tyle samo bo ciągle max obroty żeby chociaż te 130-140 jechać (jego max) ehh
Też jeździem wieloma autami, począwszy od Volvo XC90, Jaguarami, Mercami C/E/S po wszystkie kible typu Matiz, Panda, Uno, Tipo, Polonez i żadne, powiadam żadne auto nie jest tak wygodne jak bmw 7.... baa wogóle jak każde bmw..Cytat:
Zamieszczone przez czoobek
Racja jeśli chodzi o komfort to żaden nawet mesiek nie dorównuje bmw 7 ;] Szczerze jest najpiekniejsze autko pod słońcem :P:P Kurcze gdybym miał kanał pod domem non stop bym siedział pod moją bunią i wszystko naprawiał :P:P
powiedzcie mi chłopaki czy te nasze kochane autka są chodliwe u złodzieji ?? hehe troszke sie w sumie boje bo nie wiadomo na kogo się trafi :/ Myślicie że standardowe zabespieczenia w zupełności wystarczą dla potencjalnego złodzieja :>??
Jak "ktoś" chce to i tak ukradne i nawet maybacha... Najlepsze są te nie standardowe ,może nie w 100% pewne ,ale zawsze opóznią ... :D
najlepsze zabezpieczenie to jednak autocasco...
i schowaj halogeny
Hahah no nie rób mi antyreklamy że sprzedalem Ci auto co ma całe zawieszenie do roboty heheCytat:
Co do kradziezy hmm ja sie bałem i zrobiłem AC...
Odnosnie dobrego zabezpieczenia antykradziezowego zajrzyj do nas do Zgorzelca ;) .
w boleslawcu tez mam magika od alarmow, tanio solidnie i kazde zabezpieczenie moze byc indywidualne jakby co to podam ci nr
Mam pytanko chłopaki nie pamietam czy już sie o to pytałem :P ale chyba mi nikt nie odpowiedział ... Mianowicie czy znacie kogoś kto założył by mi instalke ale jeśli sam bym kupił zestaw montazowy ?? Stag 300 ile by to kosztowało i czy dało by sie nałożyć na to gwarancję ??
No widzisz ty robisz 30 tysCytat:
Zamieszczone przez Aldik
a ja np w rok zrobilem 110tys i nadal jezdze :)
I nie wiem w czym mi niby ma przeszkadzac gazownia ? bo wlasnie na niej zrobilem tyle ..
Jak ktos umie montowac i wie co montuje do czego uwierz mi ze straty na gazie lub mala oszczednosc lub awaryjnosc silnikow to sa MITY :)
Gwarancji raczej nie nalozysz jak juz Ci ktos by to mial zamontowac to wujek stefan po kosztach ;-)Cytat:
Sam montuje z kolega czasami cos na boku , ale to wszystko idzie bez gwarancji.. My montujemy oni kupuja osbie instalacje z nie wiadomego zrodla .. Co nie zawsze jest dobre ..
jak chcesz to i ja ci staga zamontuję :) (1.5 roku je montowałem ) ale gwarancji to ci nie dam a co do silników ... np. toyota ma tylko 1 silnik do gazy przystosowany ... 1.8 a nissan nie ma ani 1 sztuki ...
Kurcze z chęcią skorzystałbym z twojej usługi gdyby nie było to tak daleko :/ Dzieki za zainteresowanie :)
Znalazłem instalke za 3700 zl ze zbiornikiem toroidalnym i z wlewem gaza obok wlewu benzyny ... Reduktor kme gold na podwojnym filtrze ... butla tylko 70 l bo stwierdziłem że nie chce ingerować w blacharke poza tym mnustwo stacji gazowych wiec bedzie dobrze ... Proponowałem im staga i ze stagiem wyszło by 300 zł taniej ale koleś powiedział że instalka bedzie dużo lepsza ... :) Kolesie 10 lat już robią instalki i mają niejedną 7er za sobą :) Wiec myśle że nie bedzie problemów :) Umówiony jestem na 11 ...
No to spoko tylko żeby jak większość gaziarzy nie spierniczyli czegoś. Cena też w miarę normalna i do przyjęcia. Co do Staga300 to śmiga nie gorzej jak Prince VSI tyle że cena jest sporo niższa...
więc czekamy na wrażenia...Cytat:
MastaKleszcz gdzie to znalazłeś? Może też bym się ustawił
Zakladam ze ta instalka pochodzi z odzysku?? Mam racje?? ;)Cytat:
Jak w takim razie wyobrazasz sobie legalizacje (tj. wpis do dow rej) takiej "szemranej" instalacji??